נוהל פתיחה באש

or_k

New member
נוהל פתיחה באש

כמו שמעביר אותו המב"ס שלי בתדרוך: מצב ראשון: ירי לעבר המתנדב או איש צוות. ירי לכיוון היורה ללא אזהרה וכל זאת באותם שלושת התנאים: 1. קו אש נקי! 2. זיהוי ודאי! 3. אמצעי אחרון! מצב שני: אדם שיורה לעבר אדם אחר. כאן יש חובת מתן אזהרה: עצור משטרה! עצור או שאני יורה! ירי באוויר ירי לרגליים ירי לכיוון הבן אדם כל זאת באותם 3 תנאים: 1. קו אש נקי! 2. זיהוי ודאי! 3. אמצעי אחרון!

נוהל פתיחה

סכנת חיים- לירות במצב שכל אדם הגיוני היה נוהג כמוך ואתה יכול להצדיק את הירי

AAA1981

New member
מה תעשו במצב שתרגישו סכנ. . .

סכנת חיים? כמו המון אדם מסביבכם ואתם רק שנים, מה תעשו שתרגישו מאויימים על ידי אדם חזק מכם? מה תעשו שמישהו ישלוף עליכם סכין? האם תירו בו או לא??? אני יודע את התשובה אבל אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא! המשך יום מקסים לכולם. ביי איציק

alomm

New member
אני למשל

נגיד אני וחבר בסיור רגלי ולא משנה באים כמה אנשים ומוציאים סכין אני לא יברח עם נשק אני יודיע בקשר וירה אזהרה באוויר...

תיראו-כנסו שניה

אולי אני לא כל כך מומחה אבל -אישית אני לוקח עליו לכל מקום גז מדמיע-יש לי תאקדח של הגז-ומיכל ידני-אז נגיד שהייתי אם קקבין(קרבין) ואימו עלי-קחו בחשבו עד שאתם מוציאים מחסנית -עד שאתם דורכים ומכוונים לירי לאויר-קיצר חבל על הזמן אתם תהיו ד ק ו ר י ם-קיצקץ עדיפןת לגמ"ע לא לירי קקקקקקקחו את זה בחשבון רועי

איתי 17

New member
ברגע ששולפים עליך סכין...

ברגע ששולפים עליך סכין אין מצב לפיחה באש, אם תצליח להודיע בקשר תודיע אבל אם לא תשתמש בנשק כאלה ותגן על עצמך. דוגמה, היו שלושה מג"בניקים שהלכו בבאר שבע בלילה ושלושה בני נוער דקרו אחד מהם.

ידידי איתי, צריך לדעת משהו..

ב"ה נגד בני נוער, לא אפתח באש! הוא תקף אותי, כי נהגתי לא כשורה. (איבוד אשתונות רגעי שלו, כתוצאה מדיבור לא הוגן שלי, ואז יצאתי דקור) אני מדבר על אדם, שבא במטרה להרוג אותי. אחד כזה אחסל בלי להסס. הסיטואציה שכתבת על ב"ש. לא אמורה הייתה להיות, עם הצוות מג"ב היה פועל במקום כשורה.

פוגלר

New member
אה אז אם...

בוא נצא מנקודת הנחשה שהבנאדם בא להרוג אותך אז אם זה ילד לא תהרוג אותו אבל אם זה מבוגר זה בסדר?

מתנדב

New member
AAA1981 .......

כשיש הרבה בני אדם באזור שלך, ואתה חייב להשתמש בנשק, עליך לקרא לכל אותם אנשים ולהרחיק אותם מהזירה... וכשמישהו ישלוף סכין, ויאיים ויהיה כאן ממש סכנה ממשית, אז הנוהל בהחלט ברור לגבי פתיחה באש....

שליפת סכין ואיום = ירי!!!!

ב"ה שליפת סכין + איום על שלומך = ירי על מנת לפצוע!!!

איציק-אחי אתה ממש לא צודק

אם יש לידך אנשים מה אתה תפגע בהם עדיף להשתמש בגמ"ע מאשר לפתוח באש קח את זה בחשבון

רועיקו נשמה, למה אני לא צודק?

ב"ה ההודעה שלך, שוללת את ההודעה שלי, ולא כך המצב. במידה, ויש אנשים, תפעיל שיקול דעת. בהודעה שלי לא צויין המצב שאתה ליד אזרחים נוספים. אלא אתה במצב של אחד על אחד. במידה ויש עוד אנשים, בשבילי זה אותו מקרה כאילו אני לבד. ואני לא אפתח באש אם יש חשש לשלומם של אנשים נוספים. אני מספיק סומך ובטוח על הרמת ביצוע ורמת הדיוק שלי, שאפגע במטרד, ולא באזרחים. שבת שלום!

אני דיי מסכים איתך, אבל!!!

