נודניק

l coyote l

New member
בלי קשר לאחריות, לא להחליף שמן זה הימור.

לא הייתי קונה כלי ממישהו שלא החליף שמן בתדירות מומלצת יצרן/יבואן, או לפחות בתדירות סבירה.
בכלל, לכלים שלי לא הייתי עושה הימור כזה ביחס למשהו שנוגע ישירות לחיי המנוע.
אפשר לחשוב כמה עולה להחליף שמן ופילטר שמן - במוסך, או על אחת כמה וכמה לבד.

l coyote l

New member
ויכוח שלם ולא קיבלת תשובות. הנה קצת:

1. יכול להיות סביר. תשאל למה כל כך נמוך. אולי נסעו איתו רק בעיר, אולי ישב הרבה זמן בלי שיסעו בו. לא תשאל, לא תדע. נראה לי לא סביר ששיחקו עם הקילומטראז' באופן כל כך מוגזם.

2. לא אוכל לתת הערכה לתקציבי טיפולים, אין לי מושג במחירים לקטנועים וזה גם משתנה מכלי לכלי - ראה למשל את ההבדל שהוזכר בהפרשי הטיפולים בין ג'וימקס לקסבו.
שמישהו אחר יענה על זה.

ביטוח, חשב לעצמך בלינק הבא, אותנו (דו"גיסטים) מבטחים רק בפול. זו השורה התחתונה ביותר בדף ה"תוצאות" שיצא לך. שים לב שיש מחיר עם או בלי השתתפות עצמית
http://car.mof.gov.il/Parameters/Get

ביטוח צד ג' כ-400-500, תלוי אצל מי תבטח. מקיף, אם תחליט (לא נפוץ בדו"ג), כ-10% מערך הכלי.

זו התרומה החלקית שלי. מכאן שיענו אחרים.

פרארי1

New member
ממש לא נודניק

לגבי 1, ענתה קיוטי, נראה חשוד, כדאי לבדוק למה כל כך נמוך.
גם אם הקילומטרז' אמיתי, כלי שלא נסע בכלל דורש יישור קו, לפעמים יותר מכלי שנסע הרבה אבל תוחזק בקפדנות.

לגבי 2, מלבד הביטוח שלגביו נענית, אין שום דרך לצפות עלויות אחזקה שתלויות בנסועה (דלק, טיפולים).
כעקרון, ה-XEVO הכי זול בטיפולים וצריכת הדלק שלו טובה מאד, ברגוע מגיע ל-28-30 קילומטר לליטר.

נזילת המראות הייתה קיימת בדגמים הישנים, הבנתי שזה טופל בשנתונים האחרונים וגם לא זכורות לי תלונות של רוכבים בזמן האחרון.

ה-XEVO הוא אחלה אופציה, אם קראת את השרשור של נטע שפילברג, אז ההמלצה להונדה פורצה יכולה להתאים גם לך.
ראיתי היום אחת בטרייד אין בירושלים, בדיוק בתקציב שלך.
שנת 2006, עם 65K קילומטר, אם זה מעניין אותך, אני יכול לקשר אותך לאיש המכירות שם או שתפנה אל TOMERKE שגולש כאן בפורום.

ראשית תודה לשניכם.

שנית, נשמט לי אפס. מדובר על 35000 ק"מ ולא כפי שכתבתי.
שלישית, בנוגע לביטוח רשום שם שהביטוח של הפול זה רק אם אין חברה שמוכנה לבטח לא?
רביעית, הערכה בגדול התכוונתי. במבט על נגיד שנה שלמה ממוצע גס וואט אבר לא פחות מ- לא יותר מ-. אני כבר יחריג טיפולים לא צפויים או התרסקויות...

חמישית. קצת ישן מדי 2006 לא? ועוד 65 אק"מ? הוא יחזיק מעמד משהו? אפשר לקנות בטרייד אין כשאין לי כלי לתת בתמורה?
ושישית, לא היה הכלל שאסור לקחת מסוכנויות?
נ.ב. מי אמר לא נודניק. אה?

l coyote l

New member
נכון, ואף חברה לא מבטחת אופנוענים

לכן כולנו בפול.

35000 ל-2010 זה בסדר גמור, בעיקר עבור קסבו.

