נוכחות

הצופה.

New member
תתקן אותי --המילה לא בנוחות מתחלפת לגם

בנוכחות יש גם תחושה ואין בה משהו שהוא לא....

ואולי תיתן דוגמא למשהו שאין בו תחושה? (אפילו לא תחושה ברמה אפס)

Mist2

New member
למה לתת דוגמה כזו?

אם אמרתי שנוכחות היא לא תחושה, האם זה אומר שבזמן נוכחות אין תחושות, מחשבות ורגשות???
פשוט לא צריך לבלבל 'אני'יים של תחושה, מחשבה או רגש במצבים גבוהים.

רגע אני אוסיף פוסט ישן שלי המדבר על משהו דומה, אם אמצא אותו בבלוג שלי.

Mist2

New member
בבקשה

מצטער אם יש כאן אנשים שלא מכירים חלק מהמושגים.

אם התמזל מזלנו‮, ‬והנה אנו מתבוננים במכניות זו או אחרת השייכת למכונה‮, ‬הרי שבמהרה אוקטבה זו של התבוננות סוטה מדרכה‮, ‬ע"י‮ "‬אני"ים רבים‮, ‬שכל עיסוקם במקרה המדובר הזה הוא‮: "‬איך ומה צריך וכדאי לעשות נוכח המכניות הנצפת באותו רגע‮?".‬
דיון מעמיק זה‮, ‬אשר לרוב מחסל את ההתבוננות‮, ‬כה יעיל וקטלני‮, ‬שתוך רגע‮, ‬הוא סוחף אותנו בהזדהות גדולה לתוך חלום עמוק על הדרך הנכונה‮ ‬לעבודה על עצמנו‮.‬
חלום זה יכול להמשך זמן רב‮, ‬ובו יעלו ויצופו רעיונות והחלטות חשובות וקיצוניות בהקשר להמשך העבודה‮: ‬על כך שחייבים אנו חלקים מסוימים‮ ‬לחסל וחלקים אחרים לפתח‮, ‬ולבסוף‮, ‬כאשר יחלוף החלום ואת מקומו יתפוס חלום אחר‮, ‬שלא קשור כלל לעבודה על עצמינו ולאחריו חלום אחר וכד‮', ‬עד אשר יתמזל מזלנו שוב‮, ‬והנה אנו מתבוננים במכניות זו או אחרת‮…‬
כל אחד‮, ‬אשר חווה חוויה זו‮, ‬אשר תיארתי‮, ‬יכול להסכים אתי בכך‮, ‬שאין זו אלא חציצה‮ – ‬מנגנון‮ ‬משומן היטב המופעל בכל עת‮, ‬שמזהה רגע של ערות‮, ‬המחסל ומונע מאותו רגע של ערות להמשיך ולהתקיים‮.‬
העובדה‮, ‬שאנו חולמים על עבודה‮, ‬מקשה עלינו להבין‮, ‬שזהו אכן חלום‮. ‬נוצרת אשליה של עבודה‮, ‬המקשה עלינו להתעורר‮.‬
אותה אשליה‮, ‬אף גורמת להרגשה טובה וטפיחה על שכמינו אנו‮.‬

נהראש

New member
לא משנה איך קוראים לזה

נוכחות, בליס, whatever...

בזמן התרגול עליך להתיחס לתחושה כזאת שעולה כאל כל תחושה אחרת, לדוגמה גירוד באוזן.

אם בזמן שעולה תחושה נעימה כזאת תוכל להמשיך להתבונן בשלווה הרי זאת נוכחות.

אם ההתנסות הזו

הפכה אותך לאדם טוב יותר.
בריא יותר.
מאושר יותר.
מעניק יותר.
אוהב יותר...
זו אחלה התנסות.

אם היא הייתה, חלפה ולא השאירה שום רישום, זה משהו נחמד, אבל אין בו הרבה תועלת.

באופן אישי

לא כתבתי שהתנסתי בהתנסות הזו.
ההתנסות שלי עושה אותי אדם טוב יותר.
בריא יותר.
מאושר יותר.
מעניק יותר.
אוהב יותר...

neophile

New member
בזמן האחרון

אני מגלה נוכחות במצבים מפתיעים , קשה להסביר את זה במלים אבל נניח ואני נוסע במונית שירות לייעדי ועולים כל מני אנשים ותמיד יש תגובה לכל אחד שממורכזת בשכל כשכל המצב הזה באופן כללי מלווה באיזה שהוא עירפול .

זה אפילו לא בהכרח מחשבות מנוסחות אלה איזה ממבל-ג'מבל שכזה שמלווה באופן כללי ברגשות שליליים .

ואז פתאום אני רואה את עצמי באותה סיטואציה , עם כל העירפול שלי ועושה איזה שהוא וויתור , כן זה ללא ספק וויתור Letting go

ופתאום אני מרגיש משהו שאפשר לאפיין כפעילות של צ'קרה כזאת או אחרת .

אני כמובן מאוד נהנה מזה , אך אבוי ... הראייה שלי את עצמי נעלמה .
ויש איזה כמיהה לתחושה הזאת ונסיון מכאני להפיק אותה מחדש שכמובן נכשל לחלוטין .

למעלה