"נוהל שכן"

"נוהל שכן"

בג"ץ קבע היום כי "נוהל שכן" לא חוקי, גם אם יש הסכמה מצד השכן. מול האנשים הפולטים אנחת רווחה ישנם גם המון אנשים הפועלים בשטחים שטוענים שהמצב שם כל כך יוצא דופן, שביטול נוהל שכן פשוט יסכן את החיילים באופן קיצוני. תגובות?

Bassman

New member
זה כל כך אבסורדי שחושבים על זה-

לקחת בנאדם, אזרח, חף מפשע ולהשתמש בו כמגן אנושי? אני לא מבין על מה הוויכוח. דוגרי הדרך הקלה, למנוע פגיעה בחיילים, היא פשוט להפציץ הכל מהאוויר. אין הבדל.

סלוניק

New member
כשחיילי צה"ל צרים על ביתו של מבוקש,

הם היו נוהגים להכריח שכן לדפוק על דלתו ולשדלו לצאת החוצה.

desegel

New member
לך אתה

תעצור מחבלים, נראה אותך איזו דרך חלומית יש לך לפתור את זה. אולי לשלוח להם זר פרחים?

סלוניק

New member
LOL

בג"ץ אסר על שימוש באזרחים פלסטינים אז החלטת להשתמש עכשיו באזרחים ישראלים?

תגובה -

אני לא יודע מי הם "אותם אנשים הפועלים בשטחים", לא משנה באיזה צד את או אם את רק מנסה להציג את הנושא, זה נשמע מאוד חלש ומאולץ. אני פועל בשטחים, אמנם, אבל אני רחוק מהיומרה לקבוע אם אכן מדובר בנוהל נחוץ כ"כ. בכל אופן, הנטייה הטבעית שלי בנושא די ברורה אני חושב...

Vendetta

New member
נושא קצת משעמם

את לא חושבת? מה יש כאן בעצם לומר? או שלחיים של תושבים פלשתינאים יש חשיבות בעיניך או שאין. אי אפשר לפתח את זה הרבה מעבר לזה.

Vrock

New member
מה לא ברור?

אם הם רוצים לירות בפלשתינים, שיירו. אם לא, שלא יירו.

סלוניק

New member
../images/Emo127.gif

אין לאף מדינה זכות להשתמש באוכלוסיה אזרחית (קל וחומר, אזרחים שלא שלה) בתור מגינים אנושיים.

Vrock

New member
וזכות להשתמש בחיילים שלנו כבמגינים

אנושיים היא ברורה ונהירה?

Vrock

New member
לשלוח את אנשינו למות בהכרח במקום

שאחרים ימותו אולי.

סלוניק

New member
אייי...

ככה אתה מזלזל בצה"ל, שכביכול לא יכול לזוז מטר בלי נוהל שכן?

ומה עם המצבים הקיצוניים בהם דווקא

נזקקים לנוהל שכן, לא כל מטר אמנם, פעם ב...מה אתה אומר, מה על צה"ל לעשות, להעדיף נוהל אחר, בהם הסיכון לחיי אדם גדול יותר או את נוהל השכן?

סלוניק

New member
סתם שאני אבין,

אותו שכן הוא אינו בגדר 'אדם' בעיניך שאתה לא מחשיב אותו כשאתה מדבר על חיי אדם? אוכלוסיה אזרחית איננה צד בלחימה, לא כאשר היא מן הצד הישראלי ולא כאשר היא מן הצד הפלסטיני.

למעלה