נוסטלגיה של יום גשם................

שקדי

New member
נוסטלגיה של יום גשם................

יום גשום כמו הבקר תמיד מציף אותי בזכרונות מימי ילדותי יום שישי אחד בערב היתה הופעה של קוסם בח´´א ואז בימים של טרם טלויזיה וגירויים אחרים.....כמעט חדר האוכל היה מלא מפה לפה וכולם בולעים את הקסמים בעיניהם לפתע עלה על הבמה מרכז המשק והודיע: נודע שמתקרב גשם חזק של כמה ימים כל יבול תפוחי האדמה עדיין בשדה וחייבים להוציאו לפני הגשם מחר שבת עם אור ראשון גיוס לכולם על הבקר לפני זריחה נאספנו כולם לחדר האוכל לכוס קפה ומייד אחריה איש אשה וילד כמו שנהג בגין ז´´ל לומר יצאנו לשדה קיבלנו כל אחד פח וכמה ארגזים והסתדרנו ברווחים של כמה מטר אחד מהשני המכונה הנגררת אחרי הטרקטור עוברת לאורך השורה ומשאירה אחריה גשם של תפוחי אדמה וריח אדמה תחוחה מתוק מייד כולם מססתערים תוך כדי כפיפה אוספים את התפוא´´דים לפחים וממלאים לארגזים.עד שגומרים המכונה חוזרת ומתחילים מהתחלה. ואז מגיעים המובחרים החזקים והמארגנים מעמיסים את הארגזים המלאים לעגלה של טרקטור ומשם לסככת תפוחי האדמה. שעות רבות......עד הערב.....עבדנו שם ללא הפסקה כשהגשם תלוי מעל לראשנו ומאיים לקראת ערב התחיל טפטוף חלש שהלך והתגבר אבל את העבודה כבר אי אפשר היה להפסיק עוד מאמץ אחרון ואחרון התפוחים נאסף לארגז והשטח היה ריק גררנו עצמנו לחדר האוכל רצוצי עצמות אבל בלב היה חג היצלנו את היבול והוכחנו שאנחנו יכולים.....הכל........... וגשם עז ניתך והשפע בעקבותיו.

נתיבה

New member
ואצלנו היה קוסם שאמר לראות ולעשות

בבית..אז זה מה שעשיתם..פחות או יותר.!

שקדי - ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

פעם, מזמן מזמן היה לי חלום, להיות חלק מציבור המחובר לאדמה, לטבע.... אשריך שזכית ! שבת שלום,

עיניים

New member
גם לי זה קרה,,,,,

בחופשים בבית הספר, כאשר לא נסעתי לחיפה, נהגתי להתארח את דודי בקיבוץ "המעפיל". החוויה של הארוחות ב"חדר האוכל", רדפה אותי שנים. כל כך קינאתי בילדים שהם ישנים כולם ביחד ולא בבית של ההורים, וזוכרת שלא פעם נשבעתי לעצמי שכשאגדל אגור בקיבוץ,,,,, כשגדלתי,,,,, השתנה לי קנה המידה
בוקר של שבת לכם.

שקדי

New member
שבת שלום בנות חביבות............

אין כשבת גשומה לפרצי נוסטלגיה ועם חברים יקרים על אחת כמה וכמה.....לא.....לא מה שאתן כבר חושבות תבורכו.......................

magy

New member
בוקר טוב בנות ובנים

יש פה גם כמה בנים, שקדי......שכחת????????
))) עיניים.......שמרתי בפייבוריט את האתר כולו......הגעתי גם לדף הראשי.... מדהים ומקסים.........אומנותי במיוחד......... חייבת לשבת עוד קצת...........על האתר הזה.......איפה מצאת אותו????????????????????????????????? משגעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע אבל קודם אפתח את ההפתעות......רשום שיש לי הודעות בתמסורון........ איך אני אוהבת הפתעות על הבוקר..... טובות כי את הווירוסים כבר קיבלתי וכבה לי המחשב.......

שקדי

New member
בנים?????איפה????????../images/Emo2.gif

וגם אני אגב ספגתי כמה וירוסים לאחרונה ותודה לנורטון שעמד בפרץ בקר טוב לחבירה המנהלת..............

למעלה