נוזלים

אורן51234

New member
נוזלים

האם קיימת נוסחא לחישוב הבא: נתון בקבוק עם ליטר מי ברז לא מזוקקים. עם נעשה בפקק חור בקוטר x משך זמן הזרימה (טפטוף) עד שיצאו כל המיים הוא.. נכתב לאחר ניסוי תהייה וטעיה בהשקיית עציצים :)

achokler

New member
צריך עוד כמה פרמטרים

קוטר החור נחשב את מהירות זרימת מים כפול שטח החור, יצא כמה סמ"ק נשפך בשניה

אורן51234

New member
זה בדיוק מה שאני שואל

איך מחשבים את מהירות זרימת המים (יותר בכיוון של טיפטוף). לפי המשקל שהמים במכיל מפעילים על החור (כמות המים) וגודל החור.

תלוייי מאוד מאוד

צריך לעשות חור מלמעלה כידי שאוויר יוכל להכנס אחרת ככל שיצאו יותר מים לחץ האויר כלפי יגבר ואז בסוף המים יצאו בקצת נמוך מאוד מאוד

achokler

New member
יש לך את המשקל הסגולי של המים

יש לך את נפח סך הבקבוק. יש לך את שטח הפנים של החור. תניח שכל המים מסודרים בצורת עמוד בקוטר של שטח פנים החור. תחשב את אורך העמוד לפי נפח הבקבוק לחלק לשטח החור. אתה בטח מכיר את חוקי המשיכה , תחשב את מהירות גוף שנופל ותראה כמה זמן יקח לקצה העמוד העליון להגיע למעטה. לדעתי חסר איזה מקדם צמיגות בשביל החישוב, הרי דבש ינזל יותר לאט ממים. כל זאת בהנחה שהבקוק פתוח מלמעלה ואין ואקום או משהו דומה.

אורן51234

New member
אני חושב שלא

אבל אני לא בטוח. אני מתייחס כאן ללחץ שמפעילים המים כלפי מטה נגד מתח הקרום שמונע מהטיפה ליפול או מהמים לזרום (חור קטן). גם אם הבקבוק יהיה יותר גבוה הלחץ על החור יהיה זהה. כמובן שאני לא מתייחס לדברים כמו לחץ האויר מחוץ לבקבוק בגובה שונה. תקנו אותי אם אני טועה...

ailag

New member
תשובה מאוד לא אינפורמטיבית../images/Emo10.gif

אבל מאוחר ואני צריכה לזוז. עשינו בשנה א' מעבדה בנו‏זלים, ואני זוכרת שבניסוי שמדד את מתח הקרום של המים ונוזל אחר, ספרנו 100 טיפות שנפלו מחור קטן. גם היתה תלות ברדיוס. אז הנה לינק למעבדה בנוזלים, ולחלק א' (לקראת הסוף). רפרפתי על זה עכשיו וזה נראה לי לא קשור, אבל שיהיה .. מחר/מחרתיים אברר עוד

qet1

New member
התכוונתי גובה החור ביחס לבקבוק

לא גובה הבקבוק עצמו |||||||||||| | | | | - חור 1 | בקבוק | | | | | | | - חור 2 |||||||||||| אין הבדל?

ailag

New member
הוא שאל תוך כמה זמן זה יתרוקן

אם נזניח שינויים בלחץ, זה לא אמור להיות תלוי בגובה..

למעלה