נהג חדש - ספר נפלא

נהג חדש - ספר נפלא

סיימתי זה עתה לקרוא את ספרו של שבתאי קור, אותו אני מכיר אישית דרך ידידתי המכונה בספר "נטלי". הופתעתי מעט לקרוא ספר מרתק, כתוב היטב, ומלא בתובנות עמוקות ביותר על החיים, על העולם החילוני מול הדתי, אך ביחד עם זאת קטעים מרגשים ביותר על המימד האישי של היציאה בשאלה, על קשריו עם בני משפחתו ועם חבריו. התובנה לפיה "ללא רצון חופשי, אלוהים הוא כמו הטבע" וההשגות על אפקות קיומו של רצון חופשי, מרתקות. לחילוני, התובנות האלה אינן טריויאליות. הוא לא מתעסק בשאלה אם ניתנה תורה למושה בסיני , כפי שאינו מתעסק בקיומם של האים על האולימפוס, אולם חיבוטים אלה הם בוודאי נחלתם של היוצאים. שבתאי מיטיב לתאר את התהליך המרתק שעבר ועל ניסינותיהם של בני שבטו למנוע את יציאתו מהשבט. הספר מלא בזעם ותוכחה , אך גם ברוך, חמלה ואהבה, רגשות ששבתאי מיטיב לתאר בספר, בעברית עשירה ... הפריעה לי קצת האובססיה העדתית שלו, אולי משום שאיני מודע לעומק האפליה האנטי ספרדית בציבור החרדי. השבוע אפגש עם שבתאי לראיין אותו, והכתבה עליו ועל היוצאים בשאלה תופיע במגזין התרבות אימגו , שיש לי העונג להיות אחד ממנהליו. ובהזדמנות חגיגית זו אעיד אף אני על עיסתי ואמליץ לכם לקרוא מאמרים המתפרסמים חדשות לבקרים במגזין שלנו בתחומים מגוונים של תרבות, ספרות, שירה, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, אך גם את הטפותיו הדתיות של ר' נסים ישעיהו

גם אני קראתי אותו השבת

וגם אני מכיר את שבתאי, בפנים עוד מהישיבה... וגם נראה לי מעוד הזדמנויות, צריך לברר את זה...הספר ריגש אותי מאד, במיוחד בסופי הפרקים... מאד יפה ומרגש.

כמובן שגם התרגשתי לקרוא

על אנשים שאני מכיר אישית והיו לי סאגות משל עצמי איתם כמו - הרב הזקן, חיים ברמן שלמדתי איתו חברותא כמעט שנתיים, ר' שמואל מרקוביץ שהייתי מנאמניו, ירון ידען... ובכלל על כל ההוויה הישיבתית והבני ברקית. אני עדיין (שנתיים וחצי אחרי) מרגיש שאני שייך לזה, זה בלב עמוק, זה לא יעזוב אותי לעולם.

שבתאי

New member
היי

אני מאמין שניסיתי לתאר באופן המדויק ביותר שאני יכול את המציאות כפי שהיא. העניין העדתי, בחברה החרדית, לתלמיד מזרחי בישיבת פוניבז' כלל לא עניין שולי. יש שראו בעדתיות את הסיבה ליציאתי בשאלה. לדעתי בלא מעט צדק. כשאדם מתרגל לחיות במקביל למסגרת, משתדל להבין אותה ולהתאים עצמו אליה לפחות למראית עין. הוא רוכש לעצמו ידע שמקנה לו כרטיס כניסה כמעט חופשי מהמסגרת ומחוצה לה.

מיסתי

New member
גם אני...

כרגע קוראת את הספר,עדיין בתחילתו...מכיוון שאני חילונית ישנם לא מעט דברים אשר לא מובנים לי לשמחתי יש מי שיסביר,יבהיר ויפרש. כבר עכשיו אני יכולה לומר לך שבתאי שצורת הכתיבה שלך,יפה מאוד ובכלל כל הכבוד על כתיבת הספר!

למעלה