נוסטלגיה בשידור חי!

magy

New member
גזרתי

זה הדבר היחיד שאני יודעת כגולשת....... לעבד תמונות אני לא יודעת.....אבל גם אין תכנה מתאימה......

גירסת העריכה הפשוטה ביותר

היא גירסת acdsee לחיצה רציפה על העכבר, קליק שמאל תגזור את התמונה. את התגזיר ניתן לשמור בנפרד. ע"י לחיצת ימין על התגזיר. נפתח תפריט. לחיצה על ´שמור´ תפתח תיבה. יש לשנות את המספר של תמונת התגזיר, אחרת התמונה המקורית תלך לאיבוד. בהזדמנות זו יש לשנות , גם קובץ bmp עתיר, המגה בייטים. לקובץ jpg התוכנה, דייה לצרכים של הפורום, הקטנת נפח, וניפוי פרטים לא רלבנטיים.

טרה10

New member
הגרסא האמיתית לעיבוד גרפי היא

FTP פוטושופ שגודלה מעל 30 מגה..והיא עושה הכל..! אבל יש בעיה להשיג אותה..צריך קשרים. עדיפה על ADC היא WWW : http://www.irfanview.com גם קטנה..ונורא פשוטה. ניתן לגזור בעזרת העכבר חלקים ממנה להדביק ולשנות גדלים רוחב ואורך. וגם לצפות בהילוך איטי בסדרת תמונות במהירות של 12 תמונות לשניה שהיא מחצית המהירות של סרט. גם לא צריך להתקין אלא רק שתהיה קיימת במחשב.

יש בוודאי גירסאות נוספות

הגירסה הפופולרית היא acdsee שהיא גם המצגת הנפוצה ביותר. אני עושה שימושים ,גם, בתכנת "צייר" המובנית ´בחלונות´ ( 2000 ) הגירסה הגראפית הרחבה ביותר , שיש לי, מובנית בסורק התמונות. מה שהבאתי, בתמציתיות, די לשימוש, ברמת הפורום. תוך שימוש, מועט, במונחים טכניים. שימוש בפונקציות העתק /הדבק הם הכרחיים, לכל משתמש במחשב, לאו דווקא באינטרנט. צריך לנסות, כמה פעמים להביא קישורים, או תמונות. גם אם זה לא מצליח מיד. לא לקחת את זה כבד. כולה, שעשוע נחמד.

robbi53

New member
VAlbum תוכנה הרבה יותר ידידותית..

למה להסתבך עם תוכנה לאנשי מחשבים? מצ"ב תיאור וקישורים לתוכנה. ניתן להוריד דמו בחינם לנסיון...תוכנה שתורגמה גם לעברית...

itche from oz

New member
../images/Emo132.gif../images/Emo150.gifתסלח לי שאני שואייל

אני כבר הרבה זמן לא גר בארץ ( אוסטרליה) אז תסלח לי שאני שואל..... התמונות משגעות הנוף מטריף הטיול מהמם, אבל מה עם האבטחה? היה נשק? היתה תורנות שמירה? איצ´ה התמים.

robbi53

New member
טיול במצוקי דרגות..

כן,כמובן שהיו לנו אקדחים (שניים למען הדיוק). לא,לא הכנו רשימת שמירה.מי ישן?אחרי המנגל (ברברקיו)נשארנו ערים עד כמעט 4:00 בבוקר עם שירה שציבור.תפוחי אדמה ובצלים מהמדורה. דרך אגב,באזור ההוא גם כלב לא יכול לשרוד בלי הספקה (הרבה מים),גם המרחק שעל ה"מחבלים" לעבור כדי להגיע אלינו הוא מסלול מאוד קשה.. לכל אלה שנמצאים רחוק ומושפעים משידורי החדשות בגולה..המצב הוא לא כפי שמשתקף בשידורים אצלכם..אנחנו ממשיכים לחיות,לחגוג,לטייל ולהנות... מצרף כתובת של אתר שהייתי מבקש ממך להפיצו בין חברך,שכנך וכל מי שאתה בקשר איתו..http://www.conceptwizard.com/conflict.html כמו כן הכנתי "מצבה וירטואלית"לאבא שלי ז"ל מה דעתך? http://www.bzct.com/alex/

נדמה לי, אבל רק נדמה לי

שלפני כמה חודשים טובים הביא מישהו את הכתבה מהעתון די סמוך להולדת הפורום

טרה10

New member
אני הבאתי..ותודה לכם על הזכרון..

