נהבהדהרמה

נהבהדהרמה

ההמהום הז עושה לי את זה כול פעם מחדש.. מדיטציה נהדרת תודה דרול

קסם 1

New member
המדיטציה הזו היתה מדהימה

דרול תודה היה ערב פרודוקטיבי כבר בדקות הראשונות הגוף שלי התחיל להגיב בצורה מוזרה. התחלתי לנוע קדימה ואחורה, ובזמן התנועות עם הידיים התנועה בגוף המשיכה והרגשתי שיש בין הידיים שלי כדור אנרגיה. בזמו המנוחה היד שלי לא הפסיקה לרעוד וכשקמנו כל הגוף שלי רעד במשך דקות ארוכות זה היה ממש חזק. אך לכל אורך המדיטציה לא הצלחתי להגיע לרגיע בראש, כלומר כל הזמן היו לי מחשבות שניסיתי להזיז הצידה, אך במקומם באו אחרות (זה בסדר ?הרגיעה תגיע אחרי תרגול ממושך?). בשבת עשיתי את המדיטציה לבד בבית (צרבתי לי דיסק לפי החלוקה של המדיצטיה) ואותם תופעות חזרו, אך הפעם בזמן השכיבה הרגשתי רדומה והיה נראה שחלמתי ומיד שנגמרה המוזיקה הקצתי.

R2

New member
למה להזיז מחשבות הצידה..?

פשוט תתבונן בהם תסתכל עליהם איך מופיעים ואחר כך מתחזקים ולאט לאט דועכים ונעלמים זה יפה תנסה עם הזמן יתחיל להווצר מרחב בין העלמות מחשבה אחת עד להופעת מחשבה שניה, אולי היום אתה לא מרגיש שיש מרחב כזה, (נעלמת מחשבה ואתה כבר שקוע במחשבה אחרת) זה לא חייב להיות כך ולא צריך להתאמץ להזיז מחשבות הצידה, תתבונן במחשבות תעקוב אחריהן הן ייעלמו לבד ואתה תתחיל להרגיש את המרחב בין העלמות מחשבה אחת להופעת השניה.וגם תוכל עם הזמן להגדיל מרחב זה.ואם אתה מחפש מדיטציה אז במרחב הזה המדיטציה יכולה לקרות.

drall

New member
מדיטציות אקטיביות

אהלן קסם. בשנים הראשונות של תרגולן המדיטציה לא מתעסקים עם המחשבות. זאת מכיוון שהתעסקות עם מחשבות היא מחשבה בעצמה ואין שום צורך לייצר מחשבות חדשות בנוסף על אלו שקיימות ממילא. במדיטציות אקטיביות כמו הנדהבראמה , הדבר היפה הוא שניתן להניח למשחבות להשתולל כרצונן כי העבודה האנרגטית שנעשית תוך כדי רגול אינה נוגעת למחשבות בכלל. אם תרגלת את אותה הטכניקה וחווית חוויות שונות תוך כדי תרגול , זו רק ההוכחה שזו טכניקה שמתאימה לך כיוון שהיא מעבירה אותך מצבים ולא מקפיאה אותך בתווך מסויים. אני חוזר ואומר , אין מצב מדיטטיבי אחד. מדיטציה מתרחשת במגוון של מצבים אנרגטים ונפשיים. זה תלוי באדם עצמו , זה תלוי בטכניקה , וזה גם תלוי בנסיבות חיצוניות. דרול

jedi

New member
אז איך מזהים מצב מדיטטיבי?

עדיין לא הבנתי את זה.

drall

New member
ישנן כל מיני אינדיקציות

אבל נראה לי שהאנרגיה קובעת אם אתה לא רוצה לעשות שום דבר מיוחד , סימן שאתה במצב כזה. דרול

בארס

New member
מה שאתה מתאר, הארי

נקרא הדוניזם. או במילים פשוטות : עצלות. או במילים ישירות : עצלנות. לא לאלו הכוונה.

hary_i

New member
מה שאמרתי

מה שאמרתי כמובן היה בצחוק על מנת להראות את האבסורד בדבר. ומה ההבדל בין עצלות לבין לא לרצות לעשות שום דבר?

בארס

New member
ושלא תבין לא נכון,

אתה מדבר כרגע עם עצלן רציני ביותר :) אומנם אני עמל כמו נמלה בימים טרופים אלו אבל תן לי צ´אנס ואני מזדחל לי אל בין השמיכות גם אם 50 מעלות צלסיוס בחוץ. המרחק בין השלמות למצב החלקי והחסר שבו אנו נמצאים הוא המרחק שעלינו לעבור בעודנו עצלים אך עם נחישות אמונה וסלחנות.

