נהגים שאלה

king30

New member
נהגים שאלה

מה ההבדל בין מי שלומד נהיגה משאית אחרי טירונות לבין מי שעושה קדץ נהיגה?

fireman

New member
נהגים בצבא

(אני אעשה מזה מאמר בסוף) קיימות שתי אפשרויות לנהיגה בצבא (משאיות) שניהם מתחילים בקד"צ אפשרות ראשונה הוא קד"צ נהיגה רגיל השניה קד"צ נהיגה דרך חיל התובלה באפשרות הראשונה תעשה רשיון למשאית 03 עד 15 טון תקבל רשיון 02. 03 תקבל כשימלאו לך 18 תהיה בצבא נהג משאית ותשרת ברוב המקרים כנהג יחידה. נהגים כאלה יש בכל בסיס של צה"ל באפשרות השניה תעשה קד"צ דרך חיל התובלה כאן תעשה שיעורי נהיגה על משאית 03 עד 15 טון כמו במקרה הקודם תקבל רשיון כמו במקרה הקודם לאחר שתצבור בשירות שלך ותק של שנה תחזור שוב ל"ספסל הלימודים" ותוציא רשיון למשאית מעל 15 טון ותנהג על משאית כבדה. משם בהתאם לצורך ישלחו אותך גם ללמוד נהיגה על סמיטריילר. השירות הוא כנהג תובלה באחד מבסיסי התובלה הפזורים ברחבי הארץ בכל מקרה, לאחר שתוציא רשיון נהיגה ולאחר שתתגייס תעבור קורס נהיגה קצר שבו תלמד להכיר את המשאיות שנמצאות בשימוש הצבא אם זה מהמקרה הראשון מדובר בקורס של שבועיים בבה"ד 6 אם זה המקרה השני נהיגות הסמכה באחת מיחידות התובלה אם תשאל אותי, עדיפה האופציה הראשונה וזה אגב, מה שאני עשיתי בצבא.

king30

New member
וואי תודה רבה על ההסבר

עם לדוגמא אני עושה קדץ נהיגה רגיל אז לאחר שנה תתאפשר לי לעשות למעל 15? מה עושה נהג יחידה ביחידה עורפית? ומה היציאות בדרך כלל? תודה רבה

fireman

New member
בשני המקרים

תוכל לעשות רשיון למעל 15 טון. בתובלה אתה חייב לעשות אותו כנהג יחידה לא אני אגב סירבתי בתוקף לעשות אותו כי במילואים זה היה משבץ אותי בחיל התובלה ומטעמים ברורים העדפתי שלא להגיע לשם אלא להשאר בחיל האויר. ביחידות השונות יציאה לקורס מעל 15 טון מותנית במקומות בקורס ובתקנים שהוקצו.

king30

New member
ובקשר לנהג יחידה

מה עושה נהג יחידה ביחידה עורפית? ומה היציאות בדרך כלל? ועל מה נוהגים בדרך כלל? תודה רבה

fireman

New member
התפקיד יכול להיות שונה

במהותו מבסיס לבסיס ובהתאם לצורך הנהיגה היא על כל מה שמתאים לרשיון שלך ממשאית אינטר ודרך ריאו, טרקטור, מלגזה, אביר, נ"נ, סופה, טרנזיט, קנגו, רכבים רגילים.... כמעט כל מה שיש לו גלגלים. היציאות....הכל יכול להיות. מחצאים ועד 5-9 ועד יומיות תלוי איפה תוצב

למעלה