מאד נוח ונעים ויזואלית..
שימוש במחשב נייד למפה אלקטרונית, שבשילוב מתאם GPS חיצוני- הוא פלוטר, ובשילוב מתאם+אנטנה חיצוני הוא גם NAVTEX ,הכל בנוסף לפונקציות מחשב.. למי שיש כבר מחשב אישי לצורך זה ,ההוצאות הנוספות סבירות. אחרת כל הסיפור יקר מאד.מאידך תקלה במחשב מפילה את כל היישומים יחדיו. מאידך מחירי PLOTTERS (עם GPS מובנה) ימיים ירדו ויורדים, וניתו לרכוש היום כזה בחו"ל,עם מסך 6-7 אינץ בצבע,עמיד למים ויושב בקוקפיט בכל מזג אוויר,נייד-שקע מצית-,במחירים החל מ- 700-850 USD .תוצרת ה "שמות המובילים" אולי עוד 100-150 USD יותר.. זה משמש גם לתכנון מסלול וגם מעקב רצוף מיידי בקוקפיט( מה שמחשב נייד לא יעשה בגלל מלח,מים וכו')ואינו רגיש ל OUTDOORS כמו מחשב נייד ( אך מסך קטן יותר עם פחות חדות). למי שיכול להרשות לעצמו , המצב האידאלי הוא מחשב אישי-מפה אלקטרונית- לתיכנון מוקדם בבית ובקבינה למטה, ו GPS + PLOTTER בקוקפיט. ברור לי שהעתיד הוא בשילוב מחשב אישי+פלוטר, מותאם לצרכים ימיים גם מבחינת אפליקציות אפשריות ובעיקר עמידות טובה ב"תנאי שדה". כיום יש 2-3 פירמות שמייצרות כזה אך מחירם אסטרונומי כ3-4 אלף דולר( לחמשב נייד..). אישית אני משתמש זה שנים ב PLOTTER+GPS , (שני "דורות"),נייד עם אנטנה פנימית ,בקוקפיט ובמיגבלות רזולוציה וגודל מסך ומהירות חילוף מסך ( יחסית למחשב אישי)הוא משמש אותי היטב.