נהגי מוניות...

נהגי מוניות...

כן כן שוב הם. החצופים האלה !!!

מה עשו ???

מה שהם עושים תמיד. מתנהגים ונוהגים בצורה חצופה ! אני נוסע מאחרי מונית,פתאום היא עוצרת בפתאומיות באמצע הנתיב. למה ?! בגלל נוסע שהרים יד בצד הנגדי לכביש למונית והנהג עצר לברר פרטים עם הנוסע העתידי. באמצע הנתיב ככה בום !!! אני שמרתי את המרחק אבל זה מעצבן שהם מחליטים להפריע למהלך התנועה ליותר מאשר דקה ארוכה שמן הסתם יקרה לי בדיוק כפי שיקרה לו. חיכיתי בסבלנות כמו כל הנהגים מאחוריי במשך רגע ארוך,עד שהחלו הצפירות. ואז החלטתי להפריע לו בחזרה וצפרתי לו עם הצופר אוויר שמותקן ברכב שלי ולא נתתי לו לשוחח בשקט עם הלקוח שלו. בלה בלה בלה בלה...זה פשוט מעצבן שנהגים מרשים לעצמם להפריע למהלך התנועה ולחשוב שהנהג מאחור צריך לגלות סבלנות ארוכה מן המותר.

פרנסה

ברגע שנהג יושב בתוך מונית 10-12 שעות הוא כבר לא "רואה בעיניים" רק כסף כסף כסף. הוא מתיחס לכביש כ"עבודה" ולא "דרך". אתה בשבילו סתם גורם המפריע לו לעשות כמה גו'בות. נהג מונית שווה פצצה מתקתקת.

פרטנר

New member
אני מתפלא עליך בארי

כמנהל פורום תרבות נהיגה , פשוט לא מסתדר לי חוסר התרבות שלך. מה זאת אומרת "החלטתי להפריע לו בחזרה"? לצפור בשטח בנוי? ועוד עם צופר אויר שאינו חוקי! האם בכך לא הפרעת לסביבה החפה מפשע? "בלה בלה בלה בלה...זה פשוט מעצבן שנהגים מרשים לעצמם להפריע למהלך התנועה ולחשוב שהנהג מאחור צריך לגלות סבלנות ארוכה מן המותר" ותסביר לי בבקשה מהי ה"סבלנות הארוכה מן המותר"?

כשתהיה שעות רבות על הכביש...

אתה תבין. זה קשה לנסוע על הכביש הראשי ולגלות נהג מלפניך שלא מוכן לנסוע יותר מ80 קמ"ש בנתיב השמאלי קיצוני ועוד לא מוכן להתפנות אחרי הבהוב אורות המסמל בקשה לפינוי הנתיב,במיוחד כאשר הוא לא עוקף אף אחד וגורם לי לעשות עבירה ולעוקפו מימין. זה קשה לנהוג בכביש בו נהג מונית מתיר לעצמו לעצור באמצע נתיב הנסיעה ולדבר מעל 3 דקות ככה כאשר הוא תקוע מבלי לתת לנהגים מאחריו לעוקפו בביטחה. וכן לפעמים צריך להחזיר לחסרי התרבות בחוסר תרבות. מה לעשות זו מדינת ישראל וכמו שאומרים ברומא תהיה רומאי ובישראל,אם לא תהיה ישראלי ידרכו עליך ! זה מה שלמדתי במיוחד היום ממש. אני דווקא מהאנשים האדיבים יותר,אלה שיש להם הרבה סבלנות,מבין ויודע שכל אחד עושה מה שהוא צריך לעשות. עד לרגע שזה מפריע ופוגע בי. אותו נהג מונית אולי רוצה פרנסה,אבל הוא לא צריך לבזבז את הזמן שלי שהוא לא פחות יקר משלו. מחכים דקה,אולי עוד קצת...אבל מתי שהוא הוא צריך לזוז לא ?! עכשיו אולי בעיניך דקה זה לא הרבה.נסה לשבת עכשיו דקה אחת שלמה בלי לעשות כלום.אל תקרא כלום ואל תתעסק בכלום.פשוט שב בשקט וזהו ! תספור לך 60 שניות שלמות. עכשיו תאר לך מה זה 5 דקות בלי לעשות כלום. האם תרצה שאמשיך ?! כן לפעמים חוצפנות של אנשים מובילה לאקט קיצוני. אבל כמובן שישנם גבולות ולא תראה אותי מתפרץ בכעס נוראי על נהג אחר. אפילו אם הוא נכנס בי ברכב או לא יודע מה. הכל נעים ושליו אצלי. רק תדע להעריך אותי כנהג על הכביש כמוך בדיוק. אז כן לפעמים יש צורך להתנהג בחוסר תרבותיות. וביחס לצופר אוויר,לא חוקי זה ברור. רועש למדיי ברור. אינני משתמש בו לעיתים קרובות כלל,אבל כן מפעם לפעם צריך לזכור אותו. קיים ברכב גם צופר רגיל... וכן זה אולי יכעיס חבר'ה פה,על כך שאני זועם על חוסר התרבות וכותב לפעמים על עצמי שאני נוהג בחוסר תרבות. אבל אני מניח שכולנו מבינים את הנקודה,לא ?!