כל זאת רק אם אתה לא יכול למנוע את הסכנה בצורה אחרת (כמו למשל לדפוק לתוקף את הכת של הקרבין בראש) שימוש בירי יהיה רק המוצא האחרון שלך!!!

תיראו שניה

כל אחד פועל לפי שיקול הדעת שלו במקרה הזה-אבל לפחות צריך להפעיל שיקול דעת-ורמת ירי לעברוץ אהרון- נתת דוגמה לדפוק לו תקת בראש -אחי אם הוא במרחק 0 ממך-הוא יתפוצף יחד איתך.- אבל שאתה במרחק ממני-אתה יכול לדפוק לו תגז מדמיע בפנים -הוא מאבד טושטוש ואז אתה יכול להוריד אותו. איציק-תאמין לי ראיתי אותך כמה פעמים-ואני סומך על שיקול דעתך בעניים עצומות- לדעתי-אם יש חחש לאיום על חיי מתנדב או שוטר--אתה תצטרך לנסות לקמבן משו אני אישית בזמני שהייתי מתנדב אף פעם לא הייתי בסיטואציה(איך שכותבים את זה)במצב של תקיפה או איום על חיי ממש אם נשק. אבל תמיד מלמדים במשא"ז ובמישטרה לעבוד אם זוגות- מנסים לתקוף אותך-אתה יכול להגן על עצמך לא במצב יש ירי-וחבל שהמשא"ז לא מכניס לתכניות שלו "הגנה -עצמית" אם יד על הלב שאתה מנסה לנטרל תתוקף אתה צריך לארגן משו לחפש משו אם איו עליך אלה או גמ"ע או לא יודע-יש מצב לקמבן אם חול לזרוק על התוקף בעניים ואז לקפל אותו. תחשבו על זה-כי סתם מצב שיוצר פעולת ירי אחר כך אפשר לאכול אותה. על ירי ללא צדק מחכה לתגובות מה דעתכם יום נעים ושבת שלום לכולם רועי

רועיקו כמו שאמרת.. ראית אותי..

ב"ה שפיקדתי על כמה מתנדבים בחגיגות היין ברשל"צ, אני לא שמתי לב אם ראית, אבל היית במקום, תקף צלם עיתונות, את אחד מהצוות שלי. זה הספיק לי, בשביל לחטוף עליו אטרף. אלמלא הגיעו תיגבור של שוטרים, הוא היה חוטף מכות רצח ממני. שאני עם הצוות שלי, אף אחד לא יתעסק איתם (ובטח לא עם משוגע כמוני). יתירה מזו רועי, אם שמת לב, בחגיגות היין, הלכתי עם מחסנית בתוך הנשק. אני עברתי קורס של מג"ב ועל כן האישור ללכת עם מחסנית בפנים, גם אם אתה במסגרת המשא"ז. לכן, אני נמצא תמיד במצב של ´דרוך ותירה´ אין מצב אצלינו (החברה שאני יוצא איתם להתנדבות) שנצטרך לחפש את המחסניות בכיס או באפוד. המחסנית בפנים, צריך פשוט ´דורכים ובום..´ שאנחנו יוצאים לסיור יש מול העיניים שלנו כמה נקודות. א. הקניית ביטחון לאזרח. ב. אכיפת החוק. ג. שמירה על חייהם של אזרחים. ד. שמירה על רכושו של האזרח. ה. הגנה על הצוות. שבת שלום.

איציק אחי

שמתי לב שאתה בדברים האלו כמוני מורעל על האקשן הזה ככה צריך תאמין לי

BoSco

New member
איציק...

אתה גיבור על דפי הפורום אבל אם יקרה לך כזה מצב זה לא יהיה כזה פשוט שלוף ותירה לא הולכים גב אל גב סופרים עד 10 ויורים!

מתנדב

New member
זה ברור לחלוטין, ברגע שאתה יכול

למנוע את השימוש בנשק, אל תשתמש עם הנשק, כי כשתגיעו לחקירה השאלה הראשונה שתשאלו, אם הייתם יכולים למנוע את הירי, ואם הירי היה מוצדק... אבל ברגע שיש סכנה ממשית לחייכם או לחייהם של האזרחים, ובכדי למנוע את הסכנה זה אך ורק ע"י שימוש בנשק, אזי מותר להשתמש בנשק, ולא רק לתת מכה עם הנשק. וkיציק לוי, אכן במשא"ז אסור לך להסתובב עם המחסנית בפנים, רק ליח"מ שנושאים איתם אקדח, המחסנית נמצאת בפנים, והיות ואתה עברת קורס במג"ב, והנך מתנדב מג"ב גם, אז בהחלט יכול להיות שיש לך אישור להסתובב עם מחסנית בפנים, אך למתנדבי קלאסי השימוש במחסנית בנשק אסורה...

למעלה