נוסטלגיה וחיוכים

• פותח הנושא eve10
  • פורסם בתאריך

eve10

New member
נוסטלגיה וחיוכים

היי ערב טוב חברים ! שמחה להצטרף ולספר לכם מעט חוויות נוסטלגיות שלי בתחום שלי אמנות . נוסטלגיה שהינה עבורי זכרון עם חיוך . נולדתי בירושליים לאבא שהיה צייר ונגר ובין ריח הנסורת וצבעי המים והשמן בליתי את שנות ילדותי לאבא היתה נגריה בשכונה הוותיקה נחלת שבעה . באותם שנים שנות החמישים בירושלים היקים נחשבו האריסטוקרטיה של ירושליים . ואני שגדלתי והסתובבתי בינות לחברים של אבי, שרובם היו ציירים ואמנים מבצלאל זכיתי ללמוד כתלמידה פרטית אצל האמן פינס שגר בשכונת החבשים ליד רחוב הנביאים בירושליים , שהינו בעל האוסף הגדול ביותר בארץ לאמנות יפנית ותערוכה מאוספו התקיימה לפני כמה שנים במוזיאון ישראל . במעלה המדרגות לביתו הייתי מקפצת פעם בשבוע להצטרף אליו לאטלייה (סטודיו) שם למדתי את טכניקת חיתוך העץ. את העץ השגתי בכמויות מן הנגריה של אבי ,ציורי הראשונים ראו אור בתערוכה בבצלאל לילדים ששכן בקומת הגג של האקדמיה המפורסמת ברחוב בצלאל מאחורי הכנסת הישנה בירושליים. שם למדתי אצל המורה איילה גורדון שבמרוצת השנים הפכה למנהלת אגף הנוער במוזיאון ישראל בירושליים . ירושליים של אז אינה דומה לירושליים של היום .דודי שהיה שותפו של אבי ז´´ל בנגריה, גר עד היום ברחוב הנביאים בבית ליד בית אנה טיכו, ששם גרה המשוררת רחל . הצריף הקטן מול עץ האגס, שם בלתה רחל בנסיונות להחלים ממחלת השחפת ממנה סבלה מספר שנים. ואת שירה הידוע "עץ האגס" אשמח להעתיק לכם בהזדמנות קרובה. עד היום המקום משמש מוקד לתיירות ועליה לרגל של תיירים . אשמח לספר לכם עוד אם תבקשו . להת איב

eve10

New member
רגעי אמת

חוברת שכתב מר בראון זאב, ( שגר עד היום בבית שבו התגוררה המשוררת רחל שכרה חדר בביתו) שותפו של אבי, שהינו היום בן 88, יבדל לחיים ארוכים, ובה כתב את זיכרונותיו. החוברת הופצה רק בתוך המשפחה ובין ידידים בלבד. אחד העותקים נמצא אצלי בבית. והחוברת נפתח במילים הבאות: כל אחד מאיתנו נתקל מדי פעם בגילויים נדירים ומשמעותיים של נפש האדם. אני אוהב לקרוא לאלה רגעי אמת רציתי להנציח כמה מרגעי האמת המרגשים ביותר כדי לזכור אותם ולחלק אותם עם אחרים להבא אביא קטעים מתוך החוברת.......

eve10

New member
תודה לרוח הרים

בכוונתי לסרוק את החוברת ולהכניס מידי יום סיפור מתוכה אשמח לשמוע תגובות אחרכך

zahavashanny

New member
ברוכה הבאה איב../images/Emo65.gif

שמחים אנו על כל אורח ועל אחת כמה מתחום האמנות, מהו סגנון ציוריך, ואיפה אפשר לראות אותם כיום. יום טוב לכולם,

eve10

New member
מגי אצללללללללללללללל

גם השבוע הזה עבר, גם הקודם, גם הבא, אורני..... כל שבוע, עובר שבוע...שמת לב? וגם החודשים, ולגמרי במקרה, גם השנים.. אחר כך העשורים, היובלות.... ובסוף......גם אנחנו.......עוברים.... ובעצם, לא כל כך הספקנו, לעשות את כל מה שרצינו לא קראנו את כל הספרים לא אהבנו את כל האנשים לא טיפסנו על כל ההרים ולא הקשבנו לכל השירים אז עוד שבוע עבר..ונהיינו חכמים בשבוע שלם , ובחוויות שצברו בו. אבל לא יותר מאושרים....או שכן???????????!!!!!!!! או שלא??????!!!!!, מה שבטוח, ...............אוליי
PPPPPPPPPPPPPPPP מגי והחתולים נסיעה טובה.........לי

eve10

New member
בתשובה לזהבה מהו סגנון הציור שלי

ובכן אני מציירת בעיקר בצבעי מים -אקוורל - אני מציירת דמויות ואנשים בערום בסטודיו בבית האמנים בתל אביב ומבחר ציורי הצגתי ב3 תערוכות בשנה שעברה כרגע אני נחה ועובדת על תערוכה חדשה ציורי מאוד פיגורטיביים ואקספרסיבים. אגדיר את זה כך: חיבור בין האקספרסיביות של הצבע והפיגורה של המודל , הגוף משמש כאמצעי לעבודה בפירוק ובניה של המודל מחד והרכבתו מחדש בצורניות ,תוך גישה מופשטת ואקספרסיבית הנותנת תחושה,הבעה ודגש לזרימה של הצבע התמזגות ושקיפות של צבעי המים. המודל הערום של האשה או הגבר משמש לי השראה ביצירתיות כאשה וכאמנית. אשמח לצרף את האתר שלי ששם תוכלו לראות מבחר עבודותי להתראות

zahavashanny

New member
קנית אותי, מקסים

נכנסתי לאתר פשוט נהניתי אני מקווה שבביקור הקרוב שלי אצליח להגיע אליך או לגלריות שבהן את מציגה. ביי זהבה

גם אוי קנית EVE - ברוכה הבאה

מחכה לנוסטלגיה שלך שעפ"י הפתיח תהיה לבטח מעניינת. שבת שלום לכולם.

ועיקר שכחתי איב.......

האתר שלך מקסים. אהבתי את התמונות קולהכבוד!
עד שלא נכנסתי לאתר לא קישרתי.......

שקדי

New member
בקר טוב וברוכה הבאה איב....../images/Emo39.gif

אני מבין שעברת מבחני כניסה יסודיים אצל החבירה המנהלת אם שרדת כנראה שנמצאת ראויה............. בואי שבי עימנו כאן והשמיעינו מזמרת ציון........

אורניהו

New member
אולי לא מזמרת ציון,אבל מ...

משירבוט העפרון,והמכחול בטח.האורחת שלנו עוסקת בציור.

שקדי

New member
בטח שבציור.............

זה לא אומר שאינה מזמרת.......ועוד איך ובכלל מזמרת ציון הכוונה לדברים היפים שבארצנו למרות השרשור הפסימי שרץ כאן אתמול שלא לרוחי......... נקרא לנערה ונשאל את פיה.......ככתוב..........................

למעלה