נדודי שינה

נדודי שינה

שלום. שקט בחוץ, שקט בחורף, ימיי עוברים בנחת ..עוד לא הגעתי לגיל של נחת אבל כן מרוצה במעט וגם בהרבה מהישגיי בשנה האחרונה. ימי הגשם נותנים קצת מנוחה מהתרוצצות. יש זמן להכין מרק תפוחי אדמה. ובכל זאת..אני מקיץ כמה פעמים בכל לילה. מוצף בחלומות.לא שטוף זיעה וישר נרדם אבל מרגיש שאני קם לעוד מאבק. לא ממש חי במקום הנכון לי. יש ליבחירה. אני יכול לעבור. מחפש בשקט. לפני כמה שנים התברר שאבי חולה במחלה ורק לאחר כמה שנים סיפרו לי זאת ההורים. מענין, שאני באותו זמן בערך משהו גם כבה בעיניי. לפני זה הם היו נוצצות כמו פנסים. לאחר כשנה , אחי עבר תאונה קשה..ושוב הרגשתי שזה קרה לי. יום לפני חלמתי שהוא זקוק לעזרה ואני קורא לו. ובאותו יום של התאונה, במקום בו היא קרתה, 5 שעות לפניו עברתי והרגשתי שמשאית נכנסת בי. ווא..התעשתתי וביטלתי זאת. זה קרה לו.הוא לא נהרג. נפצע דיקשה. היום כביכול יש בעיות, מחלות.נדמה לי, שמשפחתי חיה בסבל ואני קורב אליה פיזית מדי. אבל חיי שפעם היו ממערבולת למערבולת מקבלים שינוי לטובה ולמה בכל זאת אני ישן רע? האם אפשר להריד בין נשמות? האם יש משקה או מילים, שניתן לומר לפני השינה בכדי לקבלה בטוב. לקבלה בשלווה כמו גשם מטפטף?

../images/Emo183.gifלישון בנחת

עוזר מאוד לומר שמע ישראל לפני שנרדמים, אבל עוזר אף יותר אם קוראים את כל קריאת שמע על המיטה, שבסידור. איני דתייה, אבל מניסיון בעבר, אני יודעת שזה עוזר. ואם לא , אז תמיד אפשר לקבל טיפול בדיקור, אשמח לעזור ולייעץ. חלומות פז. http://www.shenfeng.co.il

קראתי את קריאת שמע

ולמען האמת התעוררתי שעה אחרי הקריאה. זה עורר אותי.

freearth10

New member
כמו גשם מטפטף../images/Emo182.gif

אהבתי את סיום ההודעה שלך
והנה יש לך משפט שכולו שלך : אני מקבל את השינה בשלווה כמו גשם מטפטף. לפני שאתה הולך לישון חשוב מה הצלחת להשיג היום (ללא שום ביקורת עצמית - רק את ההצלחות) ולאחר מכן אמור את המשפט ואם תוכל גם לשמוע/לראותן את השלווה בעיני רוחך - זה יוכל רק לעזור ולהעצים אותה. יש כמובן גם תמצית שמאוד מרגיעה - תמצית קריסטלים או פרחי באך. על פניו נראה לי שלא עכלת עדיין את התחושות בעקבות הפרידה מאבא שלך ולכן, מתוך פחד הפרידה קשה לך לתמוך מבלי לחוש את אותו הסבל המעיק, סבל שניפץ את הפנסים הנוצצים שבעיניך. להיות קרוב אל המשפחה זה לא סבל זו תחושה של ביחד, תחושה של תמיכה. את החיים של אחיך לא תוכל לשנות, אבל תוכל לשנות את ההתייחסות שלך אליהם ולחגוג אותם יום יום מחדש. האם אתה מתעורר בשעה קבועה כל לילה? באיזו?
מאיה

נכון..שייכות ותמיכה

היא דבר חשוב ועיקרי בחיים. לאתמיד אני מרגיש שייך למשפחה שלי או קרוב אליה. מרגיש שצריך להתרחק. אני מתעורר ב- 2 פעם ראשונה..אח"כ ב- 4..ב- 5:30 קם.. תודה לך. את תמיד כאן..

freearth10

New member
ואת הדבר החשוב והעיקרי בחייך

אתה לא תמיד מרגיש וזה הופך את החיים לקשים, לחסרי משמעות אמיתית. איך אתה יכול להיות שלו ורגוע אם אחד הדברים החשובים בחייך חסר??? בחר לך איזשהו טיפול של גופנפש שיעבוד על השייכות והתמיכה החסרים לך.

חלומות מציקים

אוהב טבע, שלום נשמע שהשינה שלך גדושה בעשיה ולא נותנת לך לנוח, ושאתה קושר זאת לסבל שבו נתונה משפחתך. לפי הרפואה הסינית, חלומות מרובים יכולים להיות קשורים למצב הכבד והלב, וכך גם התעוררויות באמצע הלילה. טיפול ברפואה סינית, או בשיטות אחרות כפי שמאיה הציעה, עשוי בהחלט לעזור. שאלת למה למרות השינויים לטובה אתה מרגיש רע: זה יכול להיות קשור לעובדה שבזמן השינה אנו מעכלים את חוויות היומיום מחד, ומתמודדים עם תת המודע מאידך. יתכן שיש דברים שמאוד קשה לך לעכל ולקבל, או שאתה לא מתמודד איתם באמת בזמן העירות. לגבי ההשפעה והקשר העמוק בינך לבין בני משפחתך: נראה שניחנת ברגישות גדולה ואינטואיציה, ויכולת להזדהות עם אנשים שקרובים אליך. הבעיה היא שזה לפעמים מזיק לך ואתה מושפע מהקשיים שלהם יותר מידי. דבר ראשון שאני מציעה לך, הוא להזכיר לעצמך שלמרות שיש סבל, ושאנו נוהגים לדבר עליו ולעסוק בו ולדאוג בגללו, יש גם שמחה בחיים. לפעמים אנו נוטים לסבול כל כך מהמחשבה שאדם קרוב אלינו סובל, שאנו שוכחים את העובדה שאלה החיים שלו והבחירות שלו. אם ננבול לידו, לא נוכל לעזור. אם הנושא קרוב ללבך, אני ממליצה שתקרא את הספר "אמנות האושר" מאת הדלאי למה והווארד ס' קטלר, זה ספר מעולה שעוסק בין היתר בסבל ובהתמודדות שלנו איתו. (דיברנו עליו הרבה פה בפורום, תוכל למצוא עוד פרטים בחיפוש). דבר נוסף שאתה יכול לנסות הוא לדמיין שעוטף אותך אור גדול. זה תרגיל שמשתמשים בו אנשים רבים וגם מטפלים, שנועד להגן עלינו מפני השפעות הסביבה. אבל מה שבאמת הייתי ממליצה לך הוא לעבור טיפול שיעזור לך להבין מדוע אתה כל כך מחובר למשפחתך ומושפע ממנה, באופן שבו אתה לא נותן לעצמך להיות מאושר אם הם סובלים. בהצלחה

תודה רבה..

באמת אנסה לבדוק הדבר איך זה אני כ"כ קרוב רגשית למשפחה. איך קורה, שארגיש את הדברים בדמי. מוזר שלאחר שנים במרחק מהם הגעתי לגור במרחק ראיה מהם וזה כבר מעל שנתים. בכל מקרה, ברור שארצה לצמוח ולשמוח וגם אם מדובר בניתוק פיזי. אנסה להשתמש בדברים שלכם.. לילה טוב

למעלה