נדודי שינה

guruyaya

New member
נדודי שינה

מאז שהתחלתי לעסוק בחלומות צלולים, קרו לי שני דברים מאד לא רצויים לחלומות ולצלולים: 1. גיליתי שאני לא מצליח לנסח שום משפט מובן ביומן החלומות שלי 2. אני מתקשה מאד להירדם (אולי מהתרגשות על המחשבה על חלום צלול. אם מישהו מכיר משהו שיכול לעזור, אברך אותו בברכה מיוחדת, שאני אמציא בו במקום
שיוגשמו הצלולים שבחלומותיכם

Variety

New member
תגובה

בוקר טוב. 1. בקשר לכתיבה ביומן, זה עניין של מיומנות. בהתחלה זה אולי קשה ומוזר, אבל מתרגלים ומשתפרים. למשל, פעם הייתי משתמש ביומן חלומות שלי המון במילה "אני" כדי להגדיר מה מעשיי. אבל כל הזמן הורדתי בכמות. היום, מצבי הרבה יותר טוב. אתן לך דוגמה בקשר לכתוב הנ"ל איך יכולתי לכתוב: "בקשר לכתיבה ביומן, זה עניין של מיומנות. בהתחלה זה אולי קשה ומוזר, אבל מתרגלים ומשתפרים. למשל פעם אני הייתי משתמש ביומן חלומות שלי המון במילה "אני", כדי להגדיר את מה שאני עושה. אבל כל הזמן אני הורדתי במכות. אני אתן לך דובמא בקשר לכתוב הנ"ל איך אני יכולתי לכתוב...". 2. בקשר לבעיית ההרדמות, באיזה שעות אתה הולך לישון? מה הסדר שעות שינה שלך?

guruyaya

New member
תגובה לתגובה

בסה"כ, הבעיות נפתרו ביומיים האחרונים. היומן חלומות שלי, מבולבל עוד, אבל אני יכול להיזכר בחלום שחלמתי כשכתבתי אותו ("יש כוכבים, והספינה שטה ליד הצוק שפתאום נופל ממנו קרח" מתוך יומן החלומות של יאיא). בנוגע לנדודי השינה שלי, למרות שהם נפתרו, אני חושב שאזדקק לכמה עצות בתחום, לפני שאני אנסה מיילד. הפתרון שלי לנושא היה לא לחשוב על חלימה צלולה לפני שאני הולך לישון, אלה רק על זיכרון חלומות (שהוא קצת פחות מרגש). כשאני אנסה מיילד, אני בספק אם אני אצליח שלא לחשוב על חלום צלול. להוציא סופ"ש, השינה שלי מתחילה בין 23:00 ל1:00, ומסתיימת ב-8:00 - 9:00 בבוקר. בכל מקרה יוצא דופן, אני מקפיד על 6 שעות שינה לפחות. בסופ"ש, אני בד"כ הולך לישון ב-4:00 - 5:00, ומתעורר ב-9:00 (לא מצליח אף פעם לישון בבוקר שבת). אוהב מאד

Variety

New member
תגובה לתגובה לתגובה

תראה, זה לא הכי נוראי אם תפנטז על חלומות צלולים לפני השינה. דווקא, אם תעשה ככה, זה מעלה את הסיכוי, לדעתי, לחלום חלום צלול. אם אני מפנטז על איזה חלום צלול, לאחר שיש לי זמן אימון במיילד, אז זה רק מועיל ומעלה את הסיכוי. אומנם לוקח לי יותר זמן להרדם, אבל כשאני נרדם, בגלל שהמחשבה מאוד הלהיבה אותי, זה נכנס לי יותר טוב למוח.

למעלה