"נובמבר"

"נובמבר"

השיר הנ"ל מחזיק אצלי בתואר השיר הכי מורכב של אתניX מבחינת הלחן. לקח לי הרבה זמן ללמוד אותו. הוא גם מנוגן בסולם קשה (#F), והפזמון עובר לדרגה רביעית (סובדומיננטה)... יש בו הרבה מעברי אקורדים מעניינים. טוב, גם לאלה שלא מנגנים, תקשיבו ללחן המדהים הזה. אתניקס בשיאם.

כמה הבהרות...

דבר ראשון לגבי השיר אמריקה אז אני חושב שהוא אחד הגדולים של הלהקה(אני שומע אותו על למשל בנסיעות 10 פעמיים רצוף....)...מה שהתכוונתי לומר,זה שאתניקס היא להקה שרק אם אתה ממש מעריץ שלה אז אתה נגיד תלך ותקנה דיסק שלה,(למשל אני אוהב את אתניקס,אפשר להגיד מעריץ..אבל אני ילך לקנוץ דיסקים של להקות שאני לא מעריץ אבל יש להם מוזיקה טובה...)דבר נוסף בקשר להופעה ביגור אז המעודון האולטרסנאד נביא בממוצע לא אלף איש לערב אלה אלפיים...

ZGala

New member
../images/Emo96.gif../images/Emo78.gif../images/Emo48.gifשבת שלום, אני חזרתי

שתקתי כי אחרי שבוע באילת התקלקל לי מחשב אז אני שוב כאן ושבת שלום לכולכם. אורן, ניסית ללמוד שיר "כמו האלים"? בו סולמי צלילים מסובכים גם ב #F בליווי רק שני אקורדים Em & E בבית במקומות לא נוחים + שום סולם לא חוזר. אבל השיר אחד בין הכי אהובים עלי. שיר הכי קל ללמוד : "בובה" והכי קל לנגן: "דמעות", מנגינה הכי נוגעת בלב: "רק אהבה תנצח", יש סולמות מעניינים בשירים "בלעדייך" ו"התמונות שבאלבום". מה דעתך על השירים האלה? הי, שכחתי על שיר "האנטרנט שלי" מנגינה מה זה מעניינת! באילת ראיתי במות שבהן אתניקס הופיעו וגם מזכרות במלון. אבל הפסדתי הרבה כי אתניקס לא היו באילת בתקופה שאני הייתי שם, כמו שאני בתוך נפשי בשקט קיוויתי, גם להרצליה לא אוכל להגיע...
גלה

קודם כל ברוך שובך, ו...

נכון שב"כמו האלים" יש מנגינה מאוד מסובכת (שכל הזמן עוברת ממז'ור למינור ולהיפך...), אז מבחינת המנגינה הכי מורכבת "כמו האלים" מנצח, אבל מבחינת אקורדים - "נובמבר" לדעתי.
שבוע טוב!

למעלה