נוזל בלמים

yasig

New member
נוזל בלמים

נאמר כאן שרכיבים של הבלמים צריכים לעמוד במגע עם dot 4 על המכסה בידית כתוב אצלי mineral fluid על הבקבוק של הנוזל dot 4 כתוב ששמן מינראלי מהווה גורם מזהם עבורו שיכול להזיק לבלמים. מישהוא יכול לתת הסבר מלומד בנושא ? תודה ישי

timon1

New member
הסבר

אתה משתמש בנוזל בלמים שלא מתאים למערכת שלך. יותר מדי דברים כתובים רק לא ברור איפה בדיוק... מי היצרן של מערכת הבלימה שלך, לפיו ניתן יהיה לקבוע באיזה שמן עליך להשתמש אבל בכל מקרה לדבריך אתה הולך לשים שמן שאינו מתאים ולחרבש את כל העסק. עצור הכל, קח צעד אחורה וקצת אוויר ותן קצת יותר פרטים.

yasig

New member
הבלמים

הם מדגם שימאנו דאור ידיות דאבל אקשן (הילוכים משולבים בבלמים)

OR TSD

New member
אז בדיוק כמו שכתוב על המכסה של הידית...

המערכות של שימאנו עובדות על שמן מינראלי בלבד! מן הסתם,שמן DOT יזיק למערכת ויהרוס את האטמים.

יעקב 471

New member
יש כאן איזה סתירה

אתה אומר שכתוב על המכסה mineral fluid . יכול להיות הבדל גדול בין mineral fluid ל- mineral oil שזה סתם שמן. תברר טוב לפני שתשים משהו לא מתאים.

יעקב 471

New member
נכנסתי לאתר של שימנו

http://bike.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products/mountain/deore/product.-code-BR-M535.-type-.html הם כותבים להשתמש ב- Shimano genuine mineral oil .לדעתי אל תנסה לשים משהו אחר . אפילו אם הנוזל שלהם יותר יקר לא שווה להתעסק עם זה.

timon1

New member
אין סתירה, מדובר על שמן מינרלי

או נוזל בלמים מינרלי, לא משנה איך תקרא לזה אבל דגמי שימנו עובדים רק איתו. השמן מגיע עם כל ערכת בלמים כחלק ממנה ולמרות שאני מניח שיש לו מקבילים, אישית אינני מכיר כאלה ומעולם לא היה לי צורך בהם כי תמיד היה לי את המקורי. יצרנים אחרים משתמשים בשמני DOT למיניהם ולהם תחליפים רבים מעולם הרכב המוטורי ועל פי רוב גם זולים יותר.

badBones

New member
יש לי בלמים של שימנו והחלפתי בהם שמן

גש לרח' חשמונאים בת"א, החנות של Trek (מצטער לא סגור על שמה, אם אני לא טועה CTC). משם אני השגתי קיט שמן מינראלי של שימאנו וליתר בטחון אתה יכול לוודא עם המוכר שזה אכן מה שקרוב לוודאי מתאים לדגם שלך.

yasig

New member
ראשית תודה

לכל העונים. אני באמת סקרן לדעת מדוע שימאנו כותבים לא להשתמש בנוזל דוט המחיר שלו עשירית מהנוזל המקורי. האם זה ענין שיווקי או טכני.הנוזל דוט עובד בכל כלי הרכב ופותח במיוחד לכך כולל דו גלגליים למניהם. ישי

etal2

New member
זה עניין טכנולוגי לחלוטין

השמן של שימנו איננו נוזל דוט עם מיתוג שונה אלא באמת נוזל הדראולי אחר (גם הוא הגיע מתחום הרכב) והתכונות שלהם שונות מספיק כדי שאי אפשר יהיה להחליף אחד בשני. למה שימנו בחרו לא להשתמש בדוט אני לא יודע אבל הם לא היחידים, גם מגורה עושים כך ולדעתי אין פה עניין שיווקי, הכסף שהם עושים ממכירת הנוזל זניח בכל קנה מידה.

יעקב 471

New member
אני ממש משונע שאתה טועה . ואני אסביר

אם נצא מתוך הנחה שנוזלי ה- DOT למינהם לא מתאימים למעצורים של האופניים הרי הסיבה היחידה שעולה בדעתי היא אך ורק נושא השיווק . היה סמוך ובטוח ששימנו מרויחים נהדר מכל המוצרים הנילווים שלהם כי אחרת הם לא היו משווקים אותם. לדעתי הרכיב היחיד במערכת הבלמים ההידראולית של שימנו שיכול להינזק כתוצאה משימוש בנוזל בלמים DOT הן הגומיות ,גם בקליפרים וגם במשאבה עצמה. אילו שימנו רצו היו יכולים בלי כל בעיה להתאים את המערכות שלהם לשימוש בנוזל בלמים מקובל. זה רק עניין מסחרי גרידא

psycho killer11

New member
לדעתי אתה טועה.

שמן מינארלי לא סופח לחות ונוזלים, וככה נשארת המערכת נקייה ומאוזנת לאורך זמן. נוסף על כך, שימאנו היו יכולים לייצר צינורות ואטמים מתאימים לDOT, אבל אז צינור היה עולה באזור ה200 ש"ח כמו בהייז ובאוויד. ולעומת זאת צינור שמתאים לשימאנו עולה פחות ממאה ש"ח. ככה שיש לזה גם יתרונות. נוסף על כך שהוא הרבה יותר ידידותי למכונאי.

nintense

New member
אתה טועה...

נוזל מינרלי קיים גם בתחום הרכב, אך במערכות הידראוליות שאינם ברקסים. הסיבה שאינו מתאים כנוזל ברקס לרכב הוא טמפרטורת רתיחה נמוכה מנוזלי DOT. היתרונות לאופניים הם אדירים: הוא לא פוגע בצבע, ובידיים, הוא לא סופח לחות, שומר על תכונותיו זמן רב בהרבה מה DOT. כלכלית ? אין כל הבדל, בעוד שנדמה לך שאתה מקבל הרבה יותר נוזל DOT במחיר הבקבוקון של שימנו (לפיניש ליין יש נוזל מתאים בבקבוקים גדולים ויחסית זולים), ברגע שפתחת את בקבוקון ה DOT, כדאי להפטר ממנו תוך כמה ימים, כי גם הוא סופח לחות, בעוד שאת עודפי הבליד של שימנו אתה יכול לאכסן שנים רבות.

יעקב 471

New member
יש הגיון בדבריך ,סביר שאתה צודק

העניין הזה של הפגיעה בצבע שכנע אותי.

למעלה