נוח

אבל למה כנען נענש

(כ) וַיָּחֶל נֹחַ, אִישׁ הָאֲדָמָה; וַיִּטַּע, כָּרֶם: (כא) וַיֵּשְׁתְּ מִן הַיַּיִן, וַיִּשְׁכָּר; וַיִּתְגַּל, בְּתוֹךְ אָהֳלֹה: (כב) וַיַּרְא, חָם אֲבִי כְנַעַן, אֵת, עֶרְוַת אָבִיו; וַיַּגֵּד לִשְׁנֵי אֶחָיו, בַּחוּץ: (כג) וַיִּקַּח שֵׁם וָיֶפֶת אֶת הַשִּׂמְלָה, וַיָּשִׂימוּ עַל שְׁכֶם שְׁנֵיהֶם, וַיֵּלְכוּ אֲחֹרַנִּית, וַיְכַסּוּ אֵת עֶרְוַת אֲבִיהֶם; וּפְנֵיהֶם, אֲחֹרַנִּית, וְעֶרְוַת אֲבִיהֶם, לֹא רָאוּ: (כד) וַיִּיקֶץ נֹחַ, מִיֵּינוֹ; וַיֵּדַע, אֵת אֲשֶׁר עָשָׂה לוֹ בְּנוֹ הַקָּטָן: (כה) וַיֹּאמֶר, אָרוּר כְּנָעַן: עֶבֶד עֲבָדִים, יִהְיֶה לְאֶחָיו: (כו) וַיֹּאמֶר, בָּרוּךְ ה' אֱלֹהֵי שֵׁם; וִיהִי כְנַעַן, עֶבֶד לָמוֹ: (כז) יַפְתְּ אֱלֹהִים לְיֶפֶת, וְיִשְׁכֹּן בְּאָהֳלֵי שֵׁם; וִיהִי כְנַעַן, עֶבֶד לָמוֹ:
(בראשית ט 27-20)

מה תגיד על אלוהים מכופף?

השופט כול הארץ לא יעשה משפט? לחסל את כולם ככה? זה ממש מעשה ג'נוסייד.

סחטיין עליך לצטט את אברהם אבינו

עונש קולקטיבי זה בררה רק כאשר יש צדיק בסדום.
אבל אם אין צדיק בסדום, אז העונש הוא בסדר.
לא?

אגב, חלק מהמדרשים אכן מקטרגים על נח שבכלל לא ניסה להציל את דורו ולסנגר עליהם כמו שעשה אברהם עם סדום.
ולגבי הפסוק "נח איש צדיק תמים היה בדורותיו", דורשים שדווקא בדורו היה צדיק תמים, אבל אם היה בדורו של אברהם לא היה נחשב כלום.

shayCn

New member
אני משתמש

בפיליפס QC5135 והיא מכונה טובה שמשמשת אותי כבר כמה שנים
אבל אם תכנסי לאיביי,תוכלי למצוא הרבה דגמים.

yatusha

New member
תודה

דגמים יש בשפע, אני מעדיפה לקנות לו משהו עם המלצות. המכונה שלך נטענת וגם עובדת בחיבור לחשמל?

yatusha

New member
מעולה

תודה על העזרה!

נ.ב
למה כל הודעה בפורום צריכה אישור?

wish2

New member
יש לי פנטזיה לגלח גבר

עם תער.

מי נותן לוויש להגשים פנטזיה?
מי?מי?מי?

shayCn

New member
רוצה לגלח גבר?

לכי תגלחי את ג'ייק.
נשים חופשי מגלחות אותו כל חודש.

wish2

New member
ח ח ח

שמעתי שהאחרונה לקחה על חשבונו סודני שיבריק לה את הציפורניים.

איזה באסה להיות גרוש.

למעלה