פרטנר

New member
צר לי בארי

כאחד שמוגדר כמנהל פורום תרבות נהיגה אתה די מגוחך. ביטויים כמו "לפעמים צריך להחזיר לחסרי התרבות בחוסר תרבות" או "וביחס לצופר אוויר,לא חוקי זה ברור" "ובישראל,אם לא תהיה ישראלי ידרכו עליך ! זה מה שלמדתי במיוחד היום ממש". מוכיחים שוב ושוב שחוסר תרבות הנהיגה בארץ יונצח לעולמים. אני לא תמים ומתגלגל על גלגלי הרכב ,סביר להניח, יותר ממך מתוקף מקצועי אבל להכנס לפורום תרבות נהיגה ולקרוא על חוסר התרבות של מנהל הפורום עצמו , המצדיק את מעשיו (הברבארים?) בתירוצים ילדותיים , עובר על החוק במודע ומספר על כך בפרהסיה , נו באמת? כאן ממש בפורום השכן ('פורום תרבות 'נקרא לו ) כתב מישהו : "חזרתי ממשמרת לילה עייף וטרוד ושסוף סוף הצלחתי להרדם אחרי שבמאמצים רבים הרדמתי את התינוקת נשמעה צפירה רמה מתחת לחלון הבית , צפירה מצופר אויר חזק ועצבני, צפירה עם הרבה כעס, מחנכת וצודקת , צפירה שהתמזגה עם צלילי צופרים פשוטים יותר ויחד בהרמוניה מושלמת הם התמזגו עם בכי התינוקת ...... לקחתי את מחבט הבייסבול וירדתי במדרגות.."

טוב...

שנייה אחת רגע
הצפירה של הצופר לא יותר חזקה מאשר צפירה של פולקסוואגן,אולי במעט. זה לא הצופר של המשאיות. לא עם חצוצרות מתכת ארוכות וכו'. וביחס למקצוע שלך או שלי לא נדון כאן. והצפירה לא קרתה באיזור בנוי המאכלס תושבים,אלא יותר איזור תעשייה. שכן מכיל עוברי דרך מכל הסוגים,אם בעלי מלאכה או סתם אנשים שבאו לקנות קניותיהם. ואני סתם שיתפתי משהו ולא אומר שאין צדק בדבריכם. אבל לפעמים הזלזול הזה מטעמם של נהגים קצת מכעיס נורא. ושוב אתם צודקים ביחס לעניין חוסר התרבות שלי. שינוי לא בא במיידית,זהו תהליך שעובר עם השנים. אני לא אגיד שתמיד הייתי הנהג האולטימטיבי. היו ימים בהם הייתי אחד מכל אותם נהגים חוצפנים,איפה שהוא אני מאמין שכולנו היינו כאלה,אפילו אם אנחנו חושבים שלא. אף אחד מאיתנו לא נולד עם הגה ביד [למרות שאני כן
],אז גם אני עדיין חוטא לעיתים...למרות כל התהליך שעברתי בחיי.

