נהלים, רבותי, נהלים..

נופשת

New member
נהלים, רבותי, נהלים..

מה הנהלים לשליפת ילדים ממוסדות החינוך? מישהו בכלל שם לב לזה שהם נשלפים משם? מה החוקים ? ישלחו לי עובדת סוציאלית לנזוף בי? איך עושים את המעבר הזה בתאכלס? אני מחפשת תשובות בנרות, ולא ממש מוצאת מידע קונקרטי.. אינפורמציה בבקשה, מהמנוסות בינכן, ביחוד אלו עם ילדים בבתי ספר יסודי תודה מראש נ.ב - זה דחוף לי מאוד האינפורמציה הזו, אני רוצה להוציא אותם עוד היום מהמוסד הארור הזה. בשמחות

../images/Emo6.gif זה נשמע יותר מפחיד ממה שזה באמת

קב"ס = קצין ביקור סדיר
המשטרה של מערכת החינוך
זהו בעל התפקיד שיגיע לביתך לאחר שיקבל מביה"ס או הגן דיווח על העדרות לא מוסברת. מינימום זמן: שבועיים מכסימום זמן: תלוי כמה אכפת מהילדים במערכת בה מצויים ילדייך. המשרד נקרא: המשרד לביקור סדיר ומניעת נשירה. למשרד 6 מפקחים אזוריים. אני מכירה 2 (צפון ומרכז) 2 נשים, לפחות אחת מהן היא מינוי פוליטי טהור של לימור לבנת. אגו עם תפקיד. הילד לא ממש מעניין אותן - הכסא, השררה והאגו
מאוד!! למשרד יש מנחים (כמו שהייזל הייתה בצפון) ויש לו נציגים: קב"סים ברשויות המקומיות. רוב או כל הקב"סים הם עו"ס, אבל גם כשהם יושבים ברווחה הם לא שייכים אליה. הם השוטרים של משרד החינוך שבאים להחזיר את הילדים לכיתה
אני מסכימה שזה נשמע מפחיד. כשדיברו איתי לפני שנתיים על תלונה במשטרה, חשתי דחף עצום לברוח ולהתחבא אבל לא עשיתי זאת. מה עושה הקב"ס? 1. מתקשר לברר למה הילד/ים לא במערכת. 2. מזמין אותך למשרדו לשיחה (עם בן/בת הזוג) 3. מתאם ובא לביקור בית - הילד/ים צריכ/ים להיות נוכחים 4. מחתים, מסביר את הנהלים ואוסף ממך את הניירת הדרושה. לכל מחוז יש את הפרוצדורה שלו, בהתאם להבנתם את הנהלים. הנהלים לחינוך ביתי הם הנחיות תוך משרדיות אין להם שום חובה משפטית על משפחות החינוך הביתי. אף אחד לא יכול להכריח אותך לעשות משהו שמנוגד לתפיסתך, בטח ובטח אם לדעתך תהייה בכך פגיעה בילד/ים. אז שוחחת עם אדם (גבר או אישה) שמקבלים ממשרד החינוך משכורת זעומה הצעת לו/ה קפה עם עוגיות והייתה לכם שיחה נעימה משהו... את כותבת משפט בקשה עם חתימות שני ההורים, ממלאה טפסים - אם נתבקשת, ורושמת את ה'אני מאמין' שלך על נייר = תכנית הלימודים. תכנית זו צריכה לשאת את חתימת המפקח הכללי, שממילא אין לו מושג מה זה חינוך ביתי, יש במשרד החינוך בעייה קשה עם הבנת הנקרא
אז לא בטוח שהוא/היא יבין ויישם משהו ממה שכתבת בכל מקרה, סביר שהוא יחתום בלי לעורר מהומות. סביר להניח שתתבקשי להמציא מכתב חוות דעת מהמורה / גננת של הילד/ים שוב, לא כואב!! הניירת נאספה, הקב"ס כותב דו"ח עו"ס על הביקור בבית, וכל החומר עובר למפקחת האזורית (האגו עם תפקיד) זו, בדרך כלל, אם לא ניסיתם להצר את צעדיה או לחילופין (גרוע יותר??) לדלג עליה - תחתום לפעמים היא תבקש מסמכים נוספים. לא להעביר לידיהם שום איבחון!!!! ברגע שהיא נתנה המלצה, המכתב ממנהל המחוז הוא רק עניין טכני זה יכול להיות מהיר - אם ארגנת את הניירת מהר, ואם לא דרכת על שום יבלת. כמובן שיכולים להיות עיכובים גם כאשר מישהו מחליט פתאום לעבוד באמת. במקרים כאלו, הם קוראים את המסמכים, ואפילו מנסים להבין אותם (זה יכול לקחת זמן...) ואפילו מתחילים לשאול שאלות - לאו דווקא את מי שיודע
חוקית - את אמורה להשאיר את הילדים במערכת עד לקבלת האישור. מעשית - לא מכירה כאלו. עניינית - תוציאי אותם מתי שנראה לך מתאים
חוק לימוד חובה הוא חובה שלך כלפי המדינה. בחינוך ביתי את מממשת את חובותייך כלפי הילד שלך חובותייך כלפי הילד קודמים לחובותייך כלפי המדינה

נופשת

New member
נאוה..

