נובל+DOS

• פותח הנושא mavor
  • פורסם בתאריך

mavor

New member
נובל+DOS

במסגרת השאלות המטומתמות שלי אז זה הבעיה אחרי שהתכנת XP וה 95 והME (אני יודע חסר רק 98) נישאר לי רק אוד תחנה אחת לחבר בשביל להגיע לאושר עילאי תחנת DOS כרטיס רשת של AMD יש דריברים של DOS פה אני משאר שהשלישי הוא הנכון בכול אופן איך אני מתקדם מפה ? אני וידע שאני צריך להעלות 3 קבצים ? LSL LSM ועוד משהו ? נדב

חיבור תחנת DOS לשרת נובל

לפני מספר חודשים הייתי צריך להכין boot diskette שיתחבר עם client 32 for Dos בפרוטוקול TCP/IP לשרת נובל. האמת, התקשקשתי עם זה הרבה זמן עד שהצלחתי. אני אשתדל לזכור ביום ראשון, לשלוח את הדיסקט בקובץ zip. כעקרון צריך כמובן דרייברים של כרטיס הרשת, קבצים של הפרוטוקול בו מתקשרים (אם מדובר בשרת 5.1 שהותקן לרשת חדשה, אז אני מניח שמדובר בפרוטוקול TCP/IP), קבצי ה- client וקובץ קונפיגורציה (net.cfg) שמגדיר את הכתובת, השרת אליו מתחברים, הקונטקסט והגדרות נוספות. מכיון שבשנים האחרונות הגדרתי רק פעם אחת, אני לא זוכר בע"פ, וכפי שכתבתי לך, אני אשתדל לזכור לזפזפ את הדיסקט ולשלוח לך.

mavor

New member
10X

בעזרת הקובץ שלך והלינקים הבעים הצלחתי במשימה לינק 1 הסבר על חיבור דרך DOS http://www.krischanphoto.com/computer/network/doslogin/doslogin.htm לינק 2 הקבצים ישירות מנובל http://www.novell.com/coolsolutions/tools/1066.html בין שלושת הדברים האלה הצלחתי (למרות שאני חייב לציין לטובה את הקובץ שלך הוא מושקע הרבה יותר משאר הדוגמאות שמצתי ברשת בכול אופן תודה נישאר רק לשלות בנושא המתפסות (לכידת מתפסת מדוס) נדב

mavor

New member
טוב זם זה ניגמר

גיליתי ש CAPTURE בלי # לא רץ בLOGIN SCRIPE מוזר אבל אחרי ה # הכול עובד יש לי שרת 4.11 ו 3תחנות ME Xp ו DOS ל ME יש מתפסת מקומית והוא משתף אותה בעמצעות NTPWIN95 (עוד לא מצאתי פיתרון אחר יותר אלגנתי מאשר להריץ את זה בSTARTUP) התחנה של ה DOS לוכדת את המתפסת אם CAPTURE כLPT1 בקיצור הכול עובד אולי ננסא לחבר גם LINUX לחבילה ? ימים יגידו (או במילים אחרות כמה זמן אני מובטל לי :) ) נדב ושוב תודה על כול העזרה

eroy

New member
משמעות ה #

# בתחילת שורה בסקריפטים מציין שמדובר בפקודה שאינה כלולה בשפת הסקריפטים של נובל. Capture אינו פקודה פנימית של הסקריפט אלא קובץ הממוקם ב sys:/public ולכן יש צורך ב #. כשסקריפט מגיע לסימן # הוא קורא לתוכנה חיצונית ומחכה עד סיום עבודת התוכנה. דבר זה עלול ליצור בעיות כשהתוכנה אמורה להשאר פתוחה (למשל NAL) - הסקריפט פשוט יתקע. הפתרון לבעיה הוא שימוש בסימן @ במקום # - בשהסקריפט מגיע לסימן זה הוא מפעיל את התוכנה וממשיך לרוץ. החסרון של השימוש ב @ הוא שאינו נתמך במערכות DOS. מומלץ מאוד לקרוא את קבצי העזרה של NWAdmin בנושאי סקריפטים.

למעלה