נדודי שינה

שלותא

New member
נדודי שינה

פתאום יש לי התגברות של הכאב באזור השחלה. לא כאב היסטרי, אבל אני נורא מודאגת. מה יהיה אם עד שאגיע לניתוח המתוכנן, המצב יחמיר. הציסטה תתפוצץ, השחלה תעשה תסביב. מה אם יצטרכו לעשות לי ניתוח דחוף ואפול לידים של רופא לא מיומן? האם ללכת למיון? האם ללכת למיון כאן בחיפה או שכדאי לי לסוע לתל השומר איפה שיש סיכוי שמי שינתח אותי יהיה מצוות המרפאה? פתאום המחלה הזאת שכנראה נמצאת בבטן שלי כבר הרבה זמן, מפחידה אותי. כאילו ישות עצמאית שנמצאת בתוכי. אני לא מצליחה להירדם. נורא מודאגת וחסרת סבלנות. עכשיו אני מרגישה שאין לי סבלנות לחכות ואני רוצה שיוציאו את זה ממני עכשיו! אני מתפללת להצליח להירגע. אני מבינה שבהיסטריה שום דבר לא נפתר. מחר אני אצל הרופאת נשים. נעשה אולטראסאונד ואני מקווה שהכל עוד במקום.. שיהיה המשך לילה שקט

ר ו מ י ה

New member
סביר להניח שהכל בסדר

ובכל אופן, תמונת האולטראסאונד, תדע לתת לך מידע נוסף. בואי נחכה לביקור אצל הרופאה כדי לראות האם החמרה אכן קיימת. מחכה לעידכונך.

שלותא

New member
הכל "בסדר"

בנתיים ללא שינוי רציני בציסטה הגדולה, אבל יש עוד כמה קטנות. האם מנסיונכן כשיש מספר ציסטות יש סיכוי לשמר את השחלה?

שלותא

New member
ועוד שאלה מנסיונכן..

האם במקרה שצריך מיון יש עדיפות ללכת למיון תל השומר? האם שם יותר מודעים לאנדו ומשמעויותיו? או שזה לא משנה? אני פשוט נורא פוחדת ממצב של החמרה שתצריך ניתוח דחוף. גם סוריאנו אמר שזה הדבר הכי לא טוב בשבילי, להגיע למצב של ניתוח דחוף ופתיחת בטן.. ושבגלל זה חשוב שאתנתח בהקדם בלפרסקופיה.

ר ו מ י ה

New member
הרוב תלוי ברופא המנתח

נתקלתי במקרים פשוטים לכאורה ,שהשחלה הושארה על שולחן הניתוחים, בעוד שבמקרים קשים לכאורה הניתוח הסתיים ללא פגיעה ממשית בשחלה. הרוב תלוי ברופא המנתח ולכן אין ללכת לניתוח לפרוסקופיה כלאחר יד, אלא לבחור ברופא מומחה לנושא כדוגמת סוריאנו. לגבי מיון- הייתי רוצה להאמין שבתה"ש תהיה התייחסות אחרת לנשים עם אנדו', אך כמו ברוב המקרים זה תלוי בצוות שיקבל את המטופלת. בכל אופן, מאמינה שלא תזדקקי לזה

צוני33

New member
הי שלותא

מה שלומך? מקווה שתעברי את הניתוח בשלום , עברתי אותו למרות שאני עדיין סובלת מכאבי מחזור כל חודש בחודשו. מה שרציתי לומר הוא שגם אני חיפאית שמטופלת בתה"ש אצל סוריאנו, לפני שנה עברתי את הניתוח, ומס' לילות לפני הניתוח קיבלתי כאבים עזים שלא יכולתי לסבול אותם דקירות כאבי בטן פשוט סיוט הכל בער לי, לא חשבנו הרבה לא רציתי להגיע לבתי חולים בחיפה שלא מכירים אותי ואת הסיפור שלי, נסענו ב 2 לפנות בוקר לתה"ש, נכון שהדרך לא נגמרה במיוחד כשאת עם כאלו כאבים אבל הגעתי למקום הנכון, הביאו את התיק שלי הכל מול העיניים אישפזו אותי, נתנו לי זריקת וולטרן, עקבו אחר הכאבים , ובסוף ניתחו אותי במועד של הניתוח וכמובן ניתח אותי סוריאנו שהיה לי מאוד חשוב שהוא ינתח ולא אחר. בכל מצב כיש כאבים לא נסבלים תיסעי לביח שבו את מטופלת. בינתיים שימרי על עצמך ואשמח לעזור בכל שאלה אני מנוסה בתחום לצערי חחח מיה

שלותא

New member
תודה צוני..

אגב לאיזה קופה את שייכת? האם היו לך בעיות לקבלת התחייבות לתה"ש?

צוני33

New member
שלותא

הי שלותא אני נמצאת בקופח כללית, לא קל לקבל את ההתחייבויות דורשים להפנות את כל החומר לוועדות ורק לאחר מכן כשיש אישורים את אמורה להמתין עד לקבלת כל הטפסים , לא אגיד לך שזה לא מתיש. אם יש לך בעל כמו שלי תעבירי לו לטפל בנושא כי גם כך יש לנו את הלחץ מעל ומעבר ושהוא ינהל לך את נושא טופסולוגיה. בהצלחה , ואני פה בשבילך

יש עדיפות לתל השומר- חד משמעית

יש בתי חולים שלא יודעים מה זה אנדו.. המצב לא חמור כמו בעבר אבל עדין מדאיג במידה כזאת שאם את נתקפת בכאב, סעי לתל השומר.

stbakior

New member
לחץ לפני ניתוח

שלום, אני ממש מבינה את מה שאת עוברת. בין הזמן שאבחנו לבין הניתוח, היית במתחים וכל הזמן התעסקתי עם המחלה. נכנסתי לכל האתרים באינטרנט, היית מחוברת באינפוזיה לפורום ולא נחתי לרגע. בסוף הלכתי לטיפול "הוליסטי" והצלחתי להרגע ממש לפני הניתוח. היה לי חשוב להגיע לניתוח ב" state of mind" שהניתוח יעבור בשלום, שלא יהיו סיבוכים ושכל הפחדים הכי נוראים שלי לא יקרו. הרגשתי שהלחץ שלי ישפיע על הניתוח ורציתי להגיע לניתוח אופטימית ורגועה (ככל הניתן). לי זה עזר, ממליצה לך בחום לפנק את עצמך באיזה טיפול מרגיע. זה מגיע לך. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

למעלה