נד-נד....

נד-נד....

בכיתת הגדולים שלנו יש ילדה בת קרוב לשלוש מאוד שובבה וטמפרמנטית,כשהיתה תינוקת היא היתה בקצה השני רצינית ולא מחייכת אף פעם, עכשו היא עברה לקצה ההפוך,היא מאוד מחפשת תשומת לב אבל לא כל כך יודעת איפה לשים את עצמה ,שמתי לב שבכל דבר היא תמיד חיבת להרגיש "אני הכי" זאת אומרת להצהיר שלה יש נעלים חדשות או לה יש אמא ולאחרים אין, איך אפשר לתת לה לווסת את שני הקטבים האלו שהיא נעה ביניהם(זה מאוד ענין של אופי אצלה)? שלכם חנה גונן

נעה גל

New member
חנה, אני מקוה שאת מרשה לי להקניט

אותך קצת
, פשוט... אם תאספי את כל ההודעות שלך הנוגעות להתנהגות הילדים בגן (נראה לי שכבר עברנו כמעט את כולם
, לא?) תוכלי לראות שעובר בינהן קו אחד: כולם מחפשים תשומת לב. לא הגיע הזמן להסיק מסקנות? ילדים כמו מבוגרים, כולם, מחפשים קצת תשומת לב. לכל אחד יש את הדרך היחודית שלו להשיג אותה. כל אחד עושה זאת על פי הטמפרמנט שלו וגם בהתאם לקשרים שלו עם האנשים מסביב. יכול להיות שלילדה הספציפית הזו יש באמת בעיה (למרות שממה שכתבת היא נשמעת לי נורמלית ביותר אם לא, בוגרת לגילה), אבל אני חושבת שזו לא מטרתך (בתור מטפלת) לפתור את הבעיה הזו. אני חושבת שהדבר הכי טוב שאת (וכשאני אומרת "את" אני מתכוונת לכל צוות המטפלות שעובד איתך) יכולה לעשות עבורה הוא, לשמוח על השינוי החיובי שהיא עברה בהתנהגות שלה (לפחות לי הוא נשמע חיובי ביותר) ולהיענות לצורך שלה לתשומת לב. לא נשמע לי שהיא נעה בין קטבים - נשמע לי שהיא היתה במקום אחד, ועכשיו היא נמצאת במקום אחר. ובדרך כלל, כשיש צורך ומספקים אותו הוא נעלם.

נעה גל

New member
חנה, אני מקווה שאת מרשה לי להקניט

אותך קצת
, פשוט... אם תאספי את כל ההודעות שלך הנוגעות להתנהגות הילדים בגן (נראה לי שכבר עברנו כמעט את כולם
, לא?) תוכלי לראות שעובר בינהן קו אחד: כולם מחפשים תשומת לב. לא הגיע הזמן להסיק מסקנות? ילדים כמו מבוגרים, כולם, מחפשים קצת תשומת לב. לכל אחד יש את הדרך היחודית שלו להשיג אותה. כל אחד עושה זאת על פי הטמפרמנט שלו וגם בהתאם לקשרים שלו עם האנשים מסביב. יכול להיות שלילדה הספציפית הזו יש באמת בעיה (למרות שממה שכתבת היא נשמעת לי נורמלית ביותר אם לא, בוגרת לגילה), אבל אני חושבת שזו לא מטרתך (בתור מטפלת) לפתור את הבעיה הזו. אני חושבת שהדבר הכי טוב שאת (וכשאני אומרת "את" אני מתכוונת לכל צוות המטפלות שעובד איתך) יכולה לעשות עבורה הוא, לשמוח על השינוי החיובי שהיא עברה בהתנהגות שלה (לפחות לי הוא נשמע חיובי ביותר) ולהיענות לצורך שלה לתשומת לב. לא נשמע לי שהיא נעה בין קטבים - נשמע לי שהיא היתה במקום אחד, ועכשיו היא נמצאת במקום אחר. ובדרך כלל, כשיש צורך ומספקים אותו הוא נעלם.

וואו נעה.....

אני חייבת לציין שיש לך זיכרון מופלא אם את טוענת לזכירת כל ההודעות שלי בפורום!!! וגם שאת שקדנית באופן יוצא מן הכלל אם טרחת לעבור על כולן(אני מקווה שלא באמת עברת עליהן כי זה סתם מיגע ואם כן אני מקוה שנהנת).כתבת נידמה לי שכבר עברנו את כולם,ובכן צר לי להזים את המישפט הזה כי הילדים שכתבתי עליהם הם מיעוט והרוב הכולל של הילדים בגן לא עברו בפורום בכלל וגם כרגע לא נראה יעברו כי פשוט עדין לא התעורר הצורך,בקשר לקו אחד,אולי הם כן מחפשים ואולי לא ומה כן ומה לא אני לא נכנסת להם לעצמות שיחפשו אנחנו נולדנו לחפש או אם כל דבר אחר,בשבילי אין קו אחד כל אחד הוא בפני עצמו וכך גם הצורך/בעיה שלו ואני לא נוהגת לאגד אותם בקבוצות. העצה שלך שנדחקה לה לתחתחית ההודעה(שלום עצה קצת היה קשה למצוא אותך מפאת כמות המלל....) אני בהחלט חושבת שאקבל אותה(את מרשה לי?
שלך חנה גונן

למעלה