נולד אצלי ספר..

Judy 1

New member
נולד אצלי ספר..

לפני מספר שנים, כשניר הנכד שלי היה בגן טרום חובה ואחיו בגן חובה, שאלתי את בתי מה עושים בגן ביום השואה.
לגננת של הבכור היתה תוכנית סבירה, אך הגננת של ניר אמרה שיום השואה זה לא נושא שניתן מבחינתה להזכיר בגן, ולכן היא מתעלמת מהיום הזה, ובצפירה היא אומרת לילדים שזה "אימון" לקראת הצפירה של יום הזכרון לחללי צהל.
רתחתי מזעם.
הזעם שלח אותי לאלבום המשפחתי, לסיפורים, לגן הילדים שלי, לסבתא שלי, ונולד טקסט שמתאים לקריאה בגן, ולקריאה עצמית בכיתות יסוד.
מדי שנה אני מעבירה את הטקסט לבתי ספר ולמספר גנים.
קיבלתי תגובות טובות מאוד ממורות וגננות ואני מוכנה כבר לפרסם את הספר. אומרים לי שהטקסט מצוין, ברור, קריא, נוגע בכל הנושאים מבלי לעורר חרדה, או פחדים.

אז מה הצעד הבא שאני צריכה לעשות כדי שהספר יתפרסם?

יהודית

הבה נחשוב

אני איש מחשבים וערכתי כמה ספרים, אתרים ופירסומים. בואי נראה:

מוציא לאור יקח על עצמו את ההוצאות, יקבל את החומר, יעזור לך לסדר אותו, להתאים אותו לדפוס, ידפיס ויפיץ. והוא רוצה גם להרוויח מכל העסק.

תוציאי לאור בעצמך - אותו דבר, רק על חשבונך.

בין שני הקצוות יש כמובן הרבה גווני ביניים.

עוד מחשבות:
מה מידת המיומנות שלך בשימוש במחשב ובתוכנות עריכה וגרפיקה? אני חושד שלא רבה מספיק.
אז תצטרכי עזרה ברוב התהליך.
נסי למכור את הספר מראש לגננות ומורות.
וודאי תירצי גרפיקה מתאימה - ילדים אוהבים ציורים. זאת הוצאה שצריך לקחת בחשבון.

קחי בחשבון שהחלק הזול ביותר בתהליך הוא ההדפסה עצמה. המכונה תדפיס לך מאה או עשרת אלפים עותקים כאשר ההפרש במחיר הוא כמעט רק עלות הנייר.

כיום פשוט מאד להדפיס "מהדורה קטנה" יש מקובץ PDF.

וכמובן תשאלי כמה הוצאות לאור ובתי דפוס לפני שתגיעי להחלטה. יש כאן עבודה רצינית.

בהצלחה

ספר דיגיטלי

זה בעצם קובץ מחשב הכולל את הספר שלך מוכן להדפסה.
הפורמט נקרא PDF וכל בית דפוס יכול להדפיס לך את הספר מהקובץ המוכן.

יהודה1231

New member
Judy1 ערב טוב

חוץ ממך כולם ירוויחו,אני מציע לך להוציע ספר דיגיטלי. את תרוויחי פחות אך אין לך מוקשים בדרך.

Judy 1

New member
אין לי כוונות להרוויח

אך הרצון שהחומר ישמש וייקרא ע"י ילדים.
מה זה ספר דיגיטלי? יש לך דוגמא?
תודה
יהודית

שגב018

New member
עוד בענין הספר

התלבטתי, בדומה לך, על אופן הוצאת ספר.
היה לי חומר מוכן, וגייסתי אחיינית לאייר את הספר.
לקחתי מספר הצעות חיר מבתי דפוס, וחיבבתי את זה בו הציעו לי לשלוח את כתב היה לעיון והערות, נתנו לי מידע מלא לגבי מחירים ולוחות זמנים, הציעו עזרה בגרפיקה, ולבסוף ציינו שהם מדפיסים עותק ראשון לעיון.
מן הצד השני עמדו האלבומים הדיגיטליים: יש היום אתרים רבים בהם אתיכולה לעצב אלבום תמונות ולהדפיסו. חשבתי על אלבום טקסטים ותמונות שיודפס במספר העותקים הדרוש. בהתחשב בעובדה שכמעט בכל זמן נתון ניתן למצוא גרפונים (קופוני הנחה) לאלבומים בני 24 או 32 עמודים ב 49 שקלים - האפשרות הזו נראתה מנצחת.
מצד שני - אם אין מספיק חומר ורוצים ספר בגודל 20*20, האלבום יורד מהפרק.
בסופו של דבר, בשל לחץ זמן,ובשל גודל הספר, בחרתי בבית הדפוס הנ"ל שהיה נגיש אד והשלים את התהליך כולל הדפסת נסיון תוך 5 ימים.
אגב, אם את פונה לבית דפוס כדאי לדעת מראד כמה עותקים את צריכה, כיון שהמחיר לספר יורד עם העליה במספר העותקים.
דבר נוסף שהתלבטתי לגביו - האם להעביר עותק למקום בו יעמוד לרשות הציבור. את בודאי צריכה לחשוב על האפשרות, אחרי כל המאצץ להולי את הספר.
בהצלחה!

נאוהג

New member
אתרים שעוזרים בהפקת ספר

יש אתרים כמו lulu.com שמסבירים איך להפיק אצלם ספר. יש גם אתר ישראלי אחד. טרם ניסיתי. הרעיון של האתר האמריקאי הוא שאם אין לסופר רווח מיצירתו גם לאתר אין. כל מי שקונה את הספר באתר משלם את עלויות ההדפסה. גם הסופר לא מקבל עותקים בחינם.

דבר נוסף הוא שמכל ספר שמוציאים , גם בהוצאה פרטית צריך לדעתי לשלוח עותק לספריה הלאומית.

למעלה