נדל"ן

מצב
הנושא נעול.
../images/Emo222.gif

נדל"ן
יש פה מישהו שיכול להסביר לי בשפה עממית מה זה בעצם?

KobeRider

New member
נדל"ן - יותר פירוט

תודה רבה אבל אני מחפשת יותר פירוט..
נדל"ן - יותר פירוט
נדל"ן זו המילה המכסה את כל תחום הבתים/המבנים והקרקעות. למשל קבלנים שייכים לתחום הנדל"ן (קונים קרקעות ובונים בתים או ביניינים). ישנן חברות שקונות מבנים ומשכירות אותן (למשרדים/עסקים/בתי חולים/אנשים פרטיים/מלונות), ישנן חברות שקונות קרקעות/מבנים ומצפים לעליית ערך (מישהו אחר יקנה זאת מהם במחיר יותר גבוה בעתיד). ישנן חברות שמתעסקות רק עם קרקעות, וישנן חברות שפועלות רק בחו"ל. כל אחד גר איפשהו, כל עסק פועל במבנה, מתחת לכל בית יש קרקע, כמעט כל עסק משלם דמי שכירות, מישהו היה צריך לבנות כל בית ... כל התחום הזה נקרא נדל"ן.

וככל שהבית\קרקע וכו' גדולים יותר

נדל"ן - יותר פירוט
נדל"ן זו המילה המכסה את כל תחום הבתים/המבנים והקרקעות. למשל קבלנים שייכים לתחום הנדל"ן (קונים קרקעות ובונים בתים או ביניינים). ישנן חברות שקונות מבנים ומשכירות אותן (למשרדים/עסקים/בתי חולים/אנשים פרטיים/מלונות), ישנן חברות שקונות קרקעות/מבנים ומצפים לעליית ערך (מישהו אחר יקנה זאת מהם במחיר יותר גבוה בעתיד). ישנן חברות שמתעסקות רק עם קרקעות, וישנן חברות שפועלות רק בחו"ל. כל אחד גר איפשהו, כל עסק פועל במבנה, מתחת לכל בית יש קרקע, כמעט כל עסק משלם דמי שכירות, מישהו היה צריך לבנות כל בית ... כל התחום הזה נקרא נדל"ן.
כך עולה הערך שלהם או שזה תלוי באיזור בו אתה קונה וכו'..?

anavi131

New member
נדל"ן =נכסים שלא ניתנים להעברה

נדל"ן =נכסים שלא ניתנים להעברה
דלא ניידי בארמית אני חושב. וזה כמובן מגרשים,נחלות ,דירות ,וילות.......

moco10

New member
זה תלוי בעיקר

זה תלוי בעיקר
במיקום (דירה בת"א שווה הרבה יותר מדירה זהה בבאר שבע, ובת"א דירה על איבן גבירול שווה פחות מדירה דומה ברחוב שקט באותו אזור) בייעוד (מגרש שמותר לבנות עליו ביניין של 20 דירות שווה יותר מזה שמותר רק לגדל בו ירקות) בגודל - זה ברור בתכונות של הבניין - (גיל, חלוקה, כיוונים, יש/אין מעלית) ובעוד המון גורמים אחרים. קלישאה נדושה - יש שלושה דברים חשובים בנדל"ן : מיקום, מיקום ומיקום
ציטוט מהסופרנוס - קנה קרקע, אלוהים כבר הפסיק לייצר עוד.

moish55

New member
נדלן

תודה רבה אבל אני מחפשת יותר פירוט..
נדלן
נכסי דלא ניידיי-מארמית ,נכסים שאינם ניידיים כלומר נכסים שקשורים לקרקע בצורה ברורה וחד משמעית כגון בית,חנות וכו' להבדיל ממכונית או ממבנה ארעי שהם ניידים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה