נוסטלגיה קטנה

מצב
הנושא נעול.
נו בטח-אין עליות בתל-אביב!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לא אמרתי באגד דיברתי על דן
נו בטח-אין עליות בתל-אביב!

אורי404

New member
אביתר, איך זה שאתה חושב כך?

כן חבוב ! זו מכונה של אגד - 338-757
לשעבר אם אינך יודע ! מכונה גרועה מאוד שנכשלה באגד ירושלים כשלון חרוץ ! המאן לא מתאים לעליות של ירושלים וחוצמיזה: האוטו עדין מדי ומאוד שברירי !
בעבר כתבת על גבי הפורום שמרצדס 0305 ומ.א.ן SL200 הגרמניים היו המכונות העירוניות הכי טובות בארץ. כאשר פורסמה התמונה הזו על גבי הפורום לראשונה (שדרך אגב העלו אותה 89-918-01 ומסוף כרמלית) כתבת שזו תמונה חסרת תקדים. אז איך זה שאתה חושב עכשיו אחרת?

שים לב: המאן הוא מצויין באזור מישור

בעבר כתבת על גבי הפורום שמרצדס 0305 ומ.א.ן SL200 הגרמניים היו המכונות העירוניות הכי טובות בארץ. כאשר פורסמה התמונה הזו על גבי הפורום לראשונה (שדרך אגב העלו אותה 89-918-01 ומסוף כרמלית) כתבת שזו תמונה חסרת תקדים. אז איך זה שאתה חושב עכשיו אחרת?
שים לב: המאן הוא מצויין באזור מישור
מישורי ! בעליות הוא נכשל בגלל מנוע צפוף, קטן ומסובך שעלה באש. הדגם SL200 הוא דגם מעולה כי בשנת 78 החליפו לו את המנוע ! ל- 338-757 היה תמיד את המנוע הישן (210 כו"ס). מרכב האוטובוס נחשב מעולה ! לאוטובוס הספציפי הזה היו המון בעיות. החומר והידע שברשותי , לגבי מכונה ספציפית זו, לקוחים ממסמכים פנימיים באגד מאותה תקופה, שנמצאים כמובן כאן בידי, בקלסרי המסמכים. גם אותי עניין אז האוטו הזה שהיה צבוע בצבעי אגד - אדום-לבן בהגיעו ארצה לנמל אשדוד באוניה שקוראים לה "דרומית" (הושבתה בשנת 1984 סופית).

338-757 מבוגרת ממך ב...9 שנים !

אתה מדבר על התמונה שאני פירסמתי???
כשהיא נולדה, אתה היית בן מינוס 9 חבוב ! אני זוכר את היום שהיא הגיעה מנמל אשדוד לחולון עם ניילונים על הריפודים בצבע בז' שלה !

9108701

New member
כן ידיד אבל עם השנים אני זוכר את

כשהיא נולדה, אתה היית בן מינוס 9 חבוב ! אני זוכר את היום שהיא הגיעה מנמל אשדוד לחולון עם ניילונים על הריפודים בצבע בז' שלה !
כן ידיד אבל עם השנים אני זוכר את
המכונות האלה טוב מאוד ואני זוכר שלאבא שלי היה 3023 בקו 41 ואגב אתם לא יודעים אבל המפרקיות הפורשים הראשונים שהגיעו לארץ מיובאות כמו 201-209 סבא שלי הביא אותם מהנמל בהזדמנות אני אבקש ממנו שיספר את הסיפור אם אני לא טועה זה היה בשנת 85 נדמה לי תקנו אותי אבל זה בערך השנה

שאל את אבא אם זוכר את 36-188 !!!

שאל את אבא אם זוכר את 36-979 !!!
היה זה האוטו הכי מטופל ונקי ב- דן ! היה מבריק כמו חנות ליהלומים ! היה האוטו של צלניקר ז"ל !
היה שוסון כרטיסנית מבריק ומטופח עד אימה והיה של צלניקר כמובן !

9108701

New member
אביתר ידידי אני חושב שאתה מתכוון

היה שוסון כרטיסנית מבריק ומטופח עד אימה והיה של צלניקר כמובן !
ל3001 היא באמת היה לא דימוי מסויים לאגד אבל לא כל השאר היו גרמניות שמאות הצליחו בדן מאוד!!!

אני לא טועה: מדבר על 3000 שהיתה

ל3001 היא באמת היה לא דימוי מסויים לאגד אבל לא כל השאר היו גרמניות שמאות הצליחו בדן מאוד!!!
אני לא טועה: מדבר על 3000 שהיתה
באגד כשלון צורב ! תשאל את דני גולדשמידט מנהל ארכיון אגד על האוטו הזה אך... אל תשכח להביא לו שקית הקאה.... זה היה אוטו קטסטרופלי באגד כמו כל הגרוטאות האחרות בירושלים מדגם NL-313 שהן כולן כשלון אחד גדול באגד !!!

9108701

New member
היום אילן מזרחי החליף אותו (3643)

היה זה האוטו הכי מטופל ונקי ב- דן ! היה מבריק כמו חנות ליהלומים ! היה האוטו של צלניקר ז"ל !
היום אילן מזרחי החליף אותו (3643)
גם בקו 4 !!! רבותי ההיסטוריה חוזרת

ודרך אגב: 336-343 היה כרטיסנית

ודרך אגב: 336-343 היה כרטיסנית
טייגר מטופח מאוד שגם הוא עבד בקו 4. זכורים לי עוד טייגרים מאוד מטופחים בדן כמו 336-224 שהיה מדוגם ! אבל הסוד הגדול הוא ש- 336-223 וגם 336-224 היו לפנים אוטובוסים של..."אגד" מדגם אמבטיה (מודל 1970) והם נמכרו לדן מעודפי אגד שהיו לו 702 אוטובוסים מדגם זה שהיה אחרון לרדת מהכביש בשנת 1994. דווקא הטייגר האחרון באגד - 37-743 ירד מהכביש בצבעי...כחול-לבן !!!! (ולא אדום-לבן כמו שטועים רבים ! )

מצב
הנושא נעול.
למעלה