נדלקתי על מקל.

נדלקתי על מקל.

ראיתי את המקל הזה כאן http://www.billiard.co.il/main/home/products.details.main.asp?mCatID=1116&mCatPID=1122&tpMID=240 אני מתכוון לנסוע לחנות, להגיש אותו לבחון אותו, במידה ויתאים לי אני קונה. מה אני צריך לבדוק בדיוק במקל שאני יהיה שם ? אשמח לטיפים. (קראתי גם את מה שכתוב בטאגלינס לגבי מקלות מתברגים)

9ball master

New member
בעיקרון

זהו חיקוי זול של מקל שעולה $5000 !!!! אני לא אוהב שה shaft (החלק הדק) מצופה, זה נהיה דביק ולא מחליק ביד כמו שצריך, אני מעדיף שהשאפט יהיה עץ חשוף ושיהיה ממייפל.

אוקי

"זה נהיה דביק ולא מחליק ביד כמו שצריך" חשבתי על זה עכשיו, אתה צודק בהחלט. "אני מעדיף שהשאפט יהיה עץ חשוף ושיהיה ממייפל" מה ההבדל בין "מייפל" לסוגים אחרים ? מתעקמים/נשחקים פחות יותר וכו ?

9ball master

New member
לגבי מייפל

ישנן מספר סיבות אשר בגללן מעדיפים להשתמש במייפל לייצור השאפט: 1. נחשב לעץ מאד חזק ועמיד. 2. לא שוקל הרבה (שאפט קל זה יתרון). 3. גמיש ובעל "זיכרון" טוב. 4. חומר גלם זול. ישנם יצרני מקלות יחודיים אשר מציעים גם שאפטים מעצים אקזוטים יותר כמו purple heart (לא יודע איך קוראים לזה בעיברית..) השאפטים של רוב מקלות הסנוקר המקצועיים עשוי מעץ שנקרא ash (העץ עם הקווים השחורים לאורכו), ash זה עץ מאד קשיח ומתאים יותר למקלות סנוקר בגלל הצורה של השאפט. ישנם המון סוגי שאפטים שונים אשר נבדלים זה מזה במחיר, באיכות ובטכנולוגיה שעומדת מאחוריהם.

נ ו ל י ה

New member
בעקרון זה מקל לפול ולא לסנוקר...

הסוג הזה של המקלות הוא לא מוצלח במיוחד. אם אתה רוצה מקל מתברג, בחר לך מקל עץ אמיתי שרואים בו את דוגמת הסיבים, אלה בדרך כלל המקלות היותר יקרים. ולא לשכוח שההברגה תהייה הברגת עץ.

נ ו ל י ה

New member
לפי התמונה, למקל הזה יש טיפ מתפרק

וזה כבר אומר שזה מקל לא מקצועי.

למעלה