כן, אתה מוסמך לעשות כך על כל כרטיס שבגבו מופיע חתימת הקצין בטיחות שלך עם הפרטים שלו כמסמיך ופרטים שלך כמוסמך. כמובן שיכול להיות וביחידה שלך החוקים שונים איכשהו, לכן אני ממליץ פשוט לשאול את קצין הרכב שלך או את קצין הבטיחות שלך.
פקודות הצבא קובעות כי קצין בדרגת סג"ם ונגד בדרגת רס"ל מאושרים לחתום בכרטיס העבודה כמשלח המשימה. מעבר לכך מחמיר כרך ז/ להוראות הבטיחות של מבק"א וקבע כי כל מאשר נסיעה יחוייב בתדריך ובהגדרת נע"ת של משלח משימה-כמו כן ייקבע לגביו כתב מינוי חתום ע"י מפקד היחידה. השורה שמאחורי כרטיס העבודה שנקראת "זכות חתימה נוספת" הינה שורה שבאה לאפשר למפקד היחידה לאשר למי שאינו מוסמך ומאושר לתדרך נסיעה בכל זאת לחתום בכרטיס.בכל מקרה אותו החייל יהיה נגד רס"ל או סג"ם ומעלה. אין שום פקודה בצהל שמאפשרת לסמל ראשון לחתום ולאשר נסיעה בכרטיס העבודה. אני גם לא מכיר יחידה שמאפשרת את זה -בד"כ היחידות נוטות להחמיר (כמו במקרה של לאוניד-דרגת סגן) וזו זכות מפקד היחידה.
בפעילות מבצעית קיימת אפשרות שמפקד סיור בדרגת סמל שהוסמך לכך ע"י מפקד היחידה ומשמש כמפקד הנסיעה לכל אורכה יחתום בכרטיס העבודה כמאשר. אך יש לזכור-רק בפעילות מבצעית (עקב אי נוכחות מפקדים בהחלפות סיור במוצבים) ורק ע"ג הרכב סיור (רכב חום) ובתנאי שמשמש הסמל שעבר קורס פיקודי כמפקד נסיעה
אבל אצלנו יש תחלופה לא קטנה של קציני רכב, לרוב אלו הם סמ"ר-ים שעושים שנה ועוזבים, וכל פעם אותו סמ"ר בקבע מקבל סמכות מקצין בטיחות שלנו (רס"ן) לחתום על כרטיס עבודה כמאשר נסיעה.
וכיוון שאתה גם בר סמכא בענייני תשובות כאן בפורום ... אתה הראשון שצריך לדעת שאם משהו אצלך ביחידה קורה בנסיבות מסוימות, זה עדיין לא אומר שזה נעשה במסגרת ובחסות פקודות הצבא. אני שמח שיש לנו בר סמכא בתחום הרכב שיודע על מה שהוא מדבר... ולצערי אין הרבה כאלה. כל מה שהוא רשם נכון, קשה לי להאמין שאני זוכר את זה מלפני 5 שנים.... אבל תמיד היה לי זכרון טוב