נוזל קירור

katuel

New member
הוא לא מקרר. רק מוליך חום יותר טוב

ניתן להשיג אותו בארץ. לא יודע איפה
נוזל

sv4ever

New member
חבל על הזמן והכסף

קודם כל הנוזל מאוד יקר לנוכח העובדה שהוא מגיע במיכל קטן יחסית (1.89 ליטר). היצרנים מבטיחים שהנוזל יוריד את טמפרטורת המנוע במספר מעלות נכבד ביותר. בפועל, החלפתי את הנוזל הנ"ל לאופנוע ספורט מנוע ליטר ולא דובים ולא נעליים. אולי הטמפרטורה ירדה במעלה אחת וגם זה בקושי. רחוק מאוד ממה שהיצרן מבטיח.

sv4ever

New member
פשוט מאוד

לאופנוע יש מד טמפרטורה דיגטלי ובו ניתן לראות את טמפרטורת נוזל הקירור במעלות בכל רגע נתון. לא בצורת סקאלה אלא בצורת מספרים. ראיתי שהמנוע מגיע לאותה טמפרטורה בעיר כמו עם הנוזל האחר וכך גם ברכיבות מחוץ לעיר. המנוע הגיע לאותן טמפרטורות גם הנוזל שהיה לפני וגם עם הנוזל "המשוכלל" שאמור להוריד את טמפרטורת המנוע בצורה משמעותית.

TheMadHatter

New member
ובאיזה טמפ' הטרמוסטט נפתח?

האופנוע היה מתחמם בעומס או תמיד שומר על אותה הטמפ'?

sv4ever

New member
לא זוכר לגבי הטרמוסטאט בדיוק אבל

אני יודע שהוונטה הייתה נכסת לפעולה בחום של 220 פרנהייט (האופנוע היה בחו"ל). כאשר הייתי רוכב מחוץ לעיר בנסיעה רצופה החום היה מתייצב על 187 פרנהייט וגם לאחר שהחלפתי את הנוזל הרגיל לנוזל "המיוחד" הזה הטמפרטורה הייתה נשארת אותו הדבר גם בעיר וגם מחוץ לעיר. עכשיו, יבואו כאלה וייאמרו שבסך הכל ההולכה של החום היא יותר טובה עם הנוזל הזה אבל מניסיון, ברכיבה בעיר האופנוע היה מתחמם באותו אופן עם שני הנוזלים. כך שלא היה שום שיפור הנראה לעין בעקבות החלפת הנוזל.

אני שם מים ירוקים של פרסטון , בשני הכלים

אפילו בטריאל , כשרוב הרכיבה במהירות אפס , אף פעם לא קרה לי מקרה רע.
אבא שלי שם רק את המים האלה ברכבים ובטרקטורים.

sv4ever

New member
פרסטון הוא נוזל קירור שכבודו במקומו מונח

לעומת זאת, אין להבין כלל וכלל שהוא מתאים לכל מנוע. ישנם מנועים שעשויים מחומרים המצריכים נוזלים עם תקנים אחרים. מה שקובע זה הוראות היצרן.

למעלה