נד-נד, רד עלה, עלה ורד

Rtitan

New member
להתמסר לרגשות../images/Emo23.gif לא אומר שאנחנו מריונטות...

ולחילופין - אם זה כן אומר את זה, אין לי שום בעיה להיות מריונטה. אחד הסרטים שהכי אהבתי היה "לרקוד עם זאבים", יש שם קטע שהשאמאן של השבט אומר לאשתו על האישה הלבנה (שכחתי כבר את השמות) משהו בסגנון של "היא מטורפת על כל הראש - כל הזמן בוכה על בעלה וכבר מזמן אמורה היתה לצאת מזה." אשתו מביטה בו רגע ואומרת לו "ואולי המטורף הוא זה שלא יודע לבכות?" אני קורא את התגובות כאן וחושב לעצמי "האם אני המוהיקני האחרון? האם באמת כל האנשים בסביבת הגיל שלי פוחדים להתמסר לרגשות עד אבדן חושים?... חבל..." כן - אני מודה - אני שייך לסוג של החברה שלך, אני מתאהב עד כלות, אוהב עד הקצה ומתאבל בלי להתבייש כשהאהבה מסתיימת. כן - גם לי יש את הנקודות הפחדניות שלי, לא תמיד אני מעז להראות כמה אני אוהב, אני מאד רגיש למה שאני מקבל מבת הזוג שלי ואם אני מרגיש שמשהו אינו כשורה - גם אם אינני יודע להניח עליו את האצבע ולהבין מהו הדבר הזה - אני נסגר קצת, נזהר קצת, לובש שיריון כדי להתכונן... וזה מעולם לא הכזיב אותי - תמיד כשהרגשתי את התחושה הזו, מהר מאד הגיע ההסבר מה היתה התחושה הזו. לא - מעולם זה לא הצליח להעמעם את הכאב - גם כשהתכוננתי... גם כשידעתי שזה עומד להגיע. וכאני אוהב מישהי, ממש באותה מידה שאני אוהב אותה, וחולם אותה, ומתאווה למגע גופה ולריחה, לחיבוקה ושפתיה ומאושר עד הרקיע השביעי כשאני רואה מסר שלה בכל מקום, או את האוויר שממלא את הריאות כשהנקודה הקטנה של המסנג'ר ליד שמה צבועה בירוק... כשהאהבה הזו מסתיימת, אני מתאבל, ונכבה, ושוקע אל תוך העולם הפרטי שלי שרווי למשך תקופה לא קצרה בכאב אימתני, באי יכולת להירדם בלילות, בבדידות נוראה וזה משפיע לי על כל תחומי החיים. זה משפיע גם על היכולות שלי בעבודה, ועל הנהיגה שלי, ועל המוסיקה שאני מקשיב לה. אני בפירוש שייך לאלו שאוהבים בגבהים עצומים כשיש לי בת זוג שאני אוהב, ומתעצבים לתהומות כשזה נגמר... ואני מאד מאד מקווה לא לאבד את זה לעולם. זו אחת המתנות הכי גדולות שאלוהים נתן לי - לב שיודע לאהוב בלי גבולות... ואני מוכן לשלם את המחיר של זה: לב שנקרע לגזרים ומתרסק לרסיסים כשזה נגמר - ואני רק מקווה שיום אחד אהיה בזוגיות שבה זה פשוט לא יגמר, שתהיה מישהי שתדע להרגיש ממש כמוני בלי שפתאום זה יגמר לה, ובלי שקשיים יגרמו לה לשכוח מה זו אהבה... בעיני - רק זו הדרך שאני מוכן להיכנס בה לזוגיות, ורק כך אני מוכן לאהוב ולהיות נאהב... ואם בעיני מישהו זה אינפנטילי וילדותי - יהי כן, מעולם לא טענתי שאני בוגר במיוחד. ורק עוד דבר אחד - פינקי, זה ממש לא נובע מפחד נטישה. התירוץ של פחד נטישה מגיע בדרך כלל ממי שמנסה להבין איך אפשר להתמסר כל כך לרגשות וחייב הסבר לוגי למשהו כל כך לא הגיוני כמו רגשות. יתכן שיש מי שמונהג מפחד נטישה, אבל בעיני ועבורי - העניין הוא אחר ופשוט מאד: יש הבדל בין בני אדם ביכולת שלהם לחוות רגשות
.

שרשירית

New member
אהבתי את הסיפא שלך

בשנים שלאחר הגירושים, הכרתי אנשים שונים ולמדתי לדעת שיש הבדל גדול ביכולת של בני האדם לחוות רגשות. גם כאן כמו בהרבה מקומות בחיים אני לא מאמינה בקיצוניות, נכות רגשית וחוסר יכולת להרגיש כלפי האחר משולה מבחינתי לעיוורון מתוך אהבה ולאיבוד שיקול הדעת בצורה שיכולה להזיק.

