נהג רכב קל ??

england king

New member
נהג רכב קל ??

שלום, הייתי רוצה לשאול מספר שאלות על התפקיד "נהג רכב קל" בצבא...הבנתי שזה תפקיד שבו אתה הנהג של כל מיני קצינים. -מה המשכורת שמקבלים? -כל כמה זמן יוצאים הביתה? -מה מהות התפקיד? האם יש מישהו ששירת/משרת בתפקיד? -האם מקבלים את הרכב בזמן שאין הוא שבשימוש? תודה :)

fireman

New member
נהג רכב קל

1. שכר בהתאם לשיבוץ, אם תשובץ כנהג ביחידה קרבית תתוגמל בהתאם 2. שוב תלוי בשיבוץ ובמיקום של היחידה לעומת הבית שלך...זה יכול להיות יומיות ויכול להיות חצאים. 3. נוהג על כל רכב שהוא רשיון 02 מסיע קצינים, חיילים אע"צים וכל מה שבא... 4. היית מת.

PinkMist

New member
מה זאת אומרת יומית או חצאים?

אפשר במובנים אזרחיים? הנהיגה ברכב אוטומט או גיר רגיל? מה המשכורת לנהג שהוא ביחידה קרבית ומה לנהג שאינו בקרבית? אם אני בן יחיד והולך להיות נהג, יכולים לשבץ אותי כנהג ביחידה קרבית? מה ההכשרה שנהגים מקבלים? תודה :)

fireman

New member
תרגום:

יומיות....יוצאים כל יום הביתה חצאים....נשארים כל השבוע בבסיס, נשארים שבת בבסיס, נשארים כל השבוע אחרי השבת ויוצאים לשבת....ז"א שאתה יוצא הביתה בשבתות בלבד ובכל שנת שניה. נהיגה בעיקר ברכבים עם גיר רגיל כי זה מה שיש בעיקר בצבא נהג ביחידה עורפית 400 ש"ח בערך נהג ביחידה לוחמת מקבל תוספת סיכון ותוספת תומכ"ל...לא יודע כמה זה יוצא ביחד (מיליונר לא תצא לא מזה ולא מזה) אם אתה בן יחיד (ז"א שאין לך לא אחים ולא אחיות) לדעתי תשובץ ביחידה עורפית ולא ביחידה קרבית. הכשרה שמקבלים נהגים 02 היא כלום למעט קורס נהיגה מונעת.

PinkMist

New member
ועוד כמה שאלות..

יש איך להבטיח את זה שאצא כל יום הביתה? לדוגמא כל מי שמשרת ביחידה עורפית חוזר כל יום הביתה? מי שחוזר כל יום הביתה מה קורה בימי שבת? בבית? איזו טירונות עוברים נהגים? לאיזה חייל שייכים? תודה :)

אמממ

הכל תלוי באופי השירות... אם תשרת בבסיס פתוח, אז כן, מן הסתם תצא כל יום הביתה... לא כל בסיס עורפי הוא פתוח, לכן זה לא מחייב שתצא כל יום הביתה. מי שחוזר כל יום הביתה - שישי ושבת הוא נשאר בבית. נהגים? טירונות בסיסית... 02 אני מניחה... אולי 01? זה חסר חשיבות. שייכים לחיל הלוגיסטיקה.

למעלה