נהלים . סטנדרטים

• פותח הנושא adw
  • פורסם בתאריך

adw

New member
נהלים . סטנדרטים

איפה אני יכול למצוא אתר אשר מסביר מהם הנהלים לפיהם בונים תוכנת ניהול ?

adw

New member
תגובה ל vinney

אהלן , לא משנה לי כרגע שמדובר בתוכנת ניהול . אני רוצה לדעת האם יש סטנדרטים מסויימים שלפיהם חברות תכנות מחוייבות לבנות מערכות מידע . האם ידוע לך מקום כלשהו שיאפשר לי לקבל מידע זה ?

vinney

Well-known member
כל חברה והסטנדרטים שלה

עקרונית, אתה תופתע, אבל מה שמלמדים אותך באוניברסיטה די עונה לך על השאלה. יש את כל שלבי התכנון והניתוח, ואחרי זה פיתוח, בדיקות והטמעה, עם תחזוקה בסוף לפני התכנון הבא. יש לך שאלה יותר ספציפית?

adw

New member
תגובה ל vinney

אז זהו שכן ... אני גם למדתי באוניברסיטה אך לא ידוע לי על מקור מוסמך אשר כותב את החוקים המדוייקים מה צריך להיות בתוכנה ומה לא ואיך ... למשל : איפה צריכים להיות קבצי עזרה ועד לאיזה פירוט. אילו הודעות שגיאה רלוונטיות ואילו לא. עד איזו רמה של תפריטים מומלץ להגיע. וכו' ... והאם יש לפי תקן iso 9001:2000 איזושהי הגדרה לכל זה ?

vinney

Well-known member
לא

אין שום תקן כזה, ואי אפשר לעשות. אחת הבעיות עם אבטחת איכות של מוצרי תוכנה (בניגוד אולי לבמבה או בניינים) שאי אפשר לעשות כזה תקן. עד איזה רמה אתה צריך לרדת בתפריטים של ICQ? עד איזו רמה אתה צריך לרדת בתפריטים של שולה מוקשים? ושל WORD? אם תחשוב על איזו שהיא הגדרה סטנדרתית לנושא הזה אתה תראה פתאום ששתי תוכניות שיעמדו בתקן יהיו מפורטות עד כדי גיחוך מצד אחד ושטחיות לחלוטין מצד שני (אם תשים באותה שורה את WORD ושולה מוקשים למשל), או שממשק משתמש יהיה מצד אחד אחיד, אבל מצד שני לגמרי לא פונקציונלי (אם תשים ביחד את WORD ו ICQ למשל). כל חברה שמה את השיקולים שלה - שיווק, צרכי לקוחות, קהל יעד, זמן ועלות פיתוח וכו וכד', ולפי זה נקבעים הדברים, לכן אי אפשר לעשות פה תקינה. יש מוסכמות כאלה ואחרות, שנובעות בעיקר מהרגלים של המשתמשים, לגבי איך התוכנות צריכות להראות, ומה רמת הפירוט שנדרשת, אבל תמיד יש תוכנות יוצאות דופן, שהשיקול העיקרי הוא השיווק והתחרות.

adw

New member
תגובה ל vinney

קראתי מאמר של ג'יקוב נילסון שבו הוא מתאר ברמה כללית מה כן צריך להיות. מצד שני, התשובה שנתת לי מספקת מאד ועונה לי על הכיוון אותו חיפשתי . תודה רבה .

vinney

Well-known member
קוים מנחים לעיצוב GUI

אני לא מכיר את המאמר (ואת הכותב), אולי תשים פה? לדעתי אבל (זה גם מה שגלעד הפנה אותך אליו) יש עקרונות מסוימים לעיצוב GUI, כמו למשל מס' פקדים לחלון, איך לחלק למסכים, מה היחס בין גדלים באותיות, וכו וכד', יכול להיות שלזה הכוונה. אבל עדיין קשה לתקנן את זה, משום שהעקרונות האלה יכולים להתנגש (ומתנגשים הרבה פעמים) עם הדרישות הפונקציונליות ואחרות.

gilad_no

New member
יש לך כללים מנחים בMS

באתר של MS יש הסברים ודוגמאות לגבי בנייה נכונה של GUI ועיצוב. כמו כן, יש ספרים בנושא (זכור לי גם ספר בעברית באחת מחנויות הספרים בארץ). חפש עוד בMSDN.

adw

New member
תגובה ל - gilad_no

תודה גלעד , אנסה לחפש תשובות גם בכיוון הזה . אודה לך אם צוכל לשלוח לי קישור מתאים, במידה ותמצא. תודה רבה.

selalerer

New member
../images/Emo32.gif תגובה לadw

תפסיק כבר לכתוב "תגובה ל", תן כותרת נורמלית.

adw

New member
no problemo

הבנתי אותך. וכנ"ל לגבי ה- pendejo השני שמסר את גירסתו להודעתך .

gilad_no

New member
יש לך כללים מנחים בMS

באתר של MS יש הסברים ודוגמאות לגבי בנייה נכונה של GUI ועיצוב. כמו כן, יש ספרים בנושא (זכור לי גם ספר בעברית באחת מחנויות הספרים בארץ). חפש עוד בMSDN.

למעלה