נוירולוג ילדים

נוירולוג ילדים

אני מחפשת נוירולוג לילדים, באיזור המרכז/שרון, מישהו/מישהי נחמדים שגם בודקים את הילד ולא סתם חותמת גומי לריטלין.
מכירים? ממליצים על מישהו?

lavendula

New member
פסיכיאטר גם מתאים?

אם כן, אז אני ממליצה בחום על ד"ר יגאל גוטניק, שמקבל בקופת חולים מכבי בכפר-סבא.

פסיכיאטר זה תותחי מדי

ברמת העיקרון אני צריכה מרשם לריטלין, חבל לי ללכת למישהו כמו פסיכיאטר.

lavendula

New member
קשה לי עם התפיסה הזו

גם פסיכיאטר וגם נירולוג מוסמכים לאבחן ולטפל בהפרעת קשב וריכוז, אלא שפסיכיאטר נותן את הדעת גם על הפן הרגשי. לא כל הפסיכיאטרים הם אילן רבינוביץ', ופסיכיאטרים לא מטפלים רק ב"פסיכים".
מה שלא ברור לי: כתבת שאת לא רוצה רק חותמת גומי, ומצד שני את רק צריכה מרשם
. מרשם יכול לתת לך גם רופא ילדים.

גם לי זה לא ברור

רק עכשיו אני קוראת שמצד אחד את לא רוצה חותמת גומי ומצד שני לא רופא תותחי אלא רק מרשם לריטלין (כלומר די חותמת גומי...). אם זה כך לכי לרופא משפחה, לא?

מטילדה11

New member
דוקא כן להתחיל עם נוירולוג

ולהמשיך עם פסיכיאטר.

ADHD זו בעיה נוירולוגית שיש לה השפעות התנהגות שפסיכיאטר יכול מאוד לעזור.

כדי לשלול בעיות נוירולוגיות אחרות, כדאי ללכת לנורולוג מומחה, שיבדוק ויקבע בוודאות. ההמשך או המעקב יכול להיות רופא ילדים, פסיכיאטר, נוירולוג מה שמתאים לכל אחד.

lavendula

New member
באותה מידה

פסיכיאטר שולל בעיות רגשיות ומאשש שמדובר בבעיה אורגנית ראשונית. הוא יכול לראות אם מקור ההפרעה הוא רגשי או נירולוגי, וכן לתת מענה לתחלואה נלווית כמו חרדה, דיכאון, רגזנות וכו'.
לטעמי, התמונה הקלינית של הפסיכיאטר היא מקיפה יותר, כמובן בהנחה שהולכים לרופא טוב.

מטילדה11

New member
לנו היה מקרה קיצוני שאני לא בטוחה שפסיכיאטר

היה מגלה. ואני מברכת שהלכתי אליו.

דרך אגב שני הנוירולוגים הראשונים של הקופה אכן היו קבלני ריטלין שהבדיקה נערכה ב 10 דקות לפני שהוחלט על ריטלין .

רופא פרטי שיושב שעה ועובר על כל הדברים יודע מה לעשות. הן אם זה פסיכיאטר או נוירולוג

lavendula

New member
הפסיכיאטר של הקופה ישב איתנו שעתיים

ועדיין לא רשם ריטלין. פשוט לא השתכנע שזה המקור, והזמין לביקור חוזר כעבור חודשיים.

חידוש מרשם או אבחון?

גם אני מעדיפה פסיכיאטר שרואה את כל התמונה. לפעמים ריטלין מעורר חרדות שעם זה פסיכיאטר מתמודד יותר טוב אני חושבת.

היא מקבלת פרטי וניתן לקבל

החזר ממכבי.
לא מוכנה לשלם כסף על שירות שניתן לי בחינם, בדיקת ילד + מרשם ריטלין. לא צריך יותר מזה.
מכירה מישהו אחר?

ד"ר אביבה פתאל - מנהלת היחידה לנוירולוגיה

בבית חולים דנה בת"א. מומחית בנוירולוגית ילדים והתפתחות הילד
היינו אצלה בשנה שעברה באופן פרטי (היא מקבלת גם בקופות חולים, אך מכיוון שרציתי לקבל תור מהיר ורק נוירולוג שהוא מנהל מחלקה העדפתי בפרטי וקיבלתי החזרים).
איבחנה את הילד במשך שעה, שוחחה איתנו עוד חצי שעה. חשוב לבוא עם ניירת, סיכומים , חוו"ד של מורה או גננת וכל איבחון שנעשה בעבר.
שווה כל שקל, והייתי משלמת יותר אם היה צורך.

רגע רגע, בלי לתקוף אותי...

נכון שאני לא רוצה חותמת גומי, אני רוצה משהו יותר מקיף, למה אמרתי פסיכיאטר זה תותחי? כי אני חושבת בתפיסה שלי, שיכול להיות שאני טועה, נראה לי שפסיכיאטר יבוא אחרי נוירולוג.
לגבי רופא הילדים?
רופא הילדים ברמת העיקרון רק מחדש מרשמים, הוא אינו מוסמך לאבחן ולרשום ריטלין - לפחות לא הרופא שלנו.

אין לי את היכולת הכלכלית לממן נוירולוג פרטי ולחכות שהקופה תואיל בטובה להחזיר לי כ- 60%, גם אם אני יודעת שזה הכי טוב שיכול להיות.
יש את הרצוי - ויש את המצוי או ליתר דיוק אין את המצוי.

ואני מעדכנת, דיברתי עם מרפאת קשב וריכוז בהרצליה (עד עכשיו היינו שם, עד שנמאס לי לנסוע לשם) והם המליצו לי על רופאה ד"ר שירה פרז.
ביררתי במכבי והיא מקבלת בפ"ת (קרוב) רק שהתור לעוד חצי שנה, דיברתי עם המרפאה שלה והם אמרו לי לפקסס את ההפניה ולכתוב עליו למה זה דחוף לי וזה לשיקולה אם להקדים את התור.

ב"פרטי" תקבלי תור תוך יום בערך, והחזר תוך 35

ימים פלוס מינוס. הערך מוסף של כל העניין הוא שבנך יקבל טיפול מקצועי מהשורה הראשונה. אני אמא חד הורית הולכת להכל בפרטי כי נמאסה עליי הסחבת של קופות החולים ותאמיני לי שייש לי פחות כסף מלהרבה אנשים. החלטתי לשים את הבריאות בראש סדר העדיפויות שלי.

lavendula

New member
אני דווקא הופתעתי מאוד לטובה לאחרונה

מרופא מומחה של קופ"ח, אחרי שנגרמה לנו עגמת נפש עם שני רופאים פרטיים:
אחד שנסענו בשבילו עד באר-שבע והוא הבריז. לא טעיתם: הוא לא הגיע לתור שנקבע!
אחד שלא קרא נכון את המסמכים שהבאנו לו ופסק שלילד יש גם "אינטליגנציה מונמכת", ואחרי שטרחנו להגיע אליו פעמיים וכל הפגישה נסבה על החרדות של הבן, לא הבין שבאנו כדי לקבל מענה לחרדות
.
בקיצור, גם רופא פרטי הוא לא בהכרח ערובה למקצועיות, ואגב, גם אליהם התור היה ארוך וקיבלנו עליהם המלצות.

למעלה