נוטרים

ענתר

New member
נוטרים

השרשור על יד לנוטר הגיע בדיוק בזמן. התחלתי לחקור את תולדות חייו של פישר זאב ווילי. היום קיבלתי תמונה של זאב שני משמאל בשורה השניה, מימינו הקורפורל צבי פינקלשטין. הבנתי שצבי פינקלשטיין היה המפקד בעל הדרגה הגבוהה בתחנה בתל-ליטוינסקי אשמח אם מישהו ידע משהו על הנושא

sharonpines

New member
האם יש לך פרטים על התמונה?

היכן ואיפה צולמה או מי שאר האנשים? תודה, שרון

ענתר

New member
מאחורי התמונה כתוב:

בקרית אריה פתח תיקווה 29.9.41 מי שאר האנשים אינני יודעת

רותם39

New member
תמונת הנוטרים

תמונת הנוטרים, שענתר צרפה, מעלה אצלי זכרונות ילדות וחיוך. בילדותי, היה מגיע אלינו לביקור, הבן-דוד של אמי ממאה שערים בירושלים. הוא היה מגיע בלבוש של נטורי קרתא, ואני הייתי נבוכה מפני חברותי בשכונה התל אביבית, שאדם כזה מגיע לביתנו. מיד ידעתי להכריז בקול ובגאווה, שבשבוע הבא יגיע אלינו לביקור הדוד שלי, הנוטר מכפר ויתקין. נראה היה לי שבאותו הרגע שכחו חברותי את הקרוב ממאה שערים וקנאו בי שיש לי דוד נוטר. ומיהו אותו צבי פינקלשטין המופיע בתמונה? ישנו אצלנו במשפחה אדם בשם זה, והוא היה נשוי לבת העיירה לונה (כמובן). אינני יודעת אם הוא הקורפורל המופיע בתמונה. אברר במשפחה, ואם יהיה מידע רלוונטי, כמובן שאדווח.

ענתר

New member
שמעתי שצבי הנ"ל היה איש לחי

בשעה שרוב החברה היו אנשי ההגנה זה מה שגיליתי עד עתה מקווה בקרוב לדעת יותר, אבל לא בטוח שיהיה, אם יהיה אשתף, מקווה שיהיה הקרוב של רותם

kutz2

New member
ענתר ערב טוב,

קראתי את הכתבה שלך על הנוטר צבי פינקלשטיין אני היכרתי אדם בשם הזה שהיה נשוי לד"ר אסתר מאיר היה להם בן בשם דני הוא היה טיס בחיל האויר הוא נהרג, הם גרו בהרצליה ברחוב הרב-קוק, האם יש קרבה?

ענתר

New member
ערב טוב גם לך

אינני מכירה את צבי, ולכן כמובן לא את משפחתו. צבי אינו ממשפחתי, אני מחפשת מידע על אחי סבי ששמו זאב פישר.

sharonpines

New member
האיש האמצעי בשורה האחרונה

מזכיר מעט את סבא שלי, שהיה נוטר... שמו היה דוד פינס. מעניין אם זה הוא. שרון

למעלה