נוויל טיפש?

נוויל טיפש?

המון אנשים בפורום הזה מציגים את נוויל כילד טיפש שאין לו שכל... למה בעצם? הרי נוויל הוא ילד די חכם(אתם בטח חושבים שנפלתי על השכל) אבל הנה כמה סיבות שלדעתכם אומרות שנוויל הוא חסר אינטלגנציה אבל בעצם אומרות את הדבר ההפוך או סתם נועדו לשעשוע. 1) בספר הראשון מתואר הקטע בו נוויל מרחף עם המטאטא שלו בלי שליטה ולבסוף שובר רגל. רוב חברותי מעבר למסך לקריאת הארי פוטר אומרות שזה קטע שממחיש את הלא יוצלחות של נוויל או הקלמזיות שלו, אבל בינינו, לא הייתם פוחדים לעלות על מטאטא? תחשבו על זה- ילד בן 11- 12 שעולה על מטאטא בפעם הראשונה בחייו, הוא שמע אין ספור אזהרות מסבתו רוב הסיכויים, כי היא שומרת עליו מכל משמר כי הוא השריד היחיד שנותר לה מהמשפחה שלה, והנה הוא עומד לעלות על מטאטא, בידיעה שאין לו את הכישרון והאומץ לעלות עליו. וכמובן שהוא יפחד, אני בטחה שהייתם גם מפחדים. 2) כולנו ראינו את ההמחשה לעובדה שנוויל הוא פשוט כישלון בשיקויים אבל אפשר להאשים אותו בזה? המורה שמלמד את המקצוע הוא אדם שהתנהגותו מזכירה לו אוכל מוות, והוא יודע היטב את ההרסניות הזאת של אוכלי המוות יותר מכל דבר אחר! אז אין פלא שנוויל פוחד מסנייפ, וגם בואו נזכיר את הביטחון העצמי הירוד שלו, בגלל ההורים שלו. וכולנו רואים דבר מאוד חשוב איך לשרוד בשיעורי השיקויים ולהתחבב על סנייפ- פשוט שיהיה לך ביטחון עצמי. וכולנו רואים איך התלמידים עם הביטחון העצמי הירוד פחות חביבים על סנייפ- רון, הארי(בלי העובדה שהוא הבן של ג'יימס פוטר) ויש עוד דוגמאות רבות. כשתלמידים כמו מאלפוי למשל מצליחים אצלו במיוחד, בגלל שיש להם ביטחון עצמי. 3) למה אומרים שנוויל לא חכם? יחסית, הוא די חכם ולא חסרה לו אינטלגנטציה! הוא מצטיין בתורת הצמחים, מקצוע די קשה(תודו!) הוא קיבל ציון הל"מ בלחשים. ובהתגוננות מפני כוחות האופל גם ציון די טוב רוב הסיכויים. אני לא אומרת שהוא היורש של דמבלדור אבל בואו תודו שהוא לא טיפש מוחלט. ומה עם הקרב במחלקת המיסתורין? צריך המון שכל כדי להיתמודד עם אוכלי מוות ובעיקר שליטה עצמית לא לזרוק על בלטריקס את כל המחלקה. 4) ואם עלתה במוח שלכם המחשבה האיומה שלנוויל אין בעיות אז טעיתם- ובגדול! קודם כל- יש לו את ההורים שלו להתמודד איתם. וגם אפשר לראות שסבתו מצפה ממנו להיות כמו אביו, או כמו שהיא רוצה להיות. למשל כשפרופסור מקגונגל מנסה לשכנע את נוויל לקחת לחשים למקצועות מוגברים אז הוא אומר שסבתא שלו לא אוהבת את המקצוע, שהוא רך מדי. ואנחנו רואים רמיזה לעובדה הזאת פעמים רבות. חושבים כמוני? לא מסכימים?

mjlk

New member
אף פעם לא אמרתי שנוויל טיפש

הוא פשוט בישגדא ולא ממש מוצלח. הוא בסכ"ה טוב בתורת הצמחים, ובעצם זהו.
אני לא אוהבת את נוויל.

