נוחתים בלונדון

Gרר

New member
I AM NOT A NUMBER!!!

סידרה אגדית למרות שהיו לה לא מעט פרקים שהיו קצת יותר מדי הזויים בשבילי...
הבועה הלבנה הזאת עד היום נשארה לי בסיוטים

כמי שגדל במוסדות חינוך וצבאי טוטליטריים זו הייתה המציאות

עיין מאמרו של ארווינג גופמן

כמהאפשר

New member
וובה פשוט מקסים. הוא אמיתי, פשוט אמיתי

וזה מה שאני אוהבת באלה וגם בשני, לטוב ולרע.
אלה כנה, הצחוק שלה ושמחת החיים שלה כל כך אמיתיים שזה שובה.
&nbsp
מקסימים.

ny22

New member
מנהל
המשימה עם המלכה הייתה קורעת

איך שהזוגות התייחסו אליה (אין מה לעשות, זאת באמת תרבות אחרת שמקפידה יותר על נימוסים).
&nbsp
לפחות זה היה ברוח טובה

&nbsp
אגב, מעניין אותי איך טילטיל ומזרחי היו עושים את המשימה עם המלכה.
זה בטח היה קורע לראות אותם שמה....
&nbsp
(גם מעניין לראות איך יעל רוני היו מתנהגות במשימה הזאת).

הדסהש1

New member
בוקר טוב לאחר נחיתה בלונדון..לשם שינוי היה פרק

ממש נחמד. טוב שקבלו פרק בהלכות ונימוסין...ה"מלכה" היתה ממש "דומה"

רציתי להפסיק לצפות בתוכנית אחרי שבוע שעבר

אחרי משמית המדרגות ובחירה של ההפקה מי ימשיך ומי לא, כי זה אומר שהמירוץ מפוברק ואין טעם להמשיך לצפות.
אבל התוכנית הראשונה באנגליה הייתה מאוד משעשת. המשימה הראשונה עם הבגדים המחישה כמה חשוב זה מירוץ - כל זוג מתקדם במקביל ויכול לעקוף אחד את השני בכל רגע (לא בגלל שהתור שלו הגיע!). והמשימות עצמן היו באמת מצחיקות. המשימה עם מלכת אנגליה גם הייתה מצחיקה אבל שוב כל זוג חיגה לתור שלו. אני מניח שגם בתוכנית האמריקאית יש משימות כאלו, נכון?
רק חבל שהעריכה של כל פרק נשארת זהה. שניים שלוש משימות ואז כולם מסיימים את המשימות והפרק נגמר (אפילו לא ראינו איך שלושת הזוגות האחרונים עוברים את מלכת אנגליה בגלל העריכה המעצבנת!!!).

Lhuna1

New member
גם בתוכנית האמריקאית יש לעיתים משימות

שזוג צריך לחכות לתורו שזוג אחר שהגיע קודם יסיים.
&nbsp
אבל, חשוב מאוד להגיד למי שלא צפה אף פעם באמריקאי, שזו תוכנית שונה לחלוטין מהישראלית.
ממש ז'אנר אחר.
אם לסכם את זה בקצרה: המירוץ הישראלי זו תוכנית בידור, והמירוץ האמריקאי הוא תוכנית אקשן.
הליהוק, העריכה, אופי המשימות, הכל שונה מקצה לקצה.
&nbsp
בישראל אנסו את הפורמט, בעיקר בשביל להראות שוב דמויות "עממיות" אומרות דברים טיפשיים ו"מצחיקים" למצלמה.
משום מה בישראל חושבים שזו המטרה של כל תוכנית ריאליטי (כנראה מאז בובליל בעונה הראשונה של האח הגדול, הגיעו למסקנה שזה מה שהקהל הישראלי רוצה).
&nbsp
מומלץ מאוד לנסות עונה אחת של האמריקאי, בשביל להבין מה זה מירוץ אמיתי, ולא מירוץ "בשביל הצחוקים".
(ובצפיה באמריקאי מובטח לך שלעולם לא תתעצבן על העריכה!)
&nbsp

זו הסיבה שהתייחסתי למירוץ האמריקאי ולהישרדות האמריקאית שונה.

הן באמת הרגישו מותחות יותר ומרגשות יותר כמו סדרת אקשן. לכן בישראל הריאלטי מרגיש זול ועלוב ובארה"ב (לפחות שתי אלו שציינתי, לא מה שיש בערוצי נישה) הוא מרגיש מלהיב ומרגש. אבל הזמן עושה את שלו ואחרי 15 עונות ושינויים מינימלים לפורמט, גם זה כבר נמאס.
אבל הרייטינג בישראל מוכיח שאוהבים את זה. לא שזה אומר משהו, כל תוכנית ריאלטי בישראל מניבה רייטינג גבוה ביותר לרוב התוכניות האחרות (למעט בודדות). חבל שלא משכילים בהפקות ובמשרדים הראשיים של הזכייניות שאפשר לעשות ריאלטי יותר אמריקאי, יותר אקשן, בלי לטמטם את הצופים ולעבוד עליהם. זה לא ירגיש זול כל כך ואולי (אולי) עוד אנשים יבואו לראות מה השתפר בפורמט.

למעלה