אם הבנתי אותך נכון
אנחנו ממש נמצאים על אותו מישור ,אם כי אני מתבטא באופן פחות טוב ממך. מה שאתה אומר הוא, לדוגמא,שאם אני רוצה העלאת שכר בעבודה שלי,למרות,שלכאורה,יחסית לארחים ואפילו לעצמי בעבר,מצבי מבחינת שכר טוב,אם כי לא מי יודע מה טוב, אני לא צריך לענות את עצמי בכל מיני עינויים של חיפוש עבודה בתקופה כל כך מסוכנת אלא לתת לדברים לעשות את שלהם, כי זאת היא בעייה אנרגטית למעשה. הרי יש לי מספיק יחסית לאחרים ואנשים רבים פחות או יותר חיים עם זה,אז מי אומר שאם ארוויח יותר,אהיה יותר מרוצה ואפסיק לחפש? הבעיה הזאת,שהיא בעיה אנרגטית תרדוף אותי גם לאחר שאקבל העלאה או במקום עבודה אחר. במקום זאת,אתה מציע לי "לךשכוח" מכל העניין,לעשות מדיטציה, לטייל או לרקוד. תתפלא לשמוע,דרול,אבל זה בדיוק מה שאני עושה וזה בדיוק מה שהתכוונתי אליו.אם כי עדיין לא הגעתי למצבו של האדם הנאור ואני מרשה לעצמי לסלוח לעצמי על כך.לזה בדיוק התכוונתי. אכול ושתה,וצא לקולנוע לפעמים או למסעדה טובה,לא כי מחר נמות, אלא משום שאלה הם צרכיך ויש לספק אותם,אולם יחד עם זאת,הייה ער לרצונות ולשאיפות האינסופיות שיכולים לצוץ כל הזמן ושאינם באמת ביטוי אמיתי של צורך טבעי או משהו שחסר באופן פיזי, אלא ביטוי של בעיה,שאתה מגדיר אותה בעיה אנרגטית לחלוטין, שפתרונה נעוץ במדיטציה או באופן אחר. מודה שלא התנסחתי טוב,אולם כך גם אני הבנתי את זה,אם כי בלי הסיפור של האנרגיות,שהוא עדיין קצת זר לי.בהזדמנות אעשה מאמץ להבין אותך באור זה. וסיפור קטן בהקשר זה,בשבועיים וחצי האחרונים ישבתי לי להנאתי וקראתי כמעט שני ספרים של אושו,"חיים אהבה וצחוק" וקצת משיחות על חסידות.עיינתי במקצת גם בספרו על מדיטציה. אושו מספר בסוף ספרו שיחות על חסידות את סיפור המגבת שליותה אותו לאורך שנים.רבים תהו מה המשמעות של המגבת וייחסו לה כל מיני משמעות שונות ומשונות.האמת,לפי אושו,הייתה פשוטה מאוד ומעשית. במגבת הוא השתמש כדי לפתור את עצמו מאימת הזבובים באזור מסוים שאליו הגיע על מנת להרצות.אז הנה גם אושו עשה משהו הנובע מרצון על מנת לפתור בעיה פיזית,אולם הוא היה חסר מעשה בכל שאר המובנים. ולזה התכונתי בדברי בסוף: "החכם או המואר הגיע למצב של שלמות שהיא האי עשייה. כיוון שאותו חלל עצום בתוכו פסק מהתקיים הוא היחיד אשר נמצא באפס מעשה,כי כל מה שהוא עושה איננו רצון או שאיפה,אלא חיים הזורמים בהתאם למסלולם הנצחי." אתה יכול להחליף את "החלל העצום בתוכו" בבעיה אנרגטית ותראה באמת שאני מבין אותך וגם את החלק הזה בספר הדרך והסגולה לא רע בכלל. יחד עם זאת,אינני סבור שאני מבין שם הכל או יש בי יכולת להבין הכל.הטקסט מאוד מצומצם וחידתי וכמו כל "שיר" אניגמטי לפעמים צריך את הניסיון והחוכמה המתאימים על מנת לפענח אותו.אז במהלך הקריאה,כשתהינה לי שאלות,היה בטוח שאפנה אלייך.

מוטי.