2 Mיכל

New member
למה טיפש? חסר ביטחון עצמי, זה הכל.

וכן, מן הסתם אני מסכימה איתך.

skaramoosh

New member
אני אוהבת את נוויל

הוא חמוד והוא באמת לא כזה טיפש כמו שהוא נראה ומה שכתבת די נכון לדעתי והוא מצטיין במקצוע אחד לפחות שזה הרבה יותר מרון למשל אבל אנחנו לא אומרים שרון טיפש, כי רולינג ממש ממש ממש הדגישה שנוויל טיפש, היא אפילו כתבה שהוא שכחן וטיפש וכל זה

אלאסטור

New member
יש בזה אפילו יותר ממשהו

ויש הרבה אנשים יחסית כשרוניים שלא מצליחים בגלל חוסר ביטחון עצמי.

tamaguchi girl

New member
לא יודעת מה איתכם,

אבל אני אוהבת את נוויל. הוא אחת הדמויות שאני באמת מחבבת [: העובדה שהוא הצליח לעמוד פנים מול פנים ולהלחם באוכלי המוות בזמן אמת- כבר מראה על אומץ, חוכמה ויכולות שכליות, פיזיות ונפשיות גדולות. בסה"כ אם היה מישהו ששולט בהכל, בעל ביטחון עצמי גבוה וחכם מאוד- אבל לא היה לו האומץ לעמוד ולהילחם באוכלי המוות- זה כבר היה מעביר אותו אוטומטית לתחתית, ונוויל היה עוקף אותו בסיבוב, למרות שהביטחון שלו לא משהו. נוויל אחלה לגמרי ואני בהחלט מאמינה [או לפחות מקווה] שהוא יפתיע בשביעי

מה ה מצב

New member
הוא בכל זאת בדריפנדור

אז חייב להיות לו אומץ וקצת שכל. פשוט בגלל הביטחון העצמי הנמוך שלו אנחנו לא רואים את התכונות האלו עד שהוא מגיע למצבי לחץ. ואת האומץ שלו רואים כבר בספר הראשון שהוא מנסה לעצור את הארי רון והרמיוני או לפחות ללכת איתם. (ומקבל על זה את הנקודות שגורמות לגריפנדור לקבל את גביע הבתים)

מרי15

New member
חוסר ביטחון לא מראה על טיפשות

נוויל הפתיע אותנו בספר הרביעי, החמישי והשישי והוא יעשה את זה שוב... רולינג תסגור את כל הקצוות... תהיו רגועים...

black robe

New member
../images/Emo45.gif הייתי אומרת יתר ביטחון../images/Emo63.gif

עצמי. (לא שאני לא אוהבת את זה, אני בעצמי כזאת
)

ספירלי1

New member
מסכימה ב100%

ב"ה באמת סתם נטפלים עליו, הוא פשוט חמוד!! ד"א, אני זוכרת כמה קטעים שפשוט חשבתי שהוא מקסים, אחד מהם היה את הקטע שהוא הלך לבקר את ההורים שלו ושאמא שלו הביאה לו עטיפה של מסטיק הוא אמר "תודה אמא" ,תסלחו לי אבל בקטע הזה כמעט התחלתי לבכות.. הוא גם מאוד משקיען, הוא היה התלמיד הכי משקיע בצ"ד,והוא מאוד השתפר! בכלל אני מאוד אוהבת את הדמות שלו!

הוא לא טיפש, הוא פשוט מסכן.

שנים שמדגישים לו כמה הוא רחוק מההורים שלו בכשרון, אם הייתם גודלים ככה גם אתם הייתם כאלה חסרי בטחון. יש לו שכל ויש לו פוטנציאל והוא פשוט מסכן בגלל זה. אני לא אוהבת את הדמות שלו,אני פשוט מרחמת עליו.

skaramoosh

New member
אה ועוד משהו שלא ממש קשור

נכון השחקן שמגלם אותו בסרט הרביעי חמווווווווווווד?

למעלה