נוסחי תפילה

חוזר29

New member
נוסחי תפילה

רציתי לשאול אם יש נוסח אחיד בתפילה בברסלב או קיים ההבדל בין אשכנזים לספרדים. מה זה שכתוב בסידור "בית תפילה": ספרד, ע"מ, ואשכנז. וגם, מאיזה נוסח אתם מתפללים?

פראזניק

New member
נוסחאות תפילה בברסלב

רביה"ק הורה שלא משנה איזה נוסח מתפללים, העיקר שלא לערבב נוסחאות, כי כל נוסח יש לו כוונה. הדבר היחיד שמקפידים עליו בברסלב, הוא מה שאמר רבינו, כמו ב"ישתבח", שלא לומר "מלך יחיד א-ל חי העולמים", אלא "מלך יחיד חי העולמים". (וכמדומני ישנו עוד משהו כזה, ותו לא)

sade1234

New member
הסיום כמו בפתיחה

בברוך שאמר אומרים "ונזכיר שמך מלכנו אלוקינו יחיד חי העולמיםמלך משובח ומפואר עדי עד שמו הגדול ברוך אתה וכו'" ולכן שתהיה הסיומת של ישתבח כעין הפתיחה בברוך שאמר ..

חוזר29

New member
../images/Emo51.gif על תשובתך אבל...

אני צריך הסבר יותר מפורט ברשותך: מדבריך נשמע כי כבר אז לרבינו היו תלמידים שלא מארצות אשכנז..?? והוא הורה להם לתקן את הקטע הזה בישתבח? אני שואל כי הייתי בחוה"מ בכותל המערבי וראיתי כמה חסידי ברסלב תימנים לבושים ממש כמו חסידים אשכנזים למהדרין, ומתפללים מסידור ספרד/ אשכנז, לכן לא כ"כ הבנתי.... מה זה ספרד ובמה שונה מאשכנז? מה זה ע"מ? דרך אגב, אתה מכיר מישהו שמוכר כרטיסים במחיר מוזל לאומן בשבוע הקרוב, אני מעוניין לנסוע עם אשתי אבל אמרו לי שזה 650$ לכ"א.........

sade1234

New member
האמת אני לא יודע

אבל רבנו ז"ל אמר שהאש שלי תוקד עד ביאת המשיח אז בטוח שהוא ידע את כל מה שיש גם היום ולכן הורה לנו כנ"ל . אני עצמי מתפלל מסידור ספרדי ולא נוסח ספרד או אשכנז אז לכן אני לא יודע מה ההבדלים אני מאמין שיש פה כמה שיודעים והם יענו .. ובקשר לכרטיסים לאומן אין לי בכלל שום כיוון רק אם מישהו פה יכול לעזור כי גם אני רוצה לנסוע עם אישתי לאומן {אולי בשבועות} אז אולי מישהו פה יודע על כרטיסים בזול שיעדכן גם אותי ...

פראזניק

New member
נוסחאות ונסיעות

א. גם אם לא היו תלמידים מארצות אחרות, הרי שגם בין החסידים עצמם יש כמה וכמה נוסחאות. ב. לא הבנתי מה הקשר בין אנ"ש יוצאי תימן שהתפללו נוסח אשכנזי (או אחר), לבין מה שאמר רבינו. רבינו לא התייחס לשמירת מסורת הנוסחאות (שהיא ענין אחר, ואם אני זוכר נכון, משמע מהשיחה ההיא שהעיקר הוא לא לערב נוסחאות, ופחות לשמור על המסורת, אבל איני בטוח. ובכל מקרה, בעלי תשובה הם ענין אחר, כמדומני, וענין המסורת הוא מסובך יותר אצלם). רבינו התייחס לעירוב נוסחאות, שהוא ענין אחר (ופירושו: שלא להתפלל למשל, את רוב התפילה בנוסח ספרד, אבל חלק ממנה בנוסח אשכנז וכו'). ג. נסיעות לאומן, אם אתם מצטרפים לקבוצה, נעים אכן המחירים סביב ה-650 דולר, כולל הוצאות נלוות (אם כי, לא תמיד כולל אש"ל). אם אתם נוסעים לבד, אתם יוכלים למצא טיסות זולות יותר, אבל בחישוב כללי זה לא יוצא הרבה יותר זול (הן משום שויזה פרטית עולה יותר מכפול מויזה קבוצתית, והן משום שמחיר הנסיעה הפרטית מקייב לאומן וחזור, יקר הרבה יותר. באוטובוס, מחיר הנסיעה הלוך ושוב, על פי חישוב סוכני הנסיעות, הוא כ-15 עד 20 דולר. מונית, צד אחד, מקייב לאומן, עולה לפחות 50 דולר... כך שבכל מקרה זה לא יוצא הרבה יותר זול.

עדי וטל

New member
וזה ערבוב ?

אני מתפלל בשני בתי כנסת תימני ואשכנזי , הנוסח שונה אני מתחבר לשניהם, יש בעיה? חשבתי שסידור בנוסך האר"י זו מסורת ברסלב ?

sarav55

New member
האמת היא שרבי נחמן מאחד את כולם

מי שספרדי מתפלל נוסח עדות המזרח ואשכנזי מתפלל לפי נוסח אשכנז מכאן ניתן לראות שר' נחמן צדיק אמת המאחד את השורות

פראזניק

New member
אם הבנתי נכון, לא לזה התכוונתי

"ערבוב נוסחאות", דומני שהכוונה היא שלא לערב בתפילה אחת כמה נוסחאות (לדוגמא: להתפלל עד שמונה עשרה בנוסח ספרד, ומשמונה עשרה בנוסח עדות המזרח וכן על זו הדרך). אם כי, דומני שהלכתית עדיף לבחור נוסח תפילה אחד ולהצמד אליו.

kodai

New member
נוסחי תפילה

לא יודע מה מתפללים בברסלב, אבל לגבי נוסחי התפילה: נוסח אשכנז: נוסח התפילה המסורתי של עדות האשכנזים. נוסח ספרד: נוסח התפילה שהתפתח בחסידויות השונות, מיסוד תנועת החסידות לפני כ- 200 שנה והלאה (וישנם הבדלים דקים בין חסידויות). הנוסח מתבסס על נוסח האר"י ז"ל. נוסח ע"מ - עדות המזרח: הנוסח המסורתי של עדות המזרח - מתבסס על סידור רב עמרם גאון ז"ל.

למעלה