נוחתים בבוליביה

JAMES DEAN

New member
נוחתים בבוליביה

שימו לב, בוליביה היא ארץ גבוהה מאוד מעל פני הים ויהיה קשה לנשום שם. נראה איך יסתדרו שם.

just Orli

New member
יש פה מישהו שטייל בבוליביה והיה לו קשה לנשום?

סתם מסקרנות...

SivanCA

New member
בוליביה בלה פאס גבוהה מאוד-->אויר דליל בחמצן--->קשה לנשום...

SivanCA

New member
אם רק זה מה שמעניין אותך בבוליביה תחסכי את הכסף של הטיול

רק בשביל השאלה הזאת.....תוכלי בלי כסף לפתוח ויקי או אטלס ולראות שהאנדים גבוההים מאוד ברכס של בוליביה

just Orli

New member

תודה... אין לי שום עניין לנסוע לבוליביה.
שאלתי בגלל שההפקה מנסה לצייר בפרומו רושם של מקום קשה לנשימה, אותו רושם המשיך גם בהודעה הפותחת לשרשור זה, ורציתי לדעת האם מי שטייל שם אכן הרגיש כך. תודה על המידע מ"ויקי", אך כאמור זה לא מה ששאלתי.

חוטהשני

New member
כשהראו את קשיי הנשימה בפרומו
הבנתי שבוליביה היא אחד המקומות הגבוהים - לכן יש שם חוסר חמצן...
אם כי נדמה לי שפרו יותר גבוהה ממנה...

amberos

New member
בתור מישהי שהיתה בבוליביה

יש שם קושי לנשום. על חלק משפיע יותר וחלק פחות (או בכלל לא). אני זוכרת כשעלינו לבית חב"ד (שזה כמו לעלות 2 קומות) הגענו בלי יכולת לדבר מרוב שהתנשמנו. אתה יכול ללכת אבל לרוץ או מדרגות כבר יותר בעייתי. קשה להסביר את זה עד שאתה חווה את זה

ny22

New member
מנהל
גם אותי השאלה הזאת ממש מסקרנת...

זה שזה ממש גבוה לא אומר שלכולם קשה לנשום שם

[זה אומר אולי שלא לח שם כמו בת"א....]

לא הייתי בבוליביה אבל הייתי בקוסקו בפרו

(שהיא טיפה יותר נמוכה מלה-פאז) בטיול משפחתי בילדותי. לי לא הייתה בעיה, למרות שסירבתי לשתות את התה המקומי שאמור להקל על בעיות הנשימה, אבל למיטב זכרוני אמא שלי כן סבלה (והיא כן שתתה אותו באדיקות).

SivanCA

New member
יכול אולי להיות שלא הבנת את מה שכתבת/שאלת בעצמך כ-:?

שאלת על קשיי נשימה בבוליביה...
קיבלת תשובה... שכן...וגם את הסיבה. שאולי לא הבנת.....
מקום גבוהה---->ריכוז נמוך של חמצן באוויר------>קושי לספוג חמצן מהאויר בריאות של בני האדם...========>קשיי נשימה
תודה גם לך

just Orli

New member
שאלתי

אם מישהו ביקר שם והרגיש כך.
אם ביקרת שם ותגובתך התייחסה לכך, אז אני מתנצלת שלא הבנתי את דברייך.
אם לא ביקרת, וסיפקת לי מידע אנציקלופדי בלבד - אז אני אגיד שוב שזה לא מה ששאלתי... אני יודעת כמוך וכמו ההפקה שבמקומות גבוהים יש אוויר דליל יותר מאשר במקומות נמוכים. השאלה שלי התייחסה למצב הספציפי בבוליביה, עד כמה זה באמת מורגש ורלוונטי במקום שאליו מגיעים המתמודדים.
תודה בכל מקרה על התגובה.

haych

New member
אכן

לא זכור לי שבלה פז היו לי קשיי נשימה, אבל באופן כללי לפני שיוצאים לטרקים במקומות הגבוהים יותר בבוליביה, ההמלצה היא להשאר כשלושה ימים במקום כדי להסתגל לגובה-ורק אז להתחיל במאמץ גופני. ההוסטול שלנו בהווארז שבצפון בוליביה היה ממוקם על גבעה, והיה לנו מאוד קשה להגיע אליו בכל פעם, בגלל קשיי הנשימה.
אני מתארת לעצמי שבגלל שהזוגות נמצאים נמצאים בפעילות פיזית תדירה (התיק הכבד על הגב, הריצה ממקום למקום אל ובתוך המשימות) הגיוני שהם יתחילו להרגיש לא טוב כבר בגבהים כאלה.

haych

New member
אופס, ערבבתי בין בוליביה לפרו..

בפרו היה לנו קשה ובבוליביה בסדר, אבל בבוליביה היינו אחרי שעברנו הסתגלות בפרו.
אז מחוויה אישית לא היו לי קשיי נשימה, אבל זה עדיין נשמע לי הגיוני שיהיו להם כאלה בגלל שכל מאמץ גופני קל מרגיש קשה יותר. (במיוחד אם יש ביניהם מעשנים)

Vivir

New member
הייתי שם בדיוק שצילמו!

לפי מה שהשמועה אומרת, אמרו להם לא לרוץ בגלל הקשיי גובה אלא ללכת מהר..
אני הייתי בול כמו אלה במהלך הכמה ימים הראשונים שלי בגובה, ואחרי כמה ימים זה משתפר.

למעלה