המקום שאתה מדבר עליו

הוא מקום מאוזן. מקום בו אין פחד. אותו מקום מאוזן, רק בו ניתן לחוות אהבה עד כלות, כי איפה שיש פחד אין אהבה. כשלא מפחדים אפשר לאהוב בעוצמות כמו שאתה מתאר. לא על המקום הזה אני מדברת. המטוטלת שבצד אחד יש את הפריקיות של השליטה ובצד השני אובדן העשתונות, היא מטוטלת שכמו בפיסיקה כשהיא לא מאוזנת היא תיקח אותך מצד לצד (יתנדנדו על פחד הנטישה). פריקים של שליטה מהר מאוד יכולים להתאהב במישהו ש"לא ראו כמותו מעולם" ולעבור לצד השני של המטוטלת ("לא יודע מה קרה לי"). אותו דבר להפך. נכתבו למעלה כמה דוגמאות של "פעם הייתי ככה (בקצה אחד) היום אני להפך (קצה שני)". זה בדיוק אותו הדבר. והקטע הכי טוב זה ששני הקצוות מושכים אחד את השני (מצא מין את מינו) ולא רואים את חוסר האיזון הקיים. אה, וגם לא יודעים לקבל פידבק (הפוסל במומו)...ומאשימים את כל העולם ואחותו

לפני פרק א'? לגמרי! ../images/Emo88.gif

כל כולי הייתי מכווננת זוגיות. רציתי, שאפתי חלמתי כיוויתי.. ופרחתי כל כולי בזוגיות הזו, זו שהרגשתי שתוביל לקשר רציני ה-קשר (חשבתי ברוב תמימותי), וחלמתי על חתונה, וילדים ובית.. והיום, אחרי שיצאתי מהקשר הנ"ל, עם ילד בית וחתונה (בעברי
) אין שום לחץ. או רצון אמיתי בכלל להכיר.. אהבה וזוגיות ניראית לי היום כמו תוספת נחמדה ותו לא כרגע לחיים ובהחלט לא משהו מרכזי. בטח לא משהו שאני עסוקה בו. מאמינה שכשאהבה תגיע (מתישהו.. לא ברור איך אם אני לא ממש מחפשת אותה
) זה יהיה משהו כל כך שונה וכל כך לא לחוץ ביחס לפנזיות העבר..

שרשירית

New member
../images/Emo50.gif

גם אני מאמינה כמוך שהאושר שלי לא תלויה בקיומה של זוגיות, אני אדם מאושר איתה ובלעדיה.

kleo patra

New member
מצב הרוח מורכב משני אלמנטים../images/Emo68.gif

1. אישיות- מצבי הדאון שלך הוא קצר טווח- את יודעת לנווט זאת לאפיקים אחרים. זה חלק מהאופי. אך האופי לא מספיק מה שנדרש לשליטה שכזו הוא: 2- ניסיון - אני מאד מאמינה בזה- וזה עקרון מבחינתי-ככל שמתנסים יותר בכל מצב\תחום\סיטואציה - השליטה גבוהה יותר- היכולת להתרסק פוחת. המסקנה- 2 הדברים שמניתי לעיל מספקים מבחינתי תשובה.
אם זה טוב או לא? כן ולא..זה גם מעייף - להיות דרוך-להיות בשליטה- אך לעומת לתת לעצמך להיסחף ולהתרסק.. לכאן או לכאן.. זה עצוב שאושרנו הופך להיות תלוי בבן זוגינו. ורובינו חוטאים בזה.

שרשירית

New member
בהחלט מעייף

יש פעמים שאני רוצה להתרווח ולדעת שאמצא את הגבר הנכון, שאבחר את הבחירות הנכונות, שתהייה לי הזוגיות הנפלאה שחלמתי עליה פעם אבל אני יודעת שאין מושלם. יש פעמים שטוב ויש פעמים שפחות טוב ובכדי שיהיה טוב צריך להתאמץ ולתחזק ולנווט ו....פפפפוף התעייפתי מראש. אני הולכת לאבד עצמי לדעת ולעזאזל הקונטרול!!! אני עושה הסבת מקצוע לפסיכולוגית של פינקי החושנית. כושלאמו, אם את לא בלונדה חטובה עם ציצים הורסים אני אתרסק!

ye44

New member
את יודעת מה הבעיה אצלכן הנשים

רוב הנשים חופרות לעצמכן במוח רובכן לא מסוגלות להגיע לשלוות נפש כי רובכן עסוקות בלחפש את המושלמות והיא לא קיימת
בא לו להיות עם חברים ?סבבה פרגני לו תאחלי לו בילוי נעים ותמשיכי בעיסוקייך בחיוך
אבל לאאאאאאאאאאאא המחשבות מתחילות " הוא לא אוהב אותי " " הוא מעדיף להיות איתם מאשר איתי " כבר אחרי הדייט הראשון או השני ,כבר רצות לרובכן פנטזיות בראש של חיים משותפים, זוגיות וכו' כל תשובה שלילית לכל נושא מתפרשת אצל רובכן " זהו הוא לא מעוניין אנחנו כנראה לא מתאימים " והדיפרסיה משתלטת ומתחילה הטלנובלה האישית
נשים מסוגה צריכות לדעת לעבוד על עצמן לעבוד לפי הרציו ברגע שיש אניטרקציה בין בני זוג של אחד שולט והשני מריונטה לא יהיה לזה עתיד
אחד תמיד יהיה אומלל והשני סאדיסט
זוגיות זה דבר יפה וטוב כאשר יש אוויר ויש שלמות עם המאווים של בן הזוג ! עליות ומורדות יש כל הזמן בזוגיות ואם אנחנו מרגישים רוב הזמן במורדות אז חותכים בבשר החי אנשים צריכים לדעת לעבוד על עצמם מבחינה רגשית כי לכל סוף יש גם התחלה חדשה