מרב 48

New member
אין צופר

לי במכונית הצופר לא פעיל בכלל. כשאני ניכנסת למכונית לנסיעה אני לוקחת איתי "שק - סבלנות", וזה עוזר נכון שישנם נהגים מרגיזים.... אז אמור לעצמך "אני לא כזה!" כשקורה ונהג המונית מעכב אותך, נצל זאת להקשיב לתוכנית טובה ברדיו, או למחשבה יפה על בת זוגך וכד' רק מחשבות חיוביות. אני מקווה שכך נוכל לכולנו לחיות יותר טוב

צופר ברכב

זה הדבר הכי מיותר. עצם זה שאת צופרת ברכב לנהג\הולך רגל את מטילה את האחריות שלך אליו. אני כבר לא יודע אם הצופר שלי בכלל עובד חודשיים שאין לו שימוש.

הצופר לא מייותר

צופר זה סוג של איתות מיוחד. אני מזכיר לכם שחל איסור לצפור בשטח עירוני כל עוד הדבר לא נעשה למניעת תאונה, (לא לצפור לששון שירד למטה כן?) פרט לכך, צופר זה חלק מרשימה עמוסה לעייפה של פרטים שהנהג לא יודע להשתמש בהם כיאות. בנוסף, הצופר מונע תאונות רבות מסוג של "סטייה מנתיב"

מרב 48

New member
צופר

אני לא מסכימה איתך שהצופר יכול למנוע תאונה כשיש סטיה מנתיב. אם מהירות הנסיעה, לא גבוהה מדי ויש מרחק סביר, אפשר להאט את הנסיעה, ובכך למנוע את התאונה. במשך היום כאני נוהגת, אני מנסה בכל פעם כשאני שומעת צפירה, למצוא מדוע היא הושמעה, מה היתה הסיבה? בד"כ זה "יאללה זוזי כבר!" כמו - כן אני מנסה להזכר מתי הרגשתי "כמה חבל שאין לי צופר ברגע זה........" לא מצליחה להבין את הצורך שיש בצפירה.

פרטנר

New member
הצופר הוא ברירת מחדל.

לטעמי, נהג טוב ממעיט ואף ואף לא משתמש בצופר. נהג טוב מבחין בסימנים מקדימים בזמן ונערך לסכנה מראש. כמו שנאמר , מותר לצפור בשטח בנוי רק במצב שאין דרך אחרת למנוע את התאונה, לכן נהג אשר מגיע למצב הנ"ל בשכיחות גבוהה ומשתמש בצופר , רצוי שיבצע בדק בית לעצמו.

למה את לא מסכימה?

שני רכבים שנוהגים בכביש חד סטרי מהיר ואחד הרכבים סוטה מהנתיב בגלל שהנהג מנמנם, אז הנהג השני צפר לו והוא התעשת זו לא צפירה שמנעה תאונה?? איך הית מונעת את התאונה הזו?? סוטה בעצמך לנתיב אחר? בולמת?

מרב 48

New member
איני בטוחה

יכול להיות שאתה צודק ואכן נמנעה כאן תאונה. ואולי הנהס הנמנם נבהל מהצפירה ועשה טעות יותר גדולה........... לך תדע.

חדחתול

New member
נושא כואב מאוד!

אין סטטיסטיקה אבל, מניסיוני בכביש נהגי המוניות גורמים לכ- 20%,מתאונות הדרכים בעיקר בדרכים שנחשבות בין עירוניות למרות שהם עירוניות. לנהג מונית אין דין ואין דיין הדבר היחיד שהוא רואה זה כסף - אין מלבדו איש בכביש. בתוקף תפקידי הגעתי לבית משפט לתעבורה והיתי נוכח לאיחוד 120 תיקים של נהג מונית, כן 120 תיקים והוא עדין נמצא על הכביש! סעו בזהירות!

למעלה