ישנתי הלילה שמונה שעות, בלי טרדות, בלי יקיצות.. תודה על אתמול, על התמיכה ועל האינפורמציה. כידוע פחד הוא העדר אינפורמציה, תודות לך אני פחות חוששת, ויותר יודעת לאן פני מועדות. כמובן שיש לי עוד שאלות, אבל עדיין מוקדם, אז אני אתרכז בזו שקפצה לי ישר מתוך ההודעה שלך, למה לא להעביר איבחונים?

משרד החינוך לא תמיד פועל לטובת הילד

כמה שפחות מידע רשמי מתועד - עדיף!! הם למשל יכולים להתחיל ללחוץ על מסגרות מיוחדות וכאלו... זה קרה לחברה שלי. נכון, היא מרוצה מהמצב כי לא ממש רצתה לקחת אחריות על חינוך ביתי, אבל הלחץ שהופעל עליה - חבל"ז הרעיון הוא: שימרי את הכוח אצלך!

בטיה

New member
מה שאת כותבת זה הטפה לעבור על החוק

וגם זה עבירה על החוק. תדעי לך שלאף אחד אין מונופול על החכמה וגם אם החוק הוא לא צודק לטעמך הוא עדיין החוק.

להלן ציטוט משפט מתוך פסק דין שניתן

בבית המשפט העליון ע"י השופט גרוניס. פסק הדין ניתן על סמך תקדים - פסק דין של השופט שמגר (גם הוא בעליון) "זכותם של ההורים לגדל ולחנך את ילדיהם כראות עיניהם היא זכות חוקתית יסודית, זכות טבעית הטבועה ועולה מן הקשר בין ההורים לצאצאיהם" (ע"א 2266/9 פלוני נגד פלוני, פ"ד מט(1) 221, 235 מול האות ו'). בצד הזכות האמורה עומדת, כמובן,חובתם של ההורים לדאוג לילדיהם. הזכות והחובה שבצידה מוצאים ביטוי במה שידוע כאוטונומיה של ההורים בגידול ילדיהם." אז לפני שאת מוקיעה מישהו בעבירה על החוק או בהדחה לעבירה על החוק, אולי כדאי שתבדקי אותו...

בטיה

New member
הציטוט שהעלת לא שייך לענין

ואינו מתייחס לחוק חינוך חובה אלא לזכות ההורים לחנך את ילדהם כרצונם והכל במסגרת החוק. את פשוט מלמדת דרכים איך לעבוד ולהעלים פרטים מהקב"ס או איך לעקוף את החוק. אם ניקח את החוק הפלילי נראה שניתן להאשים אותך בלפחות 5 עבירות החל מהכשלת עובד ציבור,קבלת דבר במירמה וכלה בהמרדה ואם את לא מאמינה לי תבדקי את זה בפורום משפטי.