2006 זה לא ישן מדי כשמדובר בהונדה, גם לא עם 65K ק"מ.
אבל אם מעניינית אותך סחירות, זה כלי שקשה מאוד למכור (מצד שני - קונה בזול, מוכר בזול. תלוי בכמה יציעו אותו).

בשביל הערכה שנתית תצטרך את אנשי האקסלים (הם לא רבים), או לחשב לבד לפי הנתונים שניתנו פה, ולפי הנסועה השנתית שאתה צופה לעצמך.

פרארי1

New member
קצת ישן, אבל יחזיק בכיף

הקטנוע במצב מצויין, קילומטרז' של פחות מ-10K לשנה זה מעט לקטנוע 250 והוא נמכר (אם זה לא היה ברור מההודעה הקודמת) ב-12K שקל, שזה כלום, אז גם אם יהיה קשה למכור אותו בעתיד ותצטרך לרדת הרבה מהמחירון, הפסד גדול לא יהיה כאן.

לגבי עלויות - ביטוח ראית כמה עולה.
דלק - קח ממוצע של כ-25 קילומטר לליטר, נסה לשער כמה קילומטרים תיסע בשנה וחשב לפי מחיר הדלק הנוכחי, שיחזיק מעמד מהלילה לפחות עד ה-1/9

טיפולים - שוב, תלוי בנסועה, בוא ניקח איזשהו ממוצע של שניים קטנים ואחד גדול בשנה + סט צמיגים, להערכתי זה מסתובב באיזור ה-3000 שקל, אבל התנודות כאן יכולות להיות מאד גדולות, זרקתי מחיר רק בגלל שאתה נודניק

המדקדקים מכניסים גם ירידת ערך לחישוב השנתי, כאן זה כבר תלוי בכמה תקנה.
חדשים מאבדים הרבה מאד מערכם בשנה הראשונה, במשומשים זה כבר פחות נורא ושוב, סדר גודל של כמה אלפים, תלוי בדגם, בשנתון וכולי.

l coyote l

New member
למה שניים קטנים?

אם הוא הולך על קסבו, לפי הנסועה שהוא צופה לעצמו (10-12K), זה טיפול אחד בשנה, גדול וקטן יחד.

כל כמה ק"מ זה בפורצה? הונדה, אמורים להיות גם כן מרחקים יפים. טיפול קטן כל...? 6K או 10K, כן?
טיפול גדול בקטנועי הונדה זה כל 18-20 אם זכרוני אינו מטעני.

בקיצור, אם תקציב האחזקה לא מרשים, אז כדאי ללכת על אחד משני אלה, שמרווח הטיפולים שלהם עצום.

צריכת הדלק חסכונית יותר בכלים האלה ממה שכתבת.

פרארי1

New member
עשיתי ממוצע כללי

אם יבוא לו על ג'וימקס או משהו כזה.
אם הוא לא היה מתעקש, לא הייתי מחשב בכלל, זה די חסר משמעות כי מי שמטפל לבד - חוסך, מי שמביא חלקים מחו"ל - חוסך, מי שמטפל במוסך מרכזי - מבזבז וכן הלאה.

לגבי צריכת הדלק, הכי נמוך שראיתי בפיאג'ו היה 23-24, הכי גבוה - 31.
שוב, לקחתי איזה נתון ממוצע וסביר, אם יעשה עוד כמה קמ"ל על הנסועה המדוברת, יחסוך כמה ליטרים, לא באמת כזה הבדל משמעותי בכיס.

שוב תודה.

ו... הופתעתי.
חשבתי שאחרי הקניה והמיגון, ההוצאות שלי באיזור ה6000 לשנה כולל הכל. ושצריך להכניס אותו למוסך איזה פעם בשנתיים.
עכשיו שאני מבין שזה יותר בכיוון של אחד עשרה, אני צריך לערוך שיקול מחודש.

תודה לכם.

