נוסטלגיה אמיתית

danezeq

Member
כשנסגר - כמה אולמות היו בו?

אחרי החלוקה, כמה מהם היו גדולים וכמה קטנים?

blablash

New member
שלושה אחד עעעעעעעעענננננננננננקקק

ושניים קטנים. ובענק היה יציע:)

danezeq

Member
מה זה בדיוק יציע?

תן לי דוגמא לאולם עם יציע? אני אוהב את אולם 1 ברב חן בכיכר דיזינגוף, הוא גם גדול מאוד -בקולנוע ת"א האולם היה גדול מזה אני משער?

four seasons

New member
יציע זה גלריה...

קומה שניה, יש גלריב ברוב התאטראות הגדולים ואולמות הקונצרטיםף אולמות עם גלריה, הקאמרי הישן, החדש, בית האופרה, היכל התרבות הבימה ועוד הרבה, יש את האולם הגדול ומעליו קומה נוספת של מושבים, זה נקרה גלריה או יציע.

four seasons

New member
במירב אולמות הקולנוע...

בעבר היו גלריות, אני לא יודע עם יש עוד אולמות פעילים שכוללים גלריה היום בתל אביב או בארץ, אם אני לא טועה יש מרכז של קונפלקס של בתי קולנוע בצפון ליד גלילות שיש שם אולם קולנוע אחד עם גלריה. באירופה עדיין ניתן לראות ברוב הערים אולמות גדולים עם גלריות, אבל גם שם אט אט זה עובר למרכזים שמחולקים לאולמות קטנים.

דחליל23

New member
יותר נכון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יציע זה מין מירפסת קטנה עם מושבים שנימצאת מעל הקומה הראשונה . בדרך כלל באולמות אופרה יש כמה יציעים מעל הקומה הראשונה . קומת גלריה הכוונה יותר נכון ל-קומה פתוחה מעל הקומה הראשונה - כלומר חצי קומה או מפלס פתוח שצופה אל הקומה הראשונה ו-הבמה .

danezeq

Member
אם כך, בבימה יש יציע -

נתנחם בזה

דחליל23

New member
לא בדיוק יציע ! ../images/Emo13.gif

יותר נכון קומת גלריה ( מפלס עליון = חצי קומה ) מעל הקומה הראשונה של הכיסאות ש-צופה אל הקומה הראשונה ו-אל הבמה . בעצם אתה צודק
...................... ב-פינה הימנית ו-הפינה השמאלית של הקומה השנייה ישנם 2 יציעים . אבל רק 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כי בחוץ לארץ למשל ישנם תיאטרונים ו-בתי אופרה עם הרבה יציעים ב-קומה שנייה

blablash

New member
חן באמת הקולנוע הכי נחמד כיום

למרות שהסרטים שמוצגים בו, לא בד"כ לטעמי. כמובן שקולנוע ת"א האולם הגדול היה הרבה יותר גדול.

למעלה