נוביליס

Nobilis

New member
הבנת הנקרא, חבוב :)

קרא את הכתבה בעיון, ובעיקר את הסיום שלה, שבה בית המלוכה מבהיר שמדובר בסערה בכוס תה פושר.

בית המלוכה פועל על פי המלצת הממשלה כשהוא מבקש להסיר חוקים מסויימים מסדר היום (ובאופן כללי - בכמעט כל שימוש בסמכות). בכל מקום שבו אתה קורא "בית המלוכה" שים את המילים "הממשלה", והכל יהיה ברור.

לדוגמא, את המשפט "בית המלוכה לא אישר הצעת חוק שעניינה הוצאת הסמכות להכרזת מלחמה מידיו לידי הפרלמנט" יש לקרוא בתור "הממשלה לא אישרה הצעת חוק שעניינה הוצאת הסמכות להכרזת מלחמה מידיה לידי הפרלמנט".

Nobilis

New member
ואגב...

הדוגמא, אגב, היא בדיוק מה שקרה.

כיום הממשלה מכריזה מלחמה (כלומר - המלך, על פי המלצתה). כשעלתה הצעת חוק להעביר את הסמכות הזאת לידי הפרלמנט (בעקבות מלחמת עירק), הממשלה (כלומר - המלך על פי המלצתה) ביקשה להסיר אותה מסדר היום, ולפיכך היא הוסרה.

פשוט, אם כי אכן אולי לא נהיר בכתבה בלי לקרוא לעומק את הפיסקה האחרונה.

Nobilis

New member
ובמילים אחרות

אם יש בעיה היא לא בסמכות של בית המלוכה (שמנהגית אינה קיימת כלל - הכל נעשה לבקשת הממשלה) אלא בסמכות היתרה של הממשלה (דרך בית המלוכה).

ועכשיו, לישון.

אתה קורא רק את השורות ולא בין השורות

לא מגיעים כאן להליך הווטו הרשמי (שאליו לא נדרשנו כמה מאות שנים) אלה להליך מוקדם יותר ובלתי רשמי שבו המלכה מביעה את דעתה על חוקים כאלה ואחרים. יש כאן שתי אפשרויות (שאני נתקל בהם גם במקבילה העירונית) הראשונה היא שהממשלה מעדיפה להתנער מהצעות חוק ולכן המלצת ה- civil servants היא לדחות את החוק (ההמלצה שלהם נכתבת ברוב המקרים אחרי שהשר הממונה אמר מה התוצאה הרצויה. האפשרות השנייה (גם זה קורא בעיריה בשנים שיש לך ראשי עיר, על תקן המלכה במקביל, אמביציוזים) היא שהמלכה בשיחה הסגורה מעירה הערות קשות על החוק והשר הממונה, כדי לא להגיע למשבר חוקתי, דואג להודיע לדרג המקצועי איזה תיקונים צריך בהמלצה.

Woking

New member
לפחות בחלק מהמקרים ברור שמדובר באפשרות א'

במאמר בגארדיאן צויין שאחת ההצעות שנפסלו היתה הצעת חוק פרטית. ברור שהכי נוח לממשלה אם המלכה מיירטת את החוק, במקום שהפרלמנט יצטרך לדון בו, ובפרט שהיה מדובר בהצעה שמטרתה היתה להביך את הממשלה.
In one instance the Queen completely vetoed the Military Actions Against Iraq Bill in 1999, a private member's bill that sought to transfer the power to authorise military strikes against Iraq from the monarch to parliament.

אני מסכים

אבל הממשלה לא מוכנה להיכנס להיקף השיחות שנעשות עם המלכה. בעבר הועלתה הטענה שלמלכה אין תפקיד או מעורבות בהתנהלות הממשלה, הכתבה הזו היא דוגמה לכך שהארמון מעורב הרבה יותר ממה שנראה.

הכל נעשה כמובן בערוץ שמונע משברים חוקתיים, הממשלה מתייעצת עם המלכה לפני שהליך החקיקה מושלם כדי שלא נגיע למצב שבו שני בתי הפרלמנט מעלים חוק והמלכה מסרבת לו.

בכללית, ללא סימוכין וכניסה לזוטות

(למרות ש"אלוהים [ולידידינו חסרי האל - ה"טוב"] נמצא בפרטים הקטנים") [אבל מצד שני מכנים אחד הניטפל לפרטים הקטנים "מזיין נמלים"]
(כן , אני יודעת שצריך לקרא את הנאמר לעיל מספר פעמים אבל אני עייפה מדי מכדי לכתוב אחרת ממה שאני חושבת. ותאמינו לי - אתם לא רוצים להיות בראש שלי )
הבעיות של הממלכה של הנמלים דומות מאד לממלכה של ראשי הגבינה ואוכלי התפודים.
המלכה חברת הממשלה, חוקים נחתמים ע:י הממשלה שהמלכה חברה בה (עומדת בראשה ?), כמובן כל פעולותיהם של המשפחה המלכותית והחלטותיהם בתוקף תפקידם המדיני נופלות תחת אחריות רה"מ או השר האחראי - אבל הנסיך שלנו התחתן עם ביתו של שר במשטרו של וידלה (אחחחחחחחחחחח, מקסימה, ללא בעיות יוצאות דופן) וכמובן יש את התחמקויות המסוי המקובלות.
מצד שני הממלכות נגררות, בחוסר רצון בולט להיות חלק מהפדרציה האירופאית. בעוד שתיהן מתגעגעות אל ימי האימפריה.

