נוירולוג ילדים

lavendula

New member
כלומר, מרגיש לך שפסיכיאטר זה למקרים

יותר חמורים או מורכבים? כי לדעתי אין הבדל.
את צריכה לחדש מרשם קיים או ייעוץ לגבי מינון וכו'?

כן ככה זה נראה לי

הגדולה סובלת מכל מיני בעיות בעקבות בעית קשב וריכוז, ושנה שעברה היינו אצל הפסיכיאטר כדי לשלול אי אלו דברים.
אצל הקטן (מזכירה קרוב לגיל) זה התייעצות לגבי לקיחת ריטלין ( 5 מ"ג לדעתי אפשר להתחיל) הוא עוד לא לקח אף פעם.
זאת התייעצות ראשונית, בגלל זה אמרתי שכרגע לא הייתי הולכת לפסיכיאטר הייתי "מסתפקת" בנוירולוג טוב.
בעתיד, נתמודד עם כל בעיה שתצוץ ונדע לטפל בה.

lavendula

New member
מכיוון שכרגע אין לך צורך יוצא דופן

ואת רק צריכה חוות דעת טובה, הייתי הולכת לאחד מהשניים ללא העדפה מיוחדת, העיקר שיהיה מקצועי, אמין, עם תור קרוב וזמין לשאלות אח"כ. לא הייתי פוסלת פסיכ' רק בגלל שהוא "כבד" מדי.
אולי כרגע אין לו יתרון על פני נירולוג, אבל גם אין בו חיסרון. שניהם יכולים להתאים לך.

את לגמרי טועה בעניין הנוירולוג לעומת פסיכיאטר שניהם יכולים לאבחן הפרעת קשב וריכוז, שניהם נותנים מרשמים לטיפול תרופתי, שניהם יכולים לבצע מעקבים אחרי השפעת הטיפול ולבצע שינויים בהתאם לצורך (שינויי מינון, החלפת תרופה וכדומה).
אנחנו מפנים לפסיכיאטר כשאנחנו רואים מעורבות גבוהה של התחום הרגשי, שעלולה להשפיע בין היתר גם על תהליכי הקשב והריכוז.
כשאין קשיים רגשיים משמעותיים, אפשר להסתפק גם בנוירולוג טוב.
אגב, רופא ילדים "פשוט" באמת לא מורשה לאבחן הפרעת קשב וריכוז. מי שמורשים הם רופאי ילדים התפתחותיים, שעברו התמחות בתחום הקשב.

אני יודעת ששניהם יכולים לתת מרשם לטיפול

תרופתי. רק שאמרתי שפסיכיאטר זה "גדול מדי".
וכרגע אנחנו לא יודעים על בעיה רגשית יוצאת דופן שמצריכה טיפול של פסיכיאטר.

אז באמת אפשר "להסתפק" בנוירולוג

למעלה