נואה תנוע

נואה תנוע

למי שלא שם לב, ג'ואקים נואה כבר נהיה מועמד חזק ל-MIP. אני מודה ששנה-שנתיים לא שמתי עליו, אבל בינתיים יש לו ממוצע דאבל-דאבל (11.5/12.3), הוא מוביל הליגה בחסימות (2.3), תוסיפו לזה 2.4 אסיסטים ורק 3 עבירות למשחק ומסתבר שיש שחקן טוב בשיקאגו שלא קוראים לו דריק רוז. ראיתי רק 2-3 משחקים מתוך ה-8 שהיו להם בינתיים, אבל האינטנסיביות שלו ממש עושה את ההבדל בשתי הקצוות והבולס מתחילים להיראות כמו קבוצה עם הרבה פוטנציאל, בעיקר בזכות ההגנה. עדיין יש שם חוסר באמצע ויש להם פחות עומק מהכינרת, אבל תוסיפו לשם כוכב אחד (מי אמר ווייד?) והם חוזרים להיות מתחרים.

חחח, כל קבוצה שתוסיף לה את וויד תהיה מתחרה

אבל כן, נואה באמת מרשים בנתיים...

carmelo

New member
הבולס יהיו בצרות אם יבנו עליו כסנטר פותח

אני מעריך את האינטנסיביות והאופי שלו, אבל הוא צריך להיות מחליף ראשון לגבוהים או לפחות 4 פותח. אין לו את המאסה או אפילו מבנה גוף, להתמודד עם סנטר כמו דווייט; שלא לדבר על משחק לואו-פוסט, שעדיין חסר לבולס. קיימאן, בוגוט, מארק גאסול, גורטאט ואפילו אוקור, צריכים להיות על הכוונת של שיקאגו בשנתיים הקרובות.

עידו17

New member
אף פעם לא הסכמתי עם הטענה הזו

אני חושב שבכדורסל של היום, רגליים מהירות הן מצרך יותר חשוב מקילוגרמים. נכון שלנואה עדיין אין מאסה או מבנה גוף חזק, אבל הוא מביא לשולחן כל כך הרבה יתרונות, בייחוד יכולת לעזור מול סוויצ'ים ולכסות מובילי כדור. הוא לא יכול להתמודד עם סנטר כמו דווייט, אבל גם לדווייט יש בעיות להתמודד איתו. חוצמזה האוורד הוא הסנטר הטוב בליגה - לא חוכמה להיתלות באילן הכי גבוה, כמה דווייט האוורד כבר יש? נואה מביא התלהבות, גוף חי ואקטיבי, ופותח בפני הבולס אפשרות לשיטות לחץ שאף קבוצה עם שאקיל אוניל או דווייט האוורד בחיים לא היתה יכולה לבצע. יש לו יכולת בריבאונד והגנה טובה, ואני לא רואה שום מניעה שיהיה שחקן חמישייה בכל קבוצה, בכל רמה, בתנאי שהקבוצה תצליח איכשהו להציב לידו פורוורד פיזי, מה שהבולס עדיין לא הצליחו לארגן.

יואקים13

New member
לא מסכים-

נעזוב את זה שאני מעריץ את השחקן עוד מימי פלורידה, אני חושב שרוב הפרשנים שזלזלו בנואה מודים שהם טעו. מבחינתי בכל הקשור להגנה- מה שנואה מספק זה מעל ומעבר למה שציפיתי, וזה מספיק כדי להקשות את החיים על חלק נכבד מהסנטרים בליגה. לנואה אין מאסה, אבל הוא חזק מאוד וזה לא נדיר- גם גארנט דק יחסית, אבל חזק בצורה בלתי רגילה. לחילופין, לבראד מילר או לאריק דמפיר, לדוגמא, יש יותר מאסה, אבל הם הרבה יותר רכים בהגנה. לנואה יש רגליים טובות, ימבה התלהבות,מוטת ידיים נהדרת והרבה מאוד ביטחון ביחס לעונה שלישית. החלק ההתקפי הרבה יותר בעייתי ואני מסכים איתך- אין קליעה מחצי מרחק, ולמעשה גם אין משחק בפוסט. בגלל זה אני תומך בלהביא שחקן משלים איכותי. נ.ב. מה הקשר לאוקור? אוקור ממש לא פותר את הבעיה בפוסט- כל מהלך שלו נגמר בקליעה מחצי מרחק. ממש כמו וילנואבה.

carmelo

New member
אני מאמין בבניית קבוצה לטווח ארוך

כך שאם הבולס רוצים להיות קונטנדרים מתישהו, הם יצטרכו לעבור דרך אורלנדו והווארד. שלא לדבר על מפגש פוטנציאלי בגמר עם ביינום או אודן. שוב, אמרתי שנואה יכול להיות 4 פותח - זה רק יאפשר לו להיות שומר קבוצתי אפקטיבי יותר. בקשר לאוקור, יש לו יכולות בפוסט אפ שהוא לא מנצל מספיק. האמת היא שהוא גם בעייתי בהגנה ומבוגר מדי, בגלל זה אמרתי "אפילו אוקור". נראה לי שמארק גאסול יהיה אידיאלי לקבוצה הזאת והוא גם אמור להיות זמין בקיץ 2011.

יואקים13

New member
תראה-

אורלנדו זו דוגמא בעייתית מבחינתי כי השנה הם בנו סגל מעולה ומאוזן להפליא, כך שגם אם הווארד לא טוב, יש מי שיחפה. מצד שני אם אתה רוצה להתמקד בהווארד עצמו- אז הוא רחוק מאוד מלהיות סנטר מושלם- נכון הוא חזק בטירוף וריבאונדר מעולה, אבל אין לו שום קליעה מחצי מרחק (מקל על תכנון של מאמן היריבה), שום הוקשוט יעיל והוא שחקן פוסט טוב, אבל לא מתוחכם- ובעיקר חופר. אם זה היה תלוי בי והייתי מאמן את הקבוצה היריבה, הייתי מנסה להכניס אותו לבעיית עבירות, בנוסף- מאוד משתלם להביא אותו לקו. ביינום ואודן מפחידים הרבה פחות. פשוט לביינום יש קבוצה מדהימה לידו. בשיקאגו יקירתי הייתי הולך על כיוון אחר- הייתי משאיר את נואה כ5, ומנסה להביא את סטודאמייר ל4. סטודאמייר מאוד לא מוערך בפורום. לדעתי הוא אחד השחקנים הכי קרובים לפוטציאל מפלצתי בסגנון של לברון ונוביצקי (ובניגוד לברייאנט לדוגמא). מצד שני, להביא את דיוויד לי כ-4 (תלוי לכמה הוא מצפה, כי הוא השתפר בטירוף), להשאיר את נואה כ5 ולהביא את וייד יהיה כבר חלום רטוב.

carmelo

New member
חלום באספמיה...

לא מאמין שיהיה לכם מספיק קאפ ספייס בשביל ווייד ולי ביחד. אין ספק שהעונה יש לכם מספיק נכסים - חוזים מסתיימים, כשרונות צעירים, היינריך ודנג - כדי להביא את אמארה, בוזר, אולי אפילו בוש. אם אמארה לא מוערך כאן, זה בעיקר בגלל האופי המחורבן שלו וחוסר ההגנה. בקשר לדווייט, הוא חגג עליכם בכל מפגש אשתקד, הפתרונות שאתה מתאר אפשריים אבל נראה לי יותר סביר שהוא ימשיך לדרוס את מצבת הגבוהים הדקיקה שלכם בדרך לסל.

למעלה