נואשת לעצה

קארניו

New member
הכל תלוי בכוונות 2 הצדדים

זה ברור כשמש כמו שברור שהוא לא יכול לשאת אותה ולכן הוא ברח ממנה ,אבל אם הוא נותן סיכוי
ובחר שלא לפרק את החבילה וכן מעוניין לחתום על הסכם שלום
אז כל מה שהגברת צריכה הוא לרדת מהעץ ולנהוג בהגיון ולא בחזירות ובעקשנות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ומה דעתך על ההשערה הבאה:

הגבר הזה הבין שבמחשק של "כאילו שלום בית" הוא ישיג הסכם טוב יותר מאשר בבית משפט.

לא השערה סבירה, לאור הנסיבות?

מה הסיכוי שעם אישה שמראש הוא טוען שהיא כוחנית, שכתבה את מה שכתבה כאן, שמתעקת להמשיך במשא ומתן כספי על פרידה, יהיו לו כוונות טהורות של זוגיות מאושרת?

ואיך את מסבירה את זה שלא בא לטיפול, אם יש לו כוונות טובות?

ברור שאני בעד שלום בית והסכמים הוגנים, כשצריך. אני בעד טיפול ואני בעד אהבה ובעד צניעות ודרכי נועם. אבל מה לעשות שהגברת עצמה לא שם - אז מה נלין על האדון?

קארניו

New member
ההשערה שלך בהחלט הגיונית

אבל לפי האישיות שלה שנחשפת יותר ויותר עם כל תגובה שהיא מגיבה אז
אני מבינה שמדובר באישה עקשנית , לוחמנית שדואגת רק לאינטרסים שלה ושאין לה שום
מטרה וכוונה אמיתית
להציל את נישואיה ולכן אני נוטה לצידו יותר מאשר לצידה.

קארניו

New member
אז חתמתם על הסכם שלום בית או שעדיין לא?

כי מדברייך הבנתי שיש לכם חילוקי דעות לגבי מס' סעיפים בהסכם .
להסכם שלום בית ולחילופין גירושין , כפי שהוא נקרא , יש הרבה יתרונות ובמיוחד במקרה כמו שלכם.
החתימה על ההסכם מאפשר לך שקט נפשי ואפשרות לנסיון לשקם את הנישואים שלך
באמצעות טיפול (כמו שאת רוצה וכמובן שגם מותנה ברצון שלו ) וכל אחד מהצדדים
יודע שהזכויות שלו מוגנות ועצם הידיעה מקנה בטחון ומאפשרת טיפול ושיקום .
ובמידה ונסיון השיקום לא יצלח ותחליטו להתגרש הרי שההסכם ימנע בעתיד פנייה להליכים משפטיים נוספים
כי הוא זה שמסדיר מראש את כל מה שקשור לגירושין.

ולכן, אם את באמת רוצה להציל את נישואייך אל תתעקשי על קטנות ותחתמו על ההסכם כי כל התעקשות עלולה לפוצץ את הסיכוי לשלום בית .

דבר נוסף שלא פחות חשוב הוא שאת יכולה להכניס סעיף בהסכם שתפנו יחד לטיפול זוגי ואפילו לתחום אותו בזמן ורק אם הטיפול לא יצליח , אז הגירושין יתבצעו בהסכמה תוך מימוש ההסכם שנקבע מראש .

נראה לי שאין כל דרך אחרת בעניין שלכם.

חדשה00

New member
אולי

מאוד קשה לי לוותר...כיוון שלא רוצה לשלם מדור 33% (30 אחוז משכר דירה) וזה הרי למען בננו ולא למעני...אני מרגיש חובה להגן על הזכויות שלו גם

קארניו

New member
כל התעקשות שלך עלולה לפוצץ את הסיכוי שלך

להציל את הנישואים וגם את הסיכוי לחתום על הסכם שלום הבית וכל זה יוביל אתכם
להליכים משפטיים נוספים ומסובכים שבסופם תמצאי את עצמך כגרושה.
אז לפעמים עדיף להיות חכם ולא עיקש טיפש . אבל זו כמובן החלטה שלך כי אני מצידי הבאתי לך
את היתרונות של ההסכם שעליו את מתעקשת לחתום ומונעת את האפשרות לשקם את נישואיך.