R2

New member
לא ידעתי שאתה כל כך לא שלם ואתה רק

חלק

אני סופג בזמן האחרון

קטעים קטעים מלאו צה. אני סבור שכל הדיון הזה עשוי להתמצה בדבריו לעשות באפס מעשה. וכך אני בכל אופן הבנתי אותם והדיון הזה עורר בי רצון לשתף בהבנתי הצנועה. האדם העצל מכיל בתוך עצמו את הידיעה מה חסר לו,אולם כיוון שהדבר החסר הוא כה עצום ורב הוא מתמלא לאות ואינו נוקט בשום פעולה אשר עשויה לחלצו מהמצב שבו הוא שרוי.הפעולה היא ריכוז והתבוננות לאורך זמן. במקום זאת הוא "בוחר" בתחליפים שכל מטרתם להפוך את חייו ליותר נעימים,אולם למעשה גורמים לתחושת החיסרון לגדול עוד ועוד בתוכו בהדרגה ולמלא חללים עצומים של אי סיפוק מתמיד בתת ההכרה. ואז האדם שואף או רוצה.אולם הוא שואף או רוצה את הדברים שאינם יכולים למלא את החסר ולכן השאיפות לעלולם אינם נגמרות.והרצון פועל כמו בומרנג כנגדו. החכם או המואר הגיע למצב של שלמות שהיא האי עשייה. כיוון שאותו חלל עצום בתוכו פסק מהתקיים הוא היחיד אשר נמצא באפס מעשה,כי כל מה שהוא עושה איננו רצון או שאיפה,אלא חיים הזורמים בהתאם למסלולם הנצחי. :) מוטי.

drall

New member
למה יש לי הרגשה

שאין לך מושג על מה אתה מדבר? אה כי אני אלים ומתנשא ואני לא משאיר מקום לאחרים ואני גם סותם פיות. כמה שהחיים קלים. דרול

היי דרוליק

אתה כבר לא נראה לי אלים ואפילו לא סותם פיות. :) הבנתי אותך כבר לפי שיטתך,פחות או יותר ועכשיו אני רגוע. בכל מקרה,מי אמר לך שיש לי מושג על מה אני מדבר? אני בוודאי לא אמרתי.ציינתי נחרצות שזאת היא הבנתי הצנועה ועתה,לאחר שהתברר שהבנתי הצנועה לוקה בחסר לדעתך,אשמח לשמוע את שלך. מהי הכוונה בלעשות באפס מעשה? והיכן טעיתי בהבנתי? יש מקום לכל דבר בעולם,גם מקום לטעות.אפילו שאתה לא כל כך אוהב את זה. אז אתה מוזמן לנסות ולשכנע אותי בדעתך.אם היא תהיה משכנעת ומנומקת מספיק אקבל אותה במקום זאת שלי. עם הדיעות שלי וההבנות שלי אינני הולך למכולת,כך שאם תיקח לי אותן לא נראה לי שאפסיד דבר. :) מוטי.

drall

New member
טוב.

מה שחשוב מבחינתך לגבי העשיה בלא מעש הוא שתקפיד להכיר בכך שכל בעיה אנרגטית שיש לך היא לא בעיה שלך. אני יכול להסביר לך איך הגעתי לזה מהטאו טה צ´ינג אבל זה ייקח לי חודשיים ואין לי כוח. אז תקשיב להוראות ותציית ואז אולי תבין כבר לבד. הדברים היחידים שאתה צריך לטפל בהם הם בעיות פיזיות מיידיות. אתה צמא , אתה עייף , נכנסה לך אבן בסנדל וכן הלאה. כל בעיה אחרת היא בעיה אנרגטית ואתה לא צריך לטפל בה. אתה צריך לטפל באנרגיה. כלומר או לצאת לטיול קצר , או לרקוד ככה סתם , או לעשות מדיטציה. הפיתרון המעשי של הבעיות האלו אינו תלוי במעשים שלך. תן להן להתגלגל כרצונן. זו התממשות "העשייה ללא מעש". דרול

