נדפקו לילדה השיניים...

kita1000

New member
נדפקו לילדה השיניים...

כמה כיף על הדרך

9 חורים ועדיין לא בת 5

רציתי לדעת שאני לא לבד
ומה עושים להגיינת פה מיוחדת לילדים צליאקים שייצור האימייל שלהם כנראה לא תקין

למען הסר ספק מאז גיל שנה היא..
בלי שתייה מתוקה
בלי אכילה בלילה
בלי ממתקים
אבא מצחצח פעמיים ביום
וגם אטמנו חריצים בחורים הראשונים

ooochy

New member
אוי, זה לא נעים אבל

זה ממש לא נעים - בעיקר לא בשביל הבת שלך.
אבל זה לא בהכרח קשור לצליאק, אם כי הצליאק בוודאי לא עוזר.

את לגמרי לא לבד - למרות שהמקרים שאני מכירה לא קשורים לצליאק - וגם הם מופיעים בבתים שהקפידו על הגיינת שיניים גבוהה (כולל חוט דנטאלי כל ערב לפני השינה מגיל 2.5)

kita1000

New member
ומה עושים?

אגב... באתרים של רפואת שיניים לילדים כתוב שילד שמופיע עם הרבה חורים צריך לעבור בדיקה לצליאק

ooochy

New member
שאלתי בשבילך בבית אחד

ומה שאמרו לי זה:
שהחורים נבעו ככל הנראה מצפיפות גבוהה של השיניים, שזה עניין מיבני-גנטי.

עשו לילדה כיסוי פלסטי על הטוחנות (sealing) כי בשיניים שלה היו חריצים מאוד עמוקים- שהמברשת לא נכנסת. ניקו עם חוט דנטלי מגיל שנתיים. ובגיל שהיא כבר לא בלעה את המשחה עברו לצחצח עם פלוריד ג'ל וזה נראה שעזר מאוד- כי כמעט ולא היו חורים אחרי זה.

מה שאולי יכול לעודד הוא שהאמא סיפרה שאחרי שהתחלפו השיניים לשיניים הבוגרות - מצב החורים השתנה לטובה, והיום היא לא במצב קשה יותר משאר בני גילה.

הרבה בריאות גם מכיוון הפה.

kita1000

New member
תודה

עשו לה סתימת.חריצים
אבל נראה שלא היה טוב במיוחד..

נשלב חוט דנטלי
היא מצחצחת במשחה שמכילה פלואור מגיל צעיר

net the jet

New member
אוי... אוי... קודם כל ללכת לרופא שמבין...

אולי ימליץ על " אטימה " לכל השיניים.( לא תמיד עושים, ותלוי גם בגיל )
הייתי מתיעצת עם רופא טוב. ( הרופא שלי מבין בצליאק.. יכולה לתת שם במסר, אבל הוא יקר רצח ! )
אני הייתי חייבת לעשות לפני כמה שנים ציפוי לכל השיניים, כי הם אמנם נראו " בסדר" , אבל צילום הראה שהכל בפנים מתחיל להתפורר... ותודה לצליאק לא מטופל 40 שנה !
חזרתי הביתה ואמרתי לבנות שכל שורת שיניים זה מכונית של כל אחת מהן

kita1000

New member
פרטי זה יקר אוףףףף

אבל אין ברירה ונלך לפרטי...קבעתי כבר

טליאמתי

New member
אצלינו לסוכרתי יש בעיית אמייל אבל למרות

שבמשך השנים הוא (ואחיו) טופלו באופן קבוע ורצוף, לא היה רופא שהיה לו פתרון קסם לזה.
האמירה הייתה שבבוא היום, כשיתבגר, הוא יוכל לצפות את השיניים אם ירצה.
(בינתיים הוא לא רוצה....
).

לגבי ריבוי חורים בשיניים, אחד מילדי סבל מזה אבל דווקא הילד ה...'רגיל'. זה שאין לו שום אוטואימוניות או חשד ל אוטואימוניות. אם השנים זה התאזן. וכמבוגר אין לו יותר ענייני שיניים מאשר כל אחד אחר.

kita1000

New member
תודה

זה מנחם אני מניחה שלא כללל הדברים הרעים מגיעים מהצליאק...