מוזר. את מביאה את הסיבות, שבגללן את רוצה

לחתום על ההסכם אבל לא מביאה את הטעונים שלו לאי חתימה. הוא, פשוט, לא רוצה לחתום וזהו. מוזר גם שהעזיבה שלו כן קשורה בהיריון אבל החזרה שלו אינה קשורה בהפלה. אז אם הוא בחור מוזר וקריזיונר, אולי צריך לטפל בזה. לעומת זאת, יכול להיות גם , שאת ממש לא קשובה לו.

חדשה00

New member
ככה

אין קשר בין ההריון ועזיבה ולכן אין קשר בין ההפלה לחזרה. ההריון היה מתוכנן ושנינו רצינו. לאחר שעזב שינה את דעתו ואני לאחר חישובים שלי עם עצמי החלטתי שזה הדבר הנכון לעשות כיוון שאייני עובדת ולא יהיה לי איך לפרנס את בני בהריון. הוא עזב כיוון שטוען שכל החלטה שנעשית הינה רק על ידי. הדוגמה היחידה שהצליח לתת היא שלפני שנה עברנו לבית שרק אני רציתי לעבור אליו...אמרתי לו שחבל שלא אמר קודם... הוא לפעמים קריזיונר אבל בדרך כלל עדין ושקט. הוא הסכם לחתום אך ברגע האחרון נעלם וגם לא ענה לטלפונים. אמרתי לו שאם יש בעיה אז שיקרא לעורך דין מטעמו ושנשב כולנו ונגיע לפשרות יחד וגם זה הוא מושך ולא ממש נראה שזה יקרה בזמו הקרוב. אני שילמתי כבר לעורך דין. אז או שאפסיד ואולי אשלם שנית אם יעזוב שוב , או שיחתום על ההסכם וכך ארגיש יותר ביטחון וגם רצון שלו לתקן

לא עונה לטלפונים, מחפש תירוצים, משנה את דעתו

על מה שהוא אמר...לפי התיאור שלך, שום מסמך לא ייתן לך להרגיש בטוחה אתו. האם את משוכנעת שהתיאור הזה מציאותי?

נ.ב. לומר ׳כבר שילמתי לעורך דין׳ זה נשמע רע.

חדשה00

New member
זה דווקא הכי פחות גרוע נשמע

זו האמת...רצתי לעורך דין ושילמתי כדי לא להגיע לרבנות וכדי להגיע לבית דין לענייני משפחה. אין ספק שכל העניין מקרטע מאוד אבל אני חדורת אמונה שאולי משהו ישתנה. בתור ילדה להורים גרושים הייתי מעדיפה למנוע זאת. אייני מנסה להציל את הנישואים רק למען הילד אלה למען עצמי גם. אבל לא חשבון השפיות שלי....אולי כן ניתן להבטיח משפט בבית דין לענייני משפחה אם יגיע היום...

מריוס זכריה

Member
מנהל
לגבי השאלה המשפטית אם ניתן להבטיח

מאחר ואנחנו פה לא משפטנים, ומאחר וכבר שילמת לעורך דין, נראה לי שהיה רצוי לשאול אותו, ולא אותנו, איך מטפלים באספקט המשפטי הזה.

האם ניתן לעגן בהסכם ממון/פרידה איפה יתנהל התיק? ואם מעגנים, והצד השני בכל זאת רץ לרבנות, האם יש סעד? אין לי מושג. לכי לעורך הדין שלך.

זה בעניין המשפטי גרידא.

קארניו

New member
פשוט אין לך מושג על מה את מדברת

אם אתם חותמים על הסכם השלום אז בית המשפט לענייני משפחה מאשר אותו ונותן לו תוקף של פסק דין.
והיה ואם נסיון שיקום הנישואים יכשל ותחליטו להתגרש אז בית המשפט מפעיל את
ההסכם ( ולא הרבנות ) והוא הופך להיות הסכם גירושין לכל דבר וזאת מבלי שיהיה צורך בהתדיינות
משפטית חוזרת .

אני חושבת שאני צריכה הבהרות

אני לא בטוחה שאני מבינה את זרימת הסיפור. את החלק שהיית בבית ובהריון שני עם תינוק בן פחות משנה הבנתי. את החלק של העזיבה שלו את הבית גם הבנתי. מה היה החלק הלא נעים עם משפחתו? האם לחצו עליך להפיל? הוא? הם? מי?

למעלה