נהנה מכל רגע - הודעה לבן טל-שחר

pinibs

New member
נהנה מכל רגע - הודעה לבן טל-שחר

הי בן, שאלה ושני שיתופים: בדרכי הביתה אחרי השעור הבוקר שאלתי את עצמי - בעקבות התרגול בזוגות שעשינו - עם מי אתה מתרגל (עם בכלל). כלומר, מלבד האימונים שאתה מעביר ובהם גם אתה עושה חימום / גמישות / חזרה על התנועות כאשר אתה מלמד אותן, האם יש לך פרטנרים ברמתך (למשל חברים שלמדו איתך אצל אותו מורה) איתם אתה מתאמן? האם זה בכלל נחוץ (אני מניח שהתשובה היא כן, אבל בכל זאת)? באימון הקודם (רביעי שעבר) בו תרגלנו, סער ואני, קרב (קרב?) ידיים ורגליים, יצאתי בתחושה שאמנם נהניתי מהפיזיות של התרגול, אבל אני לא ממש מרוצה. הרגשתי שהייתי לחוץ מדי, נוקשה מדי ולא נשמתי מספיק. כמו כן הרגשתי שלא פעלתי באמת מתוך התבוננות על מה שקורה לי ולפרטנר שלי, אלא יותר הגבתי אוטומטית. לאחר האימון ועד השעור של היום בבוקר עבדתי עם עצמי מדי פעם כשאני מדמיין את מצב הקרב / תרגול, ומנסה לשנות את הנקודות שלא היו לי נוחות. וראה זה פלא, היום בסוף השיעור כשתרגלנו קרב ידיים, הרגשתי כל כך הרבה יותר טוב. הייתי יותר רגוע, הייתי ער למה שקורה, הקפדתי לנשום (גם אם זה היה כרוך בלעשות מעין הפסקה - תוך כדי המשך תנועה - ולקחת כמה נשימות ארוכות יותר), עבדתי יחסית לאט יותר (כלומר, נתתי לעצמי זמן לחשוב וזמן להינות), הייתי יותר רך, פחות מתוח. ההבדל מאד משמעותי עבורי. ולבסוף, נהניתי מכל רגע והתמלאתי באנרגיה. זה פשוט עושה לי טוב. איזה כיף. הרבה הרבה תודה, פיני

היי, פיני, מתגעגעים אלייך -

החבר´ה מאוד אוהבים לעבוד איתך!! סתם שתדע (איזה מלשין אני
). לגבי הדמיון שעשית - אחלה! המשך כך - ותגיע מה-זה רחוק, שחבל"ז!!! לגבי שאלתך אודות האימון שלי: מרמה מסויימת אינך צריך להתאמן כדי לשמור על היכולת. להיפך: היכולת משתבחת ומשתכללת ברוב הפרמטרים שלה גם מבלי שתתאמן כלל. בגיל 40 אתה יותר טוב ממה שהיית בגין 30, למשל. 10 שנים של חיים = 10 שנים של התפתחות. זהו, אגב, אחד מההבדלים הבסיסיים בין אימון נכון יותר לאימון נכון פחות. לדוגמא, גמישות: אפשר למתוח את השרירים בכוח ובאלימות ולהשיג תופעה זמנית ובלתי-בריאה של "גמישות", אשר נעלמת כאשר מפסיקים את האלימות... ואפשר לבנות את הגוף מחדש, בהדרגה וביסודיות, כך שהגמישות תהא עמוקה ואמיתית ותישאר איתנו לעד (או כמעט לעד, אני לא בטוח לגמרי. אגב, "לעד" = עד שמתים. למיטב ידיעתי, הגמישות לא נשמרת אחרי המוות, אפילו אם אתה מאסטר גדול
)... יש לי כמה מכרים/ידידים שרמת הלחימה שלהם גבוהה מאוד ויש תקופות שאני מתאמן איתם בשביל הכיף (כמו תמיד - גם את הרמה הגבוהה שלי אני מטפח בשביל הכיף, נראה לי), אבל יש גם תקופות שאינני מתאמן חיצונית כלל. אבל אני גם מתאמן עם אנשים שרמתם בלחימה נמוכה, או נמוכה מאוד. אין לי בעיה להתאמן עם מישהו שלמד בדיוק 3 שיעורים, או אפילו עם מישהו שלא למד בכלל (ואני מכין אותו לפני ה"קרב" איתי מה לעשות...) - בכיף!! אני כבר השתפרתי לא-פעם מאוד, מעבודה עם אנשים חסרי-ידע בלחימה, או תלמידים מתחילים. ואני גם לומד הרבה בשיעורים שאני מעביר (או לפחות משתדל לעשות כן). יש פה אחד, אייקי פריק, שכתב שהוא ישמח להתאמן עם כל אחד - ואני מאוד מאוד הזדהיתי איתו. אין לי בעיה לפתח יכולת גבוהה ולשפר את היכולת שלי גם מלהתאמן עם איזו ידידה חלושה, שאף פעם לא למדה לחימה (הבעיה זה לשכנע אותן...). מה שכן, אני עושה הרבה עבודה פנימית ואני כל הזמן מתפתח וזה כיף נורא!!! ואפילו הרבה יותר מכך!!! תשובה קצת מבולבלת... לא? (עכשיו אני יורד על עצמי, איזה כיף) שלך באהבה, בן

עניתי וזה לא קפץ למעלה - למה??!

בואו ננסה שוב להקפיץ את זה למעלה... רגע... אני לוחץ על "שלח/י" ונראה מה יקרה...

למעלה