א פרסקי

New member
אתה יודע מה הבעיה

אצלנו הגברים? חחחחחחחחח נשים מה לעשות בדיוק להיפך מסקס רובן רוצות הגדרות ומהר אם הן מרגישות משהו וגברים בדיוק להיפך הסקס מהר ואחר כך ההגדרות אך ככול שהקשר מתארך יש מהפך הגברים הם אלה שדוחפים להגדרות ולשמירה על מצב אנו הגברים פוחדים יותר משינויים ולכן לוקח לנו יותר זמן להגדרות מלנשים

soyerj

New member
המשימה שלי בחיים

השבוע הגעתי למסקנה שהמשימה שלי בחיים האלה היא למצוא את מקורות האושר הפנימי שלי. אני מרגיש בתקופה האחרונה כמו החברה שלך, בהקשר של מישהי שאני מנהל איתה מערכת יחסים די חד-צדדית מאז הפרידה מגרושתי. לדעתי, נתליתי בה מאוד בראשית הקשר, מכיוון שהייתי כה אבוד ומיואש והיא הפגינה כלפי חיבה. כשהראתה סימנים חיוביים נסקתי לשחקים (כיניתי את זה - להתחבר למצבר) וכשהסימנים היו שליליים, צללתי לתהומות. בדיעבד, אני מבין שלא ייתכן שאתלה את מצב הרוח/האושר שלי באדם אחר, או בגורם חיצוני. וודאי שלאירועים חיצוניים השפעה על חיינו, כיוון שאנו לא חיים בבועה. אבל אסור (לדעתי) שהאירועים הללו יסיטו אותנו ממסלולנו וימנעו מאיתנו לראות דברים אחרים שהם כן טובים בחיינו. אין לנו שליטה על אירועים חיצוניים, כמו שאין לנו שליטה על שום דבר בחיים, למעט הבחירה באיזה משקפיים נסתכל על העולם. לדעתי, כשאנו מניחים לאירועים חיצוניים שליליים למנוע מאיתנו את מראה הדברים הטובים האחרים בחיינו (ולכל אחד מקורות האושר הפנימי שלו), אז אנו צועדים במסלול המהיר לדיכאון - מחשבות אוטומטיות שליליות, לא רציונליות וממכרות. דרך אגב, אני לא חושב ש-RT הוא הומהיקני האחרון. יש עדיין בינינו אנשים שחווים הכל בעצמה רבה.

מטוטלת

זה חוק קיומי. במקומות שאתה לא מאוזן בהם (וזה קיים אצל כולנו), ככל שתעלה גבוה יותר (הי), תרד את אותו המרחק (דכאון). החוכמה היא למצוא באותם מקומות את האיזון. הוא נמצא וקיים בתוכך (לא צריך לחפש רחוק מידי). ההתנהלות שלך צריכה להיות ללא קשר לנסיבות חיצוניות. את כל החסרים ניתן להשלים מתוכך, וזה גם המקום לתת אהבה ולקבל (עד כלות). עוצמה אמיתית מגיעה ממקום של איזון, שקט וקבלה. איפה שאין איזון יש תלות, סמרטוטיות, ריצוי, פחד, מאבקי שליטה, כפייה והרבה כאב.

האושר מושפע מהרבה דברים...

אם ההגדרות עושות טוב לצד השני וגורמות לו להרגיש יותר 'מחובר' לזוגיות - סבבה. עצם קיומה של זוגיות ו/או עצם קיומה של הגדרה של זוגיות לא עושה אותנו מאושרים. מה שמגדיר האם אנו מאושרים בזוגיות זה לא בן/בת הזוג אלא הזוגיות עצמה - הזוגיות שאנחנו חלק ממנה...זוגיות שאנו עצמנו צריכים להביא לתוכה את האושר הבלתי תלוי שלנו. באיזשהו מקום לזוגיות אפשר אפילו לייחס את המשפט 'אם לא נהיה תלויים אחד בשני נהיה תלויים אחד ליד השני'.

שרשירית

New member
שלחת אותי לחפש את הקטע שאני מאוד אוהבת

קחי עכשיו את אושרך את כוחך ורוקני רגשות משומשים הסתכלי מסביבך תאהבי את עצמך ושמרי את נפשך וכאן אני מוסיפה... ומלאי את לבך ברגשות חדשים, מאוזנים ובריאים.

למעלה