נואש לעזרה...

dynamike

New member
נואש לעזרה... ../images/Emo12.gif

אני נורא מבולבל מכל העניין של עתודה, מרוב החישובים, הסיכויים, הכדאי לא כדאי וכל השאר... אבל מתוך הבלבול הכללי הצחלתי לחבר מספר שאלות קונקרטיות שמאוד אודה לכם אם תענו לי עליהן... 1. עשיתי פסיכומטרי, אבל אני לא מרוצה מהציון, אני מעוניין לחזור על הבחינה באפריל, אבל מה שאני לא מבין זה שאם המועד האחרון לביצוע הבחינה הוא באפריל, כיצד וועדת המיון שלב א´ מחזירה תשובות במרץ?! (מתוך החוברת). האם הוועדה הראשונית מתחשבת בפסיכומטרי? במה עוד? 2. בחוברת רשום על "מבחני מיוןוהתאמה למיועדים למסלול" שיערכו בחודשים מאי-אוגוסט. אילו מבחנים? מישהו יודע במה מדובר? 3. תוכנית "עתידים" - בכנס שהתקיים באת"א בקיץ, שייכו אותי לתוכנית עתידים משום שאני תושב הפריפריה, האם הקבלה למסלול מותנת במצב כלכלי גרוע או שכל מי שמתקבל לעתודה מהפריפריה מתקבל גם לעתידים? תודה מראש! :) נניח שמקבלים אותי ללימודים במסגרת העתודה למוסד אקדמי רחוק מהבית, האם יעזרו לי עם מעונות \ שכ"ד אם אני שייך ל"עתידים"? אם אני עתודאי רגיל?

LordR

New member
חצי תשובה

בקשר לפסיכומטרי אם אתה עושה פסיכומטרי באפריל אז הם יתנו לך תשובה ראשונית במאי כשיגיע אליהם הציון. לוועדה הראשונית יש רק רף מסויים קבוע של פסיכומטרי זה לא ישנה נגיד, אם יש לך פסיכומטרי 700 או 799 בשביל הקבלה הראשונית. דבר נוסף שהוועדה הראשונית מתחשבת בו זה הקב"א ובקשר לזה אין לך כבר מה לעשות. אם אתה רוצה לדעת על המבחנים תחפש בפורום תחת הכותרת "קינן שפי"

bodas18

New member
שליש תשובה נוספת

dynamike ענה לך על השאלה הראשונה. אני אענה על השנייה, ומי שמבין יענה על השלישית. מבחני המיון וההתאמה המדוברים הם מבחנים אשיותיים-פסיכולוגיים שנערכים ע"י מוסד איבחון אזרחי (במחזור האחרון זה היה "קינן-שפי"). מבחנים אלו כוללים: שאלונים אישיים, מבחני מצב, מבדקי קצונה וראיון עם פסיכולוג. למידע נוסף ומרוחב נא חפש בחיפוש מתקדם את צמד המילים "קינן-שפי" בתוכן. בהצלחה!

kanshoof

New member
החלק האחרון...

קשר לשאלתך השלישית: אני כמעט בטוח שהשיוך לעתידים אינו כרוך במצב כלכלי, בטוח לגמרי שתקבל מעונות מהפרויקט (עתידים) ואם אתה לא בעתידים ועדיין גר רחוק, תפנה לאוניברסיטה, אחרי הכל זה בערך המדד העיקרי לקבלת מעונות אצלם.

למעלה