מרחוק עושה רושם שהממלכה המאחודת עדיין מטמינה ראשה בחול ועם הנמלים הולך כרגיל בטור. ההולנדים לעומת זאת סתם מקטרים. בד בבד בבחירות האחרונות - בפעם הראשונה לא הוטלה אחריות הבחירה בפוליטיקאי שיקים את הממשלה על המלכה.

תשמור אותנו המלכה מפדרציה!

בציבור הבריטי היום יש נטייה חזקה להתרחק מהחיבוק של האיחוד הארופאי. הסחף הכי גדול של קולות מהשמרנים מגיע למפלגת העצמאות שמבטיחה פרישה מלאה מהאיחוד והממשלה מבטיחה לנו שהיא תחזיר סמכויות מבריסל.
אפילו תומכי ההישארות באיחוד הארופאי (ואלה רוב הבריטים) תומכים במו"מ שיגדיר מחדש את היחסים בין השותפות, אין רצון להתאחד פוליטית אבל יש בהחלט תמיכה לשת"פ כלכלי (כל עוד לא נאלץ לעבור ליורו, אין ראש ממשלה בריטי שיעז להציע את זה בשנים הקרובות)

אחחחח - האיחוד ! ! ! סופסופ נצחה גרמניה

ולאירופה בא שלום.
אני איחודיסטית מכל ליבי - כמה יותר ייחוד ["ציטוט"] יותר טוב.
כן, רוב ארצות האחוד נגררות בעל כורחן אל אותה ישות שאף אחד אינו יודע מה היא ובעיקר לא מה היא תהייה.
במשבר הבנקים והמשבר הכלכלי הנוכחי (אני יודעת שאחרים סוברים אחרת) האיחוד הציל אותנו.
אין לי מושג איך אתם רואים ווחווים את הממלכה שלכם מבפנים - אבל מבחוץ היא נראית כמו ארץ עולם שלישי. מבחינה פוליטית וחברתית.
ואין לשכוח שהדחיפה הגדולה ביותר שניתנה לזכויות האדם מצד אחד ולכלכלה האירופאית נתנה ע"י האיחוד.
לא נראה לי שניתן להפריד בין מדיניות חוץ, כלכלה, מוניטריות, זכויות האזרח האירופי וזכויות האדם בכלל. והכל הודות למוסד הנפלא הזה בעל הרשויות הכמעט אין סופיות שהוא בית המשפט האירופאי (או איך שהוא נקרא בעברית). ואתם נסחפים לכיוון מקום מוצאיכם סחיפה שאני מאד מקווה שהיא בלתי הפיכה.
גם בממלכה הנמוכה יש כמובן קולות הקוראים להיפרדות או הגבלת/ הגדרת הרשויות מחדש. שויין. הממלכה מתקיימת בעיקר הודות לשירותים שהיא מספקת לאירופה (וגם קצת גז); וגו'

האיחוד ראוי לשרשור משלו

בבריטניה, הקולות מגוונים. יש כאלה שמאוהבים באיחוד שרואים בו גורם מפריע שנתן לנו אנומליות כמו בית המשפט הארופאי ואמנת זכויות האדם (שניהם יחד נתנו לנו מצבי אבסורד שבהם עבריינים זוכים ליותר הגנה מאזרחים שומרי חוק); מטבע מצחיק שמושפע מכלכלות עולם שלישי ובירוקרטיה אינסופית שבה בסופו של דבר אסופת פקידים בלגים מונהגים ע"י קלגסים גרמנים מחליטים את ההחלטות. הבחירות לפרלמנט הארופאי לא מעניינות אף אחד ובעקרון מתייחסים לאיחוד כמו אל בן חורג.
הבריטים מסתכלים בתדהמה על מדינות אירופה האחרות שרצות באושר לחיבוק הדוב הארופאי ומוותרות על הממשל העצמאי עבור תכתיבים בלגים ארוכים ומשונים.

Woking

New member
בדיוק!

אני בכלל לא הייתי מסתמך על דיווח בעיתון ישראלי, כי בהרבה מקרים הבנת הנקרא שלהם לא משהו (אפילו בעברית). http://www.guardian.co.uk/uk/2013/jan/14/secret-papers-royals-veto-bills.

עם זאת, כשאומרים שהמלכה לא מפעילה וטו על שום חוק אלא אם קיבלה המלצה לעשות כן משר, אני מניח שהכוונה היא להתהליך הבא: הממשלה הולכת אצל המלכה בכדי לשאול לדעתה. במהלך השיחה המלכה מביעה את מורת רוחה התיאורטית, אבל חלילה לא אומרת לממשלה כיצד לנהוג. בסיכום השיחה הממשלה ממליצה למלכה להתנגד לחוק, והאחרונה obliges herself dutifully.

למעלה