פרארי1

New member
הטיפולים בקטנוע הרבה יותר תכופים מאשר ברכב

אני מניח שחשבת על רכב שנכנס אחת ל-20-30K לטיפול, בקטנועים זה אחרת.
הקטנוע עם מרווח הטיפולים הגדול ביותר הוא הפיאג'ו XEVO שנכנס לטיפול כל 10K ותחזוקתו היא הזולה בקטגוריה, אבל עדיין סכום שצריך לקחת בחשבון.
כמובן שמה שהכי מייקר את הסיפור, זה הביטוח

l coyote l

New member
ובנוסף לפרארי,

לדעתי התחזוקה והאחזקה זולה יותר מברכב (אולי תלוי איזה רכב? הנפוצים. מנועי 1400 ומעלה).
כל דבר ברכב עולה פי 2 או 3 מבקטנוע (או אפילו אופנוע), ובל נשכח את המקזז הגדול ביותר - צריכת הדלק, שנמוכה פי 2.5-3 מאשר ברכב.

הדבר העיקרי שיקר הוא אכן הביטוח, ולדעתי גם זה מתקזז עם הנ"ל.

ולכן

11000 לשנה בקירוב, נכון?
השיקול הפך להיות האם לקנות במקום איזה לקנות...

כך או כך, הצלם אותי מלשכוח חצי ממה שהיית צריך לחשב
תודה.

l coyote l

New member
כולל דלק? או רק תחזוקה וביטוח?

רק תחזוקה וביטוח, הגזמת.
ביטוח - נניח 4000-5000 (מה יצא לך בחישוב? קרוב ל-4, לא?).

היתר מהסכום שנקבת: 7000-6000 על תחזוקה? בשביל טיפול אחד בשנה אם הלכת על הקסבו, או שניים אם הלכת על הונדה? חישוב מוגזם, לא קשור למציאות.

ברור עם דלק

3700 +- הביטוח.
4200 +- הדלק.
3000 +- הטיפולים מוסך.
כמעט 11 סה"כ.
אלא אם ההערכה של 3000 למוסכים מוגזמת באופן פראי - נראה לי די קשור למציאות לא?
אני יודע שהתנגדת להנחת ארבעת הטיפולים השנתיים בעבר אבל 3000 זה מוגזם?

l coyote l

New member
וגם אם תקנה ג'וימקס ותטפל כל 3000 טיפול קטן

טיפול קטן עולה בסביבות 200-300 (מדובר סה"כ בהחלפת שמן וכמה פילטרים). 3 כאלה בשנה = 900 ש"ח. טיפול גדול אחד, שוב נעריך באיזור ה-1200. עדיין לא מגיע ל-3000 שחישבת.
סט צמיגים לקטנוע 250 הם באיזור... 700-600?

לנו יש שני אופנועים (הונדה, באופנוע זה טיפול קטן כל 12K, וגדול כל כמה עשרות אלפים) ויש לנו גם פחית.
כרגע יש לי מוגבלות פיזית להתנייד על האופנוע (לפחות על שלי), אבל באופן עקרוני העדיפות תמיד תהיה לניוד באופנועים על פני הפחית, כי החסכון בהוצאות הוא משמעותי.

l coyote l

New member
וחישוב דלק: 1000 ק"מ בחודש, בצריכה של 1:25

(שהיא כאמור, ממוצעת, ובמציאות דווקא עשויה להיות פחותה מזה), לפי 7.5 ש"ח לליטר, יוצא 300 ש"ח לחודש, שהם 3600 לשנה.

4000 ביטוח + 3600 דלק + 1200 (משוער לטיפול גדול אחד) = 8800.
פחות ממה שחישבת.

עוד במציאות: להביא חלקים מחו"ל במחיר נמך יותר מכאן ולשלם פה רק על עבודה חוסך משמעותית בהוצאה. אם אתה קונה קסבו, אז שמן תחליף כבר במוסך במסגרת אותו טיפול גדול.
אם הונדה, יכול לחסוך 300-400 ש"ח לטיפול ע"י החלפה עצמית (פעולה פשוטה בכל כלי שהוא).

====================================
אבל גם אם אתה עושה הכל במחירים של הארץ:
כמה אתה משלם על דלק לרכב בחודש?
1000 ק"מ בחודש, בצריכת רכב 1:10, יוצא 750 ש"ח לחודש שהם 9000 ש"ח לשנה רק על דלק (!)

אז לא הבנתי איך עשית את החישוב שלך.

למעלה