נהיגה ללה פלאן Plan Bellecote

sgebay

New member
נהיגה ללה פלאן Plan Bellecote

בשעה טובה מצאתי דירה ב Plan Bellecote (הבסיס למעליות Arpetee, Roche de Mio) . נוסע לשם בסוף ינואר . לפי המפה אני רואה לא מעט פיתולים...הטיסה באיזיג'ט כך שאני מניח שהעליה לשם תהיה כבר בחושך. את הרכב אני לוקח בצד השוויצרי כך שהוא יהיה עם צמיגי חורף.
אשמל לשמוע רשמים על הנהיגה למי שעשה את זה.
תודה!

נפתלי99

New member
הנהיגה לשם בלילה זה לא ממש כיף.

לשם לא נהגתי, אלא למקומות דומים, אבל הגעתי בהסעה בוואן לשם בשעות הלילה.
&nbsp
הכביש אכן מתפתל, אבל אם הכביש פונה משלג, ואין קרח על הכביש, אז הכל יהיה "בסדר".
&nbsp
תתפלל שלא יגיע אוטו מולך במהירות נסיעה של מקומיים, כי תחטוף התקף לב, ועוד יותר תתפלל שלא יהיה קרח על הכביש, כדי שלא תצטרך להרכיב שרשאות שלג.
&nbsp
רק מזהיר שהנהגים המקומיים המקצועיים נוסעים שם כמו משוגעים, בלי שרשאות שלג, והם ינסו לעקוף אותך, בכביש ברוחב של שביל עיזים.
&nbsp
נסיעה בטוחה!

o h a d d

New member
ללס ארקס השכנה נסעתי פעם

לשמחתי עם הסעה,
דרך מתפתלת שלא רואים בכלל מעבר לסיבוב בגלל שבצידי הכביש היו קירות שלג עם מכוניות נעוצות בהם....וכל זה בשלג כבר ללא תאורה

&nbsp
טוב...אולי אני מגזים קצת....אבל לא בהרבה
&nbsp
ולואל טורנס זו לא בעיה

sgebay

New member
לא פעם ראשונה בשלג - כן ללה פלאן

יצא לי כבר לנהוג לא מעט לעיירות אלפיניות בחורף - למונטה רוזה, לצ'רביניה, ללה טוויל, ללה מנייר, לסנטה כריסטינה. אבל את העליה ללה פלאן מעולם לא עשיתי ולפחות במפה היא בהחלט נראית תלולה ומפותלת. לכן השאלה. נקווה שיש תשובה ממישהו שכן היה מאחורי ההגה.

yahavg1

New member
יש לך אולי נסיון עם נסיעה ברכב בינואר למדונה די קמפיליו?

מבחינת כבישים, פיתולים וכאלה..
יש לי התלבטויות לגבי מה הסיכוי שאני עלול להתקע בגלל השלגים,
מצד שני אני לא מוכן לוותר על רכב שכור ונסיעה לאתר...

sgebay

New member
נסיעה למדונה

בשנה שעברה נהגתי למדונה משדה התעופה במילאנו. הלוך נהגתי דרך פינזולו -- כביש SS239 וחזור דרך פאסו טונלה -- כביש SS42. ממליץ על המסלול דרך פינזולו - על המפה דרך טונלה נראה יותר קצר, בפועל הנסיעה דרך פינזולו יותר נעימה, יותר זמן באוטוסטרדה ופחות פיתולים. זה היה בשבוע שירד בו ולפניו מלא שלג. הכבישים היו במצב מצוין ולא נתקלתי בשום בעיה עד שהגעתי למדונה. במדונה עצמה הכבישים הראשיים היו בסדר אבל הכבישים הצדדיים היו במצב לא טוב וכשנכנסתי לאחד מהם בטעות היה ממש לא נעים. כל עוד תיצמד לכבישים הראשיים לא תהיה בעיה.
דרך אגב אם אתה עם רכב ממליץ בחום על גיחה של יום אחד לאתר קטן שנקרא Pejo שכלול בסקי פס המורחב. אתר קטן, ריק מאדם, עם ירידה רצופה וכיפית מ3000 ל-1400 ונוף מדהים.

yahavg1

New member
תודה!! בסופו של דבר אנו נוסעים למלון בפונזולו :)

הפחד שלי רק שלא אתקע עם הרכב בשלג...
אבל אקח את עצתך בנוגע ל-Pejo, המסלולים הארוכים הם בד"כ כיפים בטירוף :)
יש את ההוא בצ'רוויניה שיורד מפלטו-רוסה (אם אני מבטא נכון) לואל טורנש, ירידה מ3300 בערך ל1700 - (17 ק"מ בערך אם אני זוכר נכון) סוף הדרך..

I Gabe

New member
לא משנה לאן זה, הכללים שלי פשוטים מאד

אם פינו את הכביש - נוסע.
אם יש סלאש - נוסע מאד בזהירות.
אם יש מעטה שלג דק - נוסע עם שרשראות.
אם יש שלג גבוה או קרח - לא נוסע. מחכה.

קח בחשבון כשאתה מתכנן את ההגעה שביום יש הרבה יותר פינוי כבישים. בלילה, אם בכלל, מפנים ברוב המקומות רק צירים מרכזיים. חשוב לתכנן גם את החזרה, לבדוק אם יש תחזית לשלג ביום החזרה.

לי עבד עד היום.

נהגתי ללז ארק - הסכנה היא ערפל

אם יש לך צמיגי שלג, רק סופה רצינית תעצור אותך.
אבל!!
הבעיה הכי גדולה היא ערפל, בייחוד בחושך. ניסיתי את כל סוגי הפנסים, לא עזר כלום. הסיבובים קשים ומפתיעים, כל רגע נדמה לי שאני עף מכביש לתהום, לא רואים מטר קדימה, והפנסים רק מסנוורים את עצמך. זו היתה חוויה קשה ומלחיצה. זה גם לא שהדרך מגינה עליך מליפול... לפעמים יש חומה קטנה, לפעמים אין כלום.
אם יש ערפל, אני ממליץ לך לקחת איזה מלון בבורג סן מוריץ, ולהגיע למחרת.

YoniS007

New member
קח את האוטו בצד השוויצרי, תקבל אותו עם צמיגי שלג

תוכל להשקיע עוד איזה 100€ ולקבל 4*4. אנחנו קיבלנו בשנה שעברה בג'נבה ג'יפ רנגייד שעשה הבדל גדול. גם בוקר אחד יצאנו לפני פינוי הכביש והוא נסע על שלג די קפוא. מבחינת הדרך עצמה, הדרך ללה פלאן לא הרגישה שונה מדרכים אחרות בסביבה (לז ארק, אלפ דואז, דוז אלפס).

למעלה