טליאמתי

New member
לא. יש גם דברים שמגיעים מסוכרת

אבל יש גם דברים שהם פשוט אופייניים לשיניים של אדם אחד ואילו האחר לא סובל מהם ושיניים הן דבר מאוד רגיש. הכאבים, הטיפול שלעתים נחשב טראומטי והמחיר (שתמיד נחשב טראומטי
)

מה שאפשר לעשות הוא לטפל הכי טוב שאפשר

kita1000

New member
כן

הטיפול יכול להיות חינם בגיל שלה...
אבל...

נו מילא.
ילדים זה דבר יקר.

את הסתימות הראשונות עברנו בלי כאבים או רגשות מיוחדים. הלואי שימשיך ככה

גם אצלנו :(

אני חדשה פה בפורום, עד עכשיו הייתי קוראת סמויה, אבל על השרשור הזה הייתי חייבת להגיב :(
הבן שלי בן 3.5, אובחן סופית לפני שלושה חודשים אבל היינו במעקב מגיל שנה וחצי, אצל רופאי גסטרו ורופאי ילדים. בדיקות דם שעשינו בגיל שנה וחצי היו שליליות. וחוץ ממשקל נמוך לא היו סיבות נוספות לחשוד בצליאק.
לפני כשנה הופיעו לבן שלי כתמים צהובים/חומים על השיניים וכאבי שיניים. עד אז היינו מטופלים טיפול מניעתי של מריחת פלואוריד אצל רופאת שיניים פרטית, מאוד הקפדנו על הגיינת פה, צחצוח יומי, המנעות ממתוקים ומיצים וכו'.
במהלך חצי השנה לאחר הופעת הכתמים התחילו להתפורר לבן שלי השיניים, בגלל חוסר אמייל והופיעו לו המון חורים (שלא נבעו מעששת אלא מפגם מיבני של השן). היינו כל כך מתוסכלים, עשו לו איטומים זמניים כל שבועיים בערך על החורים החדשים שכל הזמן התווספו לשיניים, וחיכינו לבקיעה של כל הטוחנות כדי לטפל בכל הפה יחד. זו היתה תקופה מאוד קשה וכואבת. ולכן כשכבר היינו צריכים לעשות את הטיפול כבר שמחנו שזה יהיה מאחורינו.
הטיפול נעשה בטשטוש בסירופ כלורל הידראט, 12 שיניים שמתוכן 6 כתרים והשאר סתימות וציפויים.
היה לא קל, הפה היה נפוח מאוד ביום שאחרי, והילד היה ממש גיבור. אבל זה היה שווה את המחיר ששילמנו.

היום השיניים מושלמות, אנחנו משתדלים להקפיד על ההגיינה מאוד ומקווים שלא נגרם נזק לשיניים הקבועות שעדיין לא בקעו.
כששקלנו איפה לעשות את הטיפול, הלכנו להתייעצות עם עוד שני רופאי שיניים פרטיים, ואחד מהם אמר כבדרך אגב שכשהוא רואה נזק כזה לשיניים הקבועות לפעמים זה מעיד על צליאק לא מטופל. מכיוון שהבן שלי גם סבל תקופה מסויימת מכאבי בטן (שהיינו בטוחים שנובעים מתולעים כי היו לו בעיקר בלילה) החלטנו שצריך לבדוק את עניין הצליאק שוב ואכן הבדיקות הפעם חזרו חיוביות (חיובי גבולי).

עכשיו אחרי שהבן שלי מאובחן (אחרי ביופסיה) ובדיאטה נטולת גלוטן אני כל הזמן מקווה שלא נגרם נזק לשיניים הקבועות אבל לפחות שמחה שהוא אובחן בגיל צעיר.
שיניים זה עסק לא זול, גם אני וגם בעלי סובלים הרבה מהשיניים, ולמרות הכאב (גם בכיס) מאוד מקפידים לטפל, כי הזנחה של שיניים רק גוררת הוצאה יותר גבוהה מאוחר יותר, שלא לדבר על הכאבים.

במקביל מאוד משתדלים שהצחצוח יהפוך להרגל ולא מוותרים לעולם, גם כשנוסעים לארוחת שבת אצל ההורים,לוקחים איתנו מברשת ומשחה למקרה שהילד יירדם בדרך חזרה.
הבן שלי שונא לצחצח שיניים, המשחה ממש מגעילה אותו, והוא הרבה פעמים יכול להקיא "בכוונה", לכן אני משתדלת לחכות קצת אחרי האוכל, לתת לו לנוח, ולצחצח לא בכוח אלא בהסכמה שלו.
המון בהצלחה!

למעלה