יש לי את זה באיזה מקום..במעגן נהרגו שלשה צנחנים שבאו לעצרת מאלה שצנחו באירופה..וכן בן ציון ישראלי שהביא את התמרים לעמק הירדן מעיראק יחד עם יאני אבידוב מנהלל. איש המוסד. החברה שלי מכפר סבא מהנוער העובד היו שם במסגרת מחנה עבודה שאליו לא יצאתי בגלל שהייתי באמל נער עובד. האירוני הוא שהעצרת נערכה לזכרו של פרץ גולדשטיין שהיה אחד מהצנחנים שהיו במחלקה עם חנה סנש וחביבה רייק ולא חזרו. שנתיים הם חיכו לצאת לאירופה..עד שלבסוף הבריטים הסכימו. ממצרים הם יצאו. דב הררי שהיה גם ביניהם הוא שהקים את יחדת הצנחנים של היום..ונדמה לי שגם הוא נהרג שם..אבל את זה צריך לבדוק..! בקיצור אחת מהפרשות היותר עצובות..בתולדות אותה שנה..לפחות.

אמרו בכתבת הטלביזיה.

יורם גלין, היה אלוף הארץ בזריקת דיסקוס, בנוסף לעיסוקו כטייס. עזב את הארץ, לארה"ב, לאחר האסון. חזר ארצה, כיום, פרופסור לרפואה. אגב, אחד מחללי התאונה במעגן, היה חבר הקיבוץ בו שהיתי בנעורי. צנחן, מתנדב, צנח באירופה. לחם בגרמנים. בנו, צנחן בצ.ה.ל נהרג, בתקרית ירי ארטילרי עם הסורים בגולן. סמוך למלחמת יום הכיפורים.

אשור

New member
אומרים שמשה שרת ואשתו ציפורה

היו כמעט בין הניספים.

עצרת ממלכתית

התקיימה לזכר המתנדבים הארץ ישראלים, שצנחו באירופה , בנסיון להציל יהודים, מצפורני הנאצים. אגדות, כמו חנה סנש, חביבה רייק ואחרים. אמר יצחק פונדק. הצנחנים , כמו החיילים שלחמו במלחמת השחרור. לחמו למען המטרה. הקמת בית לעם היהודי. לחמו בחירוף נפש. אילו קמו הנופלים מקבריהם והיו רואים את הקורה במדינה. היו חוזרים בקפיצה לקבר. עגום. חומר למחשבה.

טרה10

New member
איש אחד סיפר שבאימון חניקה

מה שנקרא ´הורדת זקיף´..כשעוצרים את הדם בשני עורקי הגרון המובילים ת´חמצן למוח..הבן אדם מתעלף. כשזה קרה לו..הוא ראה את עצמו מעופף מעל לחברה המביטים בגופו המוטל מתעלף.[לי אישית זכור האימון..רק שלא יצא לי להתעלף.] וההקשר הוא שאכן יוצאים ושבים..בחזרה.! אני אישית חושב שאם הצנחנים היו חוזרים ואולי בכלל הם מסתכלים ממרום, אז לו הם לא היו קוראים עיתנוים ובמיוחד אחד כמו אדם ברוך..ולא רואים טלויזיה..הם דוקא היו מבסוטים מהמגינה שבה יש חמשה מיליון יהודים..וזה העיקר. ועוד באים מארגנטינה. נ.ב. [במסגרת דברים מפינת החדר.] אגב ארגנטינה..הלארגנטינה דמינו ?..למדינתה של אויטה פרון שגו´די LOVE מוזס שהיא סמל לבושתנו, חרפתנו, כלימתנו, ולבזיוננו שכולה רק תעמולת בחירות מוסווית, הניבטת אליך במקום בבוקר ביום ששי בערב שהוא הפריים טיים. וגם על זה תקראו אצל אדם ברוך, אבל כמובן שבנוגע לג´ודי היקרה ומתוקה-- אף מילה..! רק על פואד..!

טרה10

New member
צפורה שרת ואשתו של דב הוז

וכן אשתו של שאול אביגור..היו אחיות. והם היו קרויים ´שלשת הגיסים´. משה שרת היה שר החוץ הראשון, לאחר שמילא את תפקיד ראש המחלקה המדינית בסוכנות. שרת[שרתוק שנולד בסביבות שכם] קיבל את התפקיד לאחר שנרצח חיים ארלוזורוב. לדעת בנו, יעקב שרת, בן גוריון התייחס לאביו בצורה לא הוגנת, וזה למרות שכאשר פרש לשדה בוקר- דוקא המליץ עליו כמחליפו. עם ההכנות למבצע קדש החליט בן גוריון בעצת פרס ומשה דיין לשוב לראשות הממשלה.. ולפני המבצע שכידוע היה ביזמת צרפת ובריטניה, חזר שרת לתפקיד שר החוץ וזאת משום ששרת נחשב לאישיות פחות מדי אקטיבי לטעמו של ב"ג. בינואר 58 הוחלף שרת ע"י גולדה מאיר..! בזכרונותיו כתב שרת על הנושא.! שאול אביגור שהיה גיסו של משה שרת עמד בראש ´המוסד לעליה ב´´ ודב הוז שהיה מראשי´ההגנה´ נהרג בתאונת דרכים ב-1946.