אם הבנתי אותך נכון

אנחנו ממש נמצאים על אותו מישור ,אם כי אני מתבטא באופן פחות טוב ממך. מה שאתה אומר הוא, לדוגמא,שאם אני רוצה העלאת שכר בעבודה שלי,למרות,שלכאורה,יחסית לארחים ואפילו לעצמי בעבר,מצבי מבחינת שכר טוב,אם כי לא מי יודע מה טוב, אני לא צריך לענות את עצמי בכל מיני עינויים של חיפוש עבודה בתקופה כל כך מסוכנת אלא לתת לדברים לעשות את שלהם, כי זאת היא בעייה אנרגטית למעשה. הרי יש לי מספיק יחסית לאחרים ואנשים רבים פחות או יותר חיים עם זה,אז מי אומר שאם ארוויח יותר,אהיה יותר מרוצה ואפסיק לחפש? הבעיה הזאת,שהיא בעיה אנרגטית תרדוף אותי גם לאחר שאקבל העלאה או במקום עבודה אחר. במקום זאת,אתה מציע לי "לךשכוח" מכל העניין,לעשות מדיטציה, לטייל או לרקוד. תתפלא לשמוע,דרול,אבל זה בדיוק מה שאני עושה וזה בדיוק מה שהתכוונתי אליו.אם כי עדיין לא הגעתי למצבו של האדם הנאור ואני מרשה לעצמי לסלוח לעצמי על כך.לזה בדיוק התכוונתי. אכול ושתה,וצא לקולנוע לפעמים או למסעדה טובה,לא כי מחר נמות, אלא משום שאלה הם צרכיך ויש לספק אותם,אולם יחד עם זאת,הייה ער לרצונות ולשאיפות האינסופיות שיכולים לצוץ כל הזמן ושאינם באמת ביטוי אמיתי של צורך טבעי או משהו שחסר באופן פיזי, אלא ביטוי של בעיה,שאתה מגדיר אותה בעיה אנרגטית לחלוטין, שפתרונה נעוץ במדיטציה או באופן אחר. מודה שלא התנסחתי טוב,אולם כך גם אני הבנתי את זה,אם כי בלי הסיפור של האנרגיות,שהוא עדיין קצת זר לי.בהזדמנות אעשה מאמץ להבין אותך באור זה. וסיפור קטן בהקשר זה,בשבועיים וחצי האחרונים ישבתי לי להנאתי וקראתי כמעט שני ספרים של אושו,"חיים אהבה וצחוק" וקצת משיחות על חסידות.עיינתי במקצת גם בספרו על מדיטציה. אושו מספר בסוף ספרו שיחות על חסידות את סיפור המגבת שליותה אותו לאורך שנים.רבים תהו מה המשמעות של המגבת וייחסו לה כל מיני משמעות שונות ומשונות.האמת,לפי אושו,הייתה פשוטה מאוד ומעשית. במגבת הוא השתמש כדי לפתור את עצמו מאימת הזבובים באזור מסוים שאליו הגיע על מנת להרצות.אז הנה גם אושו עשה משהו הנובע מרצון על מנת לפתור בעיה פיזית,אולם הוא היה חסר מעשה בכל שאר המובנים. ולזה התכונתי בדברי בסוף: "החכם או המואר הגיע למצב של שלמות שהיא האי עשייה. כיוון שאותו חלל עצום בתוכו פסק מהתקיים הוא היחיד אשר נמצא באפס מעשה,כי כל מה שהוא עושה איננו רצון או שאיפה,אלא חיים הזורמים בהתאם למסלולם הנצחי." אתה יכול להחליף את "החלל העצום בתוכו" בבעיה אנרגטית ותראה באמת שאני מבין אותך וגם את החלק הזה בספר הדרך והסגולה לא רע בכלל. יחד עם זאת,אינני סבור שאני מבין שם הכל או יש בי יכולת להבין הכל.הטקסט מאוד מצומצם וחידתי וכמו כל "שיר" אניגמטי לפעמים צריך את הניסיון והחוכמה המתאימים על מנת לפענח אותו.אז במהלך הקריאה,כשתהינה לי שאלות,היה בטוח שאפנה אלייך. :) מוטי.

drall

New member
כן ולא

זאת אומרת מה שאתה עושה , אתה עושה טוב , רק מה שהחשש שלי הוא שבמקרה שלך גם ניתוח של סיטואציה אנרגטית הוא בעיה אנרגטית בפני עצמה. אני אספר לך משהו בהקשר הזה: אושו כתב או חיבר או הקליט , 600 ספרים בערך. יש אנשים שקראו את כולם , יש אנשים שאפילו עמדו שם מולו כשהוא דיבר ורשמו את המילים. אבל המצב האנרגטי - קרמטי - לא יודע מה שלהם לא טוב. לא טוב בכלל. והספרים שהם קראו לא עזרו להם. כדי להבין את אושו או כדי להבין את לאו צה , אתה צריך שיהיה לך משהו פעיל במודעות שדומה להם. זה איזשהו מפתח , כמו קוד סודי כזה , שהופך את המילים המתות לחיות. מכנים את זה "מפתח הטאו". אם אין לך אותו עדיין , הספרים האלו של אושו לא יעזרו לך. אתה זקוק להנחיה חיה. אני יודע שאתה מודע לזה אבל מה שמפריע זה שאתה עדיין מבצע מניפולציות לגבי החכם והמקום שהחכם נמצא בו. עד שאתה לא רואה את המקום , אתה לא יכול לדעת עליו כלום. יש לך רק מילים מתות בספרים שיכולות בקלות לסתור את עצמן. זה גם מה שאני אמרתי לך לגבי השאלה ההיא של אולי. מה שחשוב זו הפרקטיקה. היכולת שלך באמת לוותר על העיסוק המפתה בעיות אנרגטיות. הפילוסופיה אינה תומכת לפרקטיקה אלא ההפך , היא מפריעה לה. כי הפילוסופיה היא העלאת שאלות שתמיד יכולות להיות סותרות ומתנגשות. לכן עזוב את מקומו של החכם , תניח לו. שאלת על "עשייה ללא מעש" ועניתי לך. ידעת את זה עוד קודם? מה טוב! תמשיך כך, אל תסטה. דרול

למעלה