נוכחות בכאן ובעכשיו

אוקיי.

הערה: קחי בחשבון שאת לא מכירה אותי (ואני לא אותך) אלא רק דברים שקראת שכתבתי, ודברים שאחרים כתבו עלי. אולי כבר לקחת זאת בחשבון, ואולי לא. אם לא, מציעה לך להיות מודעת לכך. אני לא הייתי יוצרת רשימה כזו עבורך. הייתי עושה זאת רק אם היית מבקשת ממני ואם הייתי חשה שיש בך פתיחות לשמוע. אני לא ביקשתי ממך רשימת מכולת זו. בסופו של דבר: אם כוונתך באמת להועיל היית מתקשרת איתי ישירות (מסר, טלפון, מייל). מה הקשר של פורום באינטרנט למידע כלשהו שנראה לך שאת רואה אודותיי? יש לך צורך שאחרים יקראו דברים שאת חושבת על אדם אחר. למה? מה זה משרת בתוכך? למה את צריכה את חיזוקם של אחרים? האם אי פעם כתבתי עלייך רשימות בפורום כללי באתר אינטרנט כלשהו? לא.

Joy Freeman

New member
אני מתכוון

שאם שופטים דבר מסוים בצורה מודעת זה יכול לעזור לנו. כי אנחנו מודעים לכך שזה רק שיפוט ויכולים להשפיע על הרגשות שלנו ועל ההתייחסות שלנו לאותו הדבר בצורה שנכונה בעינינו. אבל אם שופטים משהו בלי מודעות אז חושבים שכך הוא באמת הדבר ורואים בבהירות פחות. אשמח לשמוע על אופן הכתיבה שהתוות לפורום. אין לי שום בעיה אם יש נורמות או אופני כתיבה מתאימים לפורום, להפך - כדאי בעיני להבהירם. נראה לי שאם תבהירי אותם לעצמך ולאחרים אז ככה אנשים פחות יחשבו שאת מחליטה באופן שרירותי ולפי איך שזה נראה לך באותו הרגע אלא שבאמת יש אופני כתיבה שלא מתאימים לפורום ואופנים אחרים שכן. אני לא יודע מה את מתכוונת במרחב חיובי, ואני לא יודע למה את כותבת שאת בטוחה שאני אצליח להבין. איך בכלל הגעת לכתוב את כל מה שכתבת בגלל ההודעה שלי על שיפוט ומקובעות? לא עדיף לפתוח דיון נפרד על מה המרחב שאת רוצה? אני אשמח להתכתב גם על מקובעות ואמונות וגם על איך ומה יש מקום בפורום הזה ומה לא... מה דעתך?

כן ../images/Emo13.gif

"אני מתכוון שאם שופטים דבר מסוים בצורה מודעת זה יכול לעזור לנו. כי אנחנו מודעים לכך שזה רק שיפוט ויכולים להשפיע על הרגשות שלנו ועל ההתייחסות שלנו לאותו הדבר בצורה שנכונה בעינינו. אבל אם שופטים משהו בלי מודעות אז חושבים שכך הוא באמת הדבר ורואים בבהירות פחות." כן. עכשיו הבנתי אותך. "אשמח לשמוע על אופן הכתיבה שהתוות לפורום. אין לי שום בעיה אם יש נורמות או אופני כתיבה מתאימים לפורום, להפך - כדאי בעיני להבהירם. נראה לי שאם תבהירי אותם לעצמך ולאחרים אז ככה אנשים פחות יחשבו שאת מחליטה באופן שרירותי ולפי איך שזה נראה לך באותו הרגע אלא שבאמת יש אופני כתיבה שלא מתאימים לפורום ואופנים אחרים שכן." לא ידעתי שככה זה נתפס (כמשהו שרירותי).
המהות מאד פשוטה: פורום בו הכותבים כותבים אחד אל השני בצורה מכבדת.
(הכוונה, לא מקללים אחד את השני, לא מתקיפים אחד את השני, לא משמיצים אחד את השני) ההודעות שמחקתי הכילו השמצות (נעשה שימוש בפורום על מנת להפיץ השמצה). ההודעות מהסוג השני שמחקתי היו של גולשים ששלחו הודעות זדון בגלל שמחקתי. אני מסכמה שיכולתי להתנהל טוב יותר בעבר, וכבר תיקנתי את זה. אם תשים לב ממזמן לא נמחקה כאן הודעה. "אני לא יודע מה את מתכוונת במרחב חיובי, ואני לא יודע למה את כותבת שאת בטוחה שאני אצליח להבין. איך בכלל הגעת לכתוב את כל מה שכתבת בגלל ההודעה שלי על שיפוט ומקובעות?" קראתי את הודעתך המקורית שוב ושמתי לב שדמיינתי שאתה מתכוון למשהו מסויים. לא עדיף לפתוח דיון נפרד על מה המרחב שאת רוצה? אני אשמח להתכתב גם על מקובעות ואמונות וגם על איך ומה יש מקום בפורום הזה ומה לא... מה דעתך? כרגע לא נראה לי לפתוח דיון נפרד אודות המרחב הרצוי. יכול להיות שבהמשך. מקובעות ואמונות - בכיף. אין לי כרגע מה להגיד על זה, אז אולי תפתח הודעה חדשה ואגיב.

אז אם אני כותב שאקהרט הוא

מקרה הטוב קשקשן ומקרה הפחות טוב יכול לגרום נזק למי שקורא את הספרים שלו זה בסדר... כי: אני נותן את המידע מתוך כוונה חיובית. הבנתי אותך?

עז

New member
כייון שאני חסום לכתוב כאן

וכיוון שאת הצהרת שלא רוצה שום תקשורת איתי אין לי שום סיבה לא לצטט את המייל שלך בכל מקום שאני רואה לנכון. עמנואל זיטנר

אכן מאתגר ../images/Emo13.gif

דברים במרחב הפנימי נמשכים אל העבר או העתיד. בדרך כלל אנשים לא שמים לב לזה כל כך וחושבים שהם בהווה.

למעלה