טרה10

New member
´העסק ביש´ שנודע בציבור רק ב-1960

כ´הפרשה´..התרחש בזמן שב"ג היה בשדה בוקר..בשנים -1954-5 כשמשה שרת ראש הממשלה. שרת לדעת בן גוריון לא טיפל בענין ובשר הבטחון בקשיחות כמו שהיה צריך לדעתו- חד וחלק..! ולשרת זה עלה ביוקר כפי שתארתי בהודעה הקודמת. שר הבטחון אז היה פנחס לבון שב-1960 היה כבר- מזכיר ההסתדרות ושב"ג בכלל לא ראה בו את האיש המתאים לרשת אותו כרה"מ- מועד שהתקרב ואכן התרחש ב-1963. לבון התבטא לא פעם שהוא- הוא היורש.! ואז ב"ג שהיה התחמן בהא הידיעה.. ידע שלבון מתכחש למתן ההוראה[מי נתן את ההוראה.?] ב-1954 וכבר אז היה צריך לפי דעתו של בן גוריון להעיף אותו, על הכשלון. בקיצור לאחר כל הבלגן שהתרחש ב-1954 במצרים, בן גוריון חזר לירושלים ב-1955 והחל לעשות סדר בברדק. קודם כל ניצל את ענין היורש שלו..ולשם כך הוא ניצל את העובדה שב-1960 חזר איש ´המוסד´ מגרמניה ושהיה שש שנים קודם ראש הרשת במצרים. זה היה איש בשם אברי אלעד שאז נקרא בעיתנות ´האדם השלישי´. אז ב"ג פוצץ את ´הפרשה´, על ראשו של לבון שהיה באותה עת מזכיר ההסתדרות. את ´האדם השלישי´ הזה הסתירו כדי שלא ישחיר את לבון ולא ידליף, בקיבוצי.[שהיה שייך לתנועת גורדוניה היא התנועה שלבון הקים..בפולין.!] על כל הפרשה הזו ישנם עשרה ספרים..לפחות, ביניהם אחד של בן גוריון בעצמו. באותו זמן הוקמה תנועת ´מן היסוד´, שבין ראשיה עמד הסופר הנודע..ע.ע. שב"ג קרא לו..וזה אחד מסיפוריו האהובים..לתאר איך הוא הילד מחולדה עומד אצל בן גוריון במשרד..! הארכתי קצת אבל---זו אחת הפרשות ששנתה את המדינה. 1. כי לוי אשכול היה ליורשו של ב"ג. 2. היתה זו אחת הסיבות שב"ג חזר לירושלים. 3. משה דיין היה מעורב בה. 4. ב"ג הקים רשימה נפרדת ופרש ממפא"י. 5. היחסים בין ישראל למצרים הושפעו מאוד מאותה פרשה. 6. הפרשה גרמה להתפטרות הממשלה. 7. יש טוענים ש´הפרשה´ היתה אחד הסימנים הראשונים ל´מהפך´ אבל מכיון שזה אירע רק ב-1977 כ17- שנה לאחר מכן..קשה להצביע על איזו נקודה שתאמת את הטענה. 8. ´הפרשה´ הביאה בפעם הראשונה לסדר היום הציבורי את המושג ועדת חקירה משפטית..שדינה כמו בית משפט. בראש הועדה עמדו השופט העליון אלפרד ויתקון והרמטכ"ל לשעבר יעקב דורי. ב"ג שתמיד השיג מה שהוא רוצה..לא קיבל את מסקנותיהם, ודרש הקמת ועדת שרים משפטית..לשון אחר שהיא תחליט מה שהוא חשב..ואכן כך היה..ולבון עף כמו טיל.!

magy

New member
אסון מעגן נותן תשובה אחת

ויש לרדת אליה בסדר כרונולוגי.........לתאריך 54 את אורי גלין וספורט....לא ניתן להעלות.....הדף לא קיים......

טרה10

New member
יצחק פונדק שדיבר בכתבה והיה

יו"ר ועדת החקירה של האסון..ראש מועצת ערד הראשון ומנהל החבל לאחר לובה אליאב. בייגה אגב היה מהנדס צוות ההקמה.. ועליו תוכלו לקרוא אצל אדם ברוך וגם על דליה רבין..שהצבוע הזה אדם ברוך[במלעיל] ´לא יודע´ מהי ´מורשת רבין´ שהיא שיר השלום== שהושר בדקות שלפני שמישהו צעק סרק סרק..וירה בו.[או שמישהו אחר צעק..! השד יודע..!] וסליחה על הנושאים הרבים..שהועלו בפינה לשיפוטכם..!

למעלה