נדל"ן בחו"ל

נדל"ן בחו"ל

לאחרונה קיבלתי מספר הצעות להשקעה בנדל"ן בחו"ל גם באירופה [גרמניה, צ'כיה, הונגריה] וגם בארה"ב [החל מניו יורק ועד אוהיו הרחוקה].
אני מבין את המשמעות של רכישת נדל"ן ביבשה זרה שחוקיה אינם מוכרים לי, שיכול לי קושי לנהל את הנכס [בעצם אין לי יכולת לנהל את הנכס].
חבר הסב את תשומת ליבי גם להשקעה בתאילנד במחיר של 100,000 דולר ארה"ב ועד 150,000 דולר ארה"ב בבנגקוק או בפתאיה בדירות מגורים קטנות שמיועדות להשכרה לאזרחים זרים שעובדים. הבנתי שעליית ערך הנדל"ן כמעט לא מתרחשת שם נוכח כמות עצומה של דירות אבל שמנגד אין בעיה להשכיר את הדירה במחירים המשקפים תשואה של בין 6-8 %.
מה הבעיות המרכזיות שבהשקעה במדינות אקזוטיות כאלו? ומה הפלוסים?
אשמח לשמוע את דעתכם או לשמוע חוות דעת של מישהו שעשה את זה.
תודה,

אמיריצה

New member
לגבי תאילנד - דעתי

1. אכן, במחירים שציינת, 100-150 K, ניתן לרכוש דירה איכותית, יוקרתית, מודרנית, שוות ערך פיסית לדירה חדישה במגדלי אקירוב בת"א...
2. פערי התרבויות עצומים. למשל - צחקוק על תמונת המלך צפויה להוביל את המצחקק למעצר. ורק אלוהים יוציא אותו מהמיצר. אחרי שיוכיח שאין לו אחות... לא נהוג ללחוץ שם ידיים. יש מנהגי כידות מיוחדות. תרבות של בודהה. לפסוע יחף. עם שמלות לגברים. כדי לא להעליב נזירי מיוחדם מסוגים שונים. ככלל האדם המערבי נתפס שם בד"כ כמסחטת כספים. ואלו רק דוגמיות.
3. מבחינת משטר ויציבות שלטונית וחוקים - יש לזכור שלפני שנה נעשתה שם הפיכה צבאית. שגרתית. כולל עוצר סדיר ומתמשך בשעות הלילה. לאחרונה, גם הודיעה ראש החונטה השלטת על אי קיום "בחירות דמוקרטיות" בשלב זה - עקב מצב החרום שהוכרז..
4. אין שם בעיית היצע. קו הרקיע - הן בנגקוק והן פתאיה - גדושים במנופים ובשלטי חוצות של פרסום דירות חדשות למכירה לאורך כל הצירים הראשיים... למשל - הכביש מבנגקוק לשדה התעופה.. סוברנמי..
5. מבחינת עובדים זרים ? אין בעייה של היצע בחדרי מלון. דוגמא - חדר איכותי בבית מלון ברמה של 5 כוכבים - כמו למשל מלון דיויד קונטיננטל (ת"א) - מוצע במחיר של כ - 200 ש"ח ללילה, כולל הכל..
6. אין בעיית רגולציה.. כפי שאנו מורגלים לה: בהבל פה כיום מוקמים קווי תחבורה ציבורית, רכבות קלות (סקיי טריין) ומטרו - כך שאין שום צפי שם לצוארי בקבוק תכנונים.. ובג"צ של הירוקים ויתר הצדקנים והמקופחים למינהם..
7. מרחק של 12 שעות טיסה ישירה, קשיי שפה, תלות מוחלטת בעוזרים רבים..
לסיכום הנ"ל - לתייר טוב שם בד"כ - אך קיים פער עצום בין מעמד התייר למעמד המשקיע בעל ההון המערבי שמגיע לשם - ולכן, נראה לי כי תשואה של 6-8% אינה מצדיקה את כל הנ"ל.
ב ה צ ל ח ה.

תשואה היפותטית של 6%-8% בחו"ל

יכולה בקלות להתברר בנטו כפחות מ4% שמציעים נכסי נדל"ן רבים בארץ.
וזה עוד לפני שלקחתי בחשבון שבארץ יתכנו עליות במחירי הנכס.

חברים, הזהרו! לא כל הנוצץ זהב. במקרים רבים הנוצץ הזה מתברר במקסימום כעטיפת קרמבו.

אמיריצה

New member
אמת - מאוד צודקת !

ובחיים בכלל - כולנו בני אדם - אך ורק בני אדם - בשר ודם - עם חולשות וחסרונות - דרכו של עולם - והנטייה הטבעית היא בד"כ להתרשם לחיוב מהמקום (האדם) היפה והמרשים - ולהסיק - כמעט אוטומטית - שהמקום (האדם) גם כלכלי וכדאי ואמין וטוב.
האם הדשא של השכן ירוק יותר ? לא בהכרח. בהשקעות - ובחיים - הפשטות בעיני שווה הרבה. גמר חתימה טובה לכל בית ישראל.

למעלה