נוהל Clearing Out בתורכיה

zina71955

New member
נוהל Clearing Out בתורכיה

קראתי מה שהוא בנושא זה בדף הקודם שהתייחס לשעות נוספות בסופי שבוע ותשלום שכרוך בכך. מאחר והנושא חשוב והיו ספקנים כדאי שחברי הנוהל ידעו את הדברים לאשורם. א. נוהל היציאה הרישמי הוא: רב חובל נמל המקבל את הטרנזיט לוג, בודקו ומחתימו. לאחר מכן המכס בודק את הטרנזיט לוג, מוודא חתימת רב חובל הנמל וחותם. אחרון, משטרת הדרכונים חותמת ומחתימה את הדרכונים והיציאה מאושרת. יש מקומות בהם הופכים את הסדר בין המכס למשטרה. ב. מאחר ומשרדו של רב חובל הנמל סגור בשבת וראשון וכמו כן המכס (לא המשטרה) אין למעשה אפשרות לבצע נוהל יציאה בסופי שבוע אלא אם יאותו המכובדים לקום מריבצם וזה עולה כסף. כמה? אין תעריף רישמי. ג. במרינות, המרינה מבצעת את הנוהל בעבור כלי השייט ולצורך זה נותנים לה את הדרכונים. יש כאלה שלוקחות תשלום עבור זה ויש שלא לוקחות. ד. כדי להימנע מבעיית סוף השבוע הייתי מבצע את הנוהל ביום שישי אם הייתי רוצה להפליג בשבת, ופעם אף אושר לי להישאר עד יום ראשון עקב מזג אויר סוער. ה. יש נמלים בהם יש פעילות בסוף השבוע, כמו טסוצ'ו או אלניה, בהם יש תנועה בטרמינל נוסעים, שם אין בעיה בשבת אבל יש בראשון. אז פועלים כמו ד' לעיל.

arik2000

New member
את היציאות שלי מטורקיה עשיתי בד"כ

מפיניקה או קאש ויצאתי הרבה פעמים בשבת ללא בעיה וללא תשלום נוסף. אם מתכננים זאת כיאות ומבקשים להשאיר את הניירות מוכנים מבעוד מועד. לכל היותר נאלצתי ללכת למשטרה בעצמי ולהחתים של את הדרכונים. והם עובדים ללא הפסקה,וללא תשלום. בלי קשר ...שאלה לאילן ? האם בפמגוסטה ניתן לעגון בצורה בטוחה והאם יש חיבורי מים וחשמל ברציפים?

zina71955

New member
לאריק 2000 ולכל השאר

1. יום ראשון בעייתי יותר משבת בכל המקרים. פיניקה היא מרינה מסודרת אז אין בעיה. בקאש אתה עושה את הסיבוב בעצמך. בשבת משרד ר/ח נמל פתוח אך המכס סגור. כשעושים את נוהל היציאה בעוד מועד כמו שכתבתי ואתה ציינת, אין בעיה. אם מנסים להתחיל את הנוהל ביום ראשון, Forget about it או "שלם וסע". ככלל, בכל נמל שיש בו טרמינל נוסעים, כמו בודרום, אלניה, אנטליה, טסוצ'ו וכדומה, הכל פתוח בשבת ואין בעיה. ביום ראשון נפתחים משרדי השירותים המינהליים רק אם יש כניסה או יציאה של אניות או מעבורות נוסעים ואז אפשרי להתלבש על החלון הזה. 2. פמגוסטה. הרציף בו משתמשים ליכטות הוא רציף העץ הנושן, אליו נקשרתי עוד ב 1953 עם סד"ג. הוא לא כליל השלמות אך הוא עדיין חזק דיו. יש שם באופן קבוע ערב רב של כלי שייט מקומיים שחלקם קשורים במיקשרי קרקע. יש אפשרות להיקשר ביניהם, היכן שיש מקום או חרטום/ירכתיים לרציף ועוגן בזהירות כדי לא לעלות על מיקשרי הקרקע. העגינה עצמה בטוחה, עומק 7 מטר וקרקע הים חולית ותפישתה טובה (לעין שיעור מזו שבלרנקה). חשמל: עד לפני חודשיים היה לאורך כל הרציף, לאחרונה יש תקלה והחשמל מגיע רק עד הנקודה שבשורש הרציף (אחריו הוא נוזל החוצה). אסור להסתכל על חיבורי החשמל המקומיים. ברסטורנטים שבמיפרצי תורכיה המצב יותר טוב. מים: לא לשתיה. יש שם מצוקת מים אמיתית. יש מיכלי מים לאורך רציף האניות הסמוך. אני משתמש בהם למקלחת. שירותים: אין. לא מניי ולא מיקצתיי. תשלום: עד 5 ימים חופשי. יותר מזה לא צריך. מינהל: 1. מכס . 2. מינהל נמל. 3. משטרת דרכונים. סיבוב של שעתיים.

למעלה