אני מבינה שעכשיו את משפטנית ../images/Emo6.gif

הפסיקה אומרת שהחובה של ההורה כלפי הילד היא ראשונית ובסיסית וקודמת לחובת ההורים כלפי המדינה. חוק לימוד חובה מתייחס לחובת ההורים כלפי המדינה לכן, כשההורים ממלאים את חובם כלפי הילד ע"י בחירת חינוך ביתי כחינוך המועדף על ידם, הם בהחלט פועלים במסגרת החוק. הנהלים של משרד החינוך בנושא החינוך הביתי הם נהלים פנימיים ומנהלתיים שמחייבים את הפקידים כלפי המשרד. אם תקראי אותם היטב, ובהנחה (מוטעית ככל הנראה) שאת יודעת את החוק, תמצאי בהם סתירות ואפילו דברים שמעמידים את ההורים במצב של הפקרת הילד לנזק אפשרי בידי פקידי המשרד. הנהלים אינם מחייבים את ההורים שממילא בחרו שלא להפקיר את ילדיהם בידי המשרד. ברור לי גם שאין לך מושג מה עוברים ההורים שבוחרים כן לשתף פעולה עם המשרד, זוהי מסכת ייסורים שמשמעותה: מאבקי כוח מול ההורים אין לך גם מושג כמה משפחות מתחבאות מהמשרד (עוברות דירה ללא העברת כתובת, למשל). האווירה היא של ק.ג.ב. או "האח הגדול" - מדינת משטרה אמיתית שלא לדבר על איומים - גלויים וסמויים טובת הילד כלל אינה מהווה שיקול בניהול מסע הטרטור של ההורים. באף אחת מההנחיות שאני נותנת לאנשים לא תמצאי אותי מייעצת לשקר, או להעלים מידע. להפך, אני מעודדת אנשים לתת מידע אמיתי - תמיד משפחות רבות שפונות למשרד לבקש אישור, מעתיקות את תכנית הלימודים של ביה"ס הקרוב למגוריהן ומוסרות אותה כתוכנית הלימודים. גם זו דרך לעבור את הנהלים ללא הפרעה, אולם אני בהחלט מעדיפה שכל משפחה תנסח את ה'אני מאמין' שלה בעניין. הסיבה: זה מאפשר למשפחה לעבור תהליך אישי של גיבוש וניסוח עמדתה בנושא תכנית הלימודים. לגבי מה שנראה לך כהעלמת מידע, קרי: העברת איבחונים, אין למשרד החינוך שום רשות חוקית לחייב את ההורים במסירת המידע הזה. פקידי המשרד מבקשים לפעמים איבחונים כאלו ואחרים, כחלק ממסכת הטרטורים שהם מייצרים למען משפחות החינוך הביתי. לידיעתך, למשרד החינוך אין שום כלי משפטי לכפות על הורים לשלוח את ילדיהם למערכת. לכן הם לא נלחמים באמת באף אחד. יש משפחה שכבר לפני כשנה איימו עליהם בתביעה משפטית - כתב האישום עוד לא הוגש. המשפחה מקיימת חינוך ביתי כבר 8 שנים
לסיכום, אם את לא רוצה למצוא את עצמך מואשמת בהוצאת דיבה, אני ממליצה לך בחום לרסן את הודעותייך לשאר הגולשים: תגובה זו נכתבה מסיבה אחת. משפחות רבות ששוקלות את החינוך הביתי חוששות מאוד מעניין חוק לימוד חובה. אנשים רבים חוששים מהיותם עבריינים, ונבהלים מאיומי הפקידים (בעיקר בכירים) במשרד החינוך. בטיה הביע כאן בצורה קיצונית בהגזמה את הפחד הזה. לכן, למרות מסכת ההשמצות של גולשת זו נגדי, ולמרות שהודעה זו צריכה הייתה להמחק, והיא הייתה נמחקת אילו הופנתה לכל גולש אחר בפורום, בחרתי לנצל את ההזדמנות ולומר: אל תבהלו מאיומים - הם בניגוד לחוק תמסרו מידע אמיתי - רק כמתחייב ועשו מה שנכון לילדיכם אף אחד!! לא יודע יותר טוב מכם - ההורים, מה הכי נכון ומתאים לילדיכם (לא חשוב כמה הוא בכיר במשרד) עוד משהו: חלק מהליך קבלת האישור הוא רישום לביה"ס. הרישום אינו מחייב אתכם לשלוח, אבל מאפשר לבטח את הילדים. הרישום מאפשר לכם גם לשלב את ילדיכם (בהסכמת ביה"ס) בפעילויות נבחרות (על ידכם ועל ידי ילדיכם) בביה"ס בו רשום הילד. הילד יכול להשתתף בשעורי ספורט, אמנות, מוסיקה, חברה, הילד יכול לצאת לטיולים, ולהשתתף בפרוייקטים מעניינים אחרים. הילד יכול גם לבחור להשתתף בשעורי חשבון או כימיה. והפסקות, כמובן!! החשוב הוא: זה פותח בפני הילד אפשרויות זה פותח בפני ההורים אפשרות לקיים חינוך פתוח בתוך מסגרת ביה"ס הרגיל (כמובן עם חיסכון עצום בהוצאות
) (עכשיו אואשם ע"י הגולשת בגזילת כספי מדינה
ואולי גם בהדחתכם לעשות כך
)

נופשת

New member
עידכון

כבר שלושה ימים שלושת הילדים בבית. קצת בלאגן, קצת בילבול.. עוד כלום לא זורם, ומן הסתם יקח זמן רב עד שיזרום. כל אחד מהילדים מגיב אחרת לגמרי לשינוי. מחר אני מתחילה עם הפרוצדורות, אז אני קצת היסטרית ולחוצה( יקחו לי את הילדים כי אני אמא רעה ומזניחה! ) הרבה חששות בקיצור, הרבה מה לעשות, מעט מידי זמן.. והרבה פחד ממשטרת החינוך. זה הכל בנתים. אה! הכי חשוב סידרנו חדר לימוד מקסים. עם שתי פינות עבודה ניפרדות ופינת מחשב. חומרי יצירה וספריה שלא הייתה מביישת אף בית. והכי משמח, יש לי מפת ארץ ישראל תלויה על הקיר- לי זה גורם אושר רב. בשמחות , ותודה על